Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

jueves, 2 de junio de 2011

Acta de l'assemblea de l'1 de juny de 2011

Acta assemblea dia 1 de juny de 2011.

Ordre del dia:
  1. Continuïtat de l’espai de Feministes Indignades
  2. Conceptualització i reflexió sobre la violència.
  3. Activitat a l’Àgora pel dia 2 de juny.
  4. Revisió dels temes pendents: mínims i el manifest subdividit
  5. Altres temes que s’aporten per a reflexionar: Treball domèstic, organització del treball i temps, empoderament.

Temes:
  1. Continuïtat de l’espai de Feministes Indignades
Des de les 18:00 de la tarda s’estava reunint la comissió d’intercomissions per valorar la continuïtat de l’acampada, espai on no varem poder anar. Donat aquest fet, es planteja la qüestió de decidir com a espai de FI què volem fer al marge del que es decideixi a la nit sobre si l’acampada continua o no.

Hi ha diferents intervencions d’algunes companyes on es valora mantenir l’espai, perquè es considera un punt de connexió entre diferents dones i feminismes que es valora de manera positiva, tot i que es planteja la qüestió d’esgotament global de totes i que portar el mateix ritme d’aquests dies és complicat.

També, es dona rellevància al fet que caldria donar continuïtat el moviment a les assemblees de barris, al mateix temps mantenir el nostre grup, per això es planteja que reduïm les assemblees a dues vegades per setmana: una a la plaça (o a un altre lloc que es decideixi com a referent), i una altra d’anar juntes si ens conviden (sense ser invasives) a diferents assemblees o d’altres acampades que ens demanin suport.

Després de les diferents intervencions, es conclou que:
-         Si l’Assemblea general aguanta fins diumenge, nosaltres ho farem també al mateix ritme que fins ara, però diumenge replantegem l’espai de FI, per canviar el ritme i per passar a les assemblees de barris.
-         Si l’Assemblea general decideix aixecar l’acampada abans de diumenge, nosaltres continuarem com a grup, però ens plantejarem com ho farem a partir d’ara.
Es considera important, ja que no hem estat presents a Intercomissions, de passar la nostra reflexió i el nostre posicionament a aquesta comissió per a que ho tinguin present.

  1. Conceptualització i reflexió sobre la violència
Es demana tractar aquest punt especialment donades les denúncies d’algunes companyes de la plaça que han patit algun tipus d’agressions per les persones de la mateixa acampada, i la petició que ens han fet sobre ajuda i espais de cobertura.

Aquesta qüestió també ve en relació a la voluntat de continuar la reflexió sobre el que es va portar a l’Assemblea General el diumenge a la nit sobre la qüestió de les altres violències que es donen dins la plaça (no només les que venen de fora, dels i les mosses), el dret a l’autodefensa i que no consentirem que hi hagi cap agressió sense resposta, ja que si les agressions queden silenciades, les dones que les han patit, acabaran cansades i marxaran d’aquest tipus de moviments.

Es genera debat al respecte, i es proposen diferents actuacions per les companyes, que s’acorden per totes en les següents:
1)      Donar resposta a les agressions que hi ha hagut. Per això es considera que el canal serà el següent:
1.      Parlar amb les persones sobre l’agressió que han tingut, ja que cada agressió i cada persona és diferent.
2.      Si la persona vol, col·lectivitzar l’acte succeït a la resta de l’assemblea.
3.       Determinar accions a fer.
4.      Recordar que la comissió de diversitat sexual posa a l’abast una resposta legal,
2)      Creació i difusió de cartells per la plaça per a visibilitzar les violències invisibles i deixar constància de la violència estructural existent.
Es queda a les 15:00 de divendres per a realitzar aquesta actuació al nostre espai.
3)      Contactar amb la comissió de convivència amb l’objectiu que ens derivin qualsevol tipus de cas d’agressió que sigui denunciada dins l’acampada, per a poder donar una resposta i una actuació millor, i no caure en una doble victimització o qüestionada. S’encarreguen la Maixa i l’Anna.
4)      Traslladar la qüestió de les agressions i la violència interna de l’acampada a l’assemblea general amb l’objectiu de denúncia però no des d’una perspectiva de víctimes, sinó també visibilitzant totes aquelles altres qüestions que estem construint i que realitzem.
S’acorda treballar aquest tema a l’assemblea de demà dijous, ja que el que s’ha de transmetre ha de ser concís i directe.
5)      Es planteja crear un espai més de reflexió sobre la qüestió de les violències, per a treballar en base a l’apoderamnet, la no victimització, i cap agressió sense resposta. (no s’acorda com queda aquest tema)
6)      Actuacions concretes:
1.      Realitzar un taller d’autodefensa per a nosaltres i les altres dones que si vulguin sumar de l’acampada. Organitzen: Inés, Dàmaris, Eva, Marta i Marta. No hi ha data ni horari encara.
2.      Fer un debat a l’Àgora sobre la matèria (no queda definit)

  1. Activitat a l’Àgora pel dia 2 de juny.
Demà dijous dia 2 de juny es realitzarà a les 18:00h de la tarda una “moqueta d’experiències” amb diverses dones d’associacions de dones i feministes amb la voluntat de donar visibilitat a aquelles dones infrarepresentades en el nostre espai, parlar des del pensament feminista col·lectiu i crear xarxa amb altres associacions de dones.

S’ha contactat amb: dones musulmanes, treballadores sexuals (tenen problemes amb l’horari), dones no estàndard (que encara no han donat resposta), papers i drets per a tots i totes, mujeres pa lante, campaña nacional por el aborto legal, gratuito y seguro de Argentina, moviment social de dones contra la guerra i per la desmilitarització.

La Sílvia i la Leyre es reuneixen a continuació amb les dones que vulguin per a preparar la dinàmica d ela sessió.

  1. La resta de punts de l’ordre del dia no dona temps a tractar-los i queden per la següent assemblea

No hay comentarios:

Publicar un comentario