Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

domingo, 29 de mayo de 2011

Acta de l'assemblea del 28 de maig de 2011

Acta assemblea Feministes Indignades, dissabte 28 de maig

1.Posada al dia de la feina de les diferents tasques-comissions:
-Comunicació. No ha sortit cap dona per fer la tasca de forma fixa, però algunes han anat a proposar-los canviar llenguatge no incloent, etc. Surten dues dones que ho assumeixen. Els passaran els documents que hem anat enviant. Una altra dona està treballant amb la comissió de comunicació per refer l’arxiu de comunicació que es van endur els Mossos. Així doncs, s’ s’afegeix. Informa que va anar a Ràdio Contrabanda a parlar del nostre espai i ara és contacte diari amb elles.
-Continguts. Hi ha tres dones que hi van i han presentat la nostra comissió i el document.  (Proper plenari de continguts, diumenge a les 19h).
-Intercomissions. No hi ha cap de nosaltres anant-hi.  Es reuneixen normalment 1h abans de l’assamblea per preparar-ho.
-Assemblea: Es va anar a l’assemblea de dijous nit a presentar la comissió  i es va proposar el senyal  visual contra el llenguatge sexista. Debatim si anar-hi avui a seguir informant de les nostres tasques i activitats, surt una dona que va i transmet la programació d’avui diumenge (11h, taller d’educació trencant mites; 15h. programa de ràdio, 18h. taller de gènere-feminisme; 19h. assemblea).
-Informació d’activitats, horaris de reunió resta de comissions: surt una dona per fer-ho. (més info d’horaris de reunions i etc a acta assemblea general adjunta i a continuació)
2. Valoració de l’intent de desallotjament del divendres.  (síntesi del parlat)
Reacció col.lectiva positiva, tranquila, exemple d’intel·ligència col·lectiva capacitat d’autoregeneració de la  plaça, bon funcionament atenció en salut. Es va trencar l’estereotip d’antisistema davant la gent tan diversa  que va resistir actuació policial.  La brutalitat policial és una constant, aquesta situació il·lustra com actua la policia en moltes manifestacions. Hem d’aprofitar la situació per denunciar l’ús de les pilotes de goma, el kubotan i altre armes de repressió policial, recordem que hi ha campanyes en contra i hem de sumar-nos. Es planteja intervenir com a grup a la demanda judicial per l’actuació.
L’actuació policial d’ahir demostra qui té el monopoli de la força, és l’estat, no hem de caure en la divissió pacifistes-antisistema. La decissió de com actuar ahir la va prendre la gent col.lectivament . Hi ha gent que actua així sempre i altra puntualment, hem de seguir dialogant.
Reflexió feminista sobre l’actuació policial és important, la repressió s’aplica de forma diferencial a dones, homes, trans...
No volem ser màrtirs, hem de cuidar-nos i estar bé, no tothom vol assumir el ser violentada.
3. Valoració del tema Barça:
Importancia de transmetre crítica feminista al futbol d’èlit: sous milionaris, discriminació de les dones, ambient hipermasculinitzat…no critiquem afició o futbol popular, però som critiques amb el Barça. No volem que des de l’acampada hi hagi enaltiment. El que aquí passa és més important.
Importància de construir una noció de seguretat i protecció col·lectiva amb perspectiva feminista, totes som la nostra protecció. Vigilar provocadors.
Importància de tenir un lloc de trobada o identificar-nos amb distintius (ex. xapes feministes) en moments violents (celebració del Barça o altres). Aquesta complicitat és una mesura de protecció davant agressions sexistes i també ens apodera: soles i aïllades, tenim més por i no tenim un rol tan actiu.


4 . Continuïtat de l’espai de feministes indignades
Es plantegen diverses formes de continuïtat (compatibles):
- Com a espai feminista, independentment de la relació amb l’acampada bcn i les assemblees dels barris. Diverses dones valoren molt positivament el que les ha aportat l’espai feminista i expressen el desig de continuar en relació amb feministes tan diverses, que no coneixien (com que moltes no ens coneixem, comencem a apuntar els postres noms en unes cartolines que ens pengem al coll). Caldria definir com fer-lo compatible amb la participació d’algunes de nosaltres a altres espais feministes. Es planteja que no hi ha una assemblea feminista de Barcelona.
- En vinculació amb les comissions existents a acampada bcn, com la de salut. Es planteja que hi ha comissions que han mostrat interès, per treballar temes concrets des d’un punt de vista feminista, com educació o relacions laborals, i es poden fer aliances. En altres casos ha estat difícil col·laborar (menysteniment de la importància de fer servir un llenguatge no sexista, s’ignora la violència contra les dones com a forma específica d’agressió, etc.)
- Dins les assemblees de barri:
- Una companya valora positivament l’experiència a Argentina als barris (virtual i també real) per al treball transversal de gènere: és un espai més petit, on pot ser més fàcil col·locar temes feministes a l’agenda de l’assemblea. D’aquesta forma, una reivindicació feminista que podria ser vetada adquireix força perquè l’assemblea l’assumeix com a pròpia i es decideix conjuntament.
- Es planteja debatre sobre participació als barris quan se sàpiga com funcionarà l’assemblea general i les de cada barri. De moment se sap que a Gràcia, per ex., es treballaran temes concrets de barri. Una possibilitat seria fer una xarxa de suport entre nosaltres i que no hi hagi una dona sola a cada barri.
En qualsevol cas, es planteja reflexionar sobre la temporalitat (no reunir-se cada dia, sinó per ex. Un cop per setmana), per la sostenibilitat del grup.
PROPERA ASSEMBLEA: diumenge a les 19h
ACTA ASSEMBLEA GENERAL ACAMPADA BCN
1.      Important:  PUNTS A DEBATRE A LA COMISSIÓ
 l’assemblea de diumenge hem de decidir col·lectivament si marxem de la plaça o no i quins objectius tenim a curt i mig termini. Per tant, hem de discutir a cada comissió (també a Feministes):
a.      Quan i com volem marxar
b.     Propostes de continuïtat del moviment
2.      Com. Feministes Indignades: traspassem informació de convocatòries i activitats, bloc i valoració de la resposta col·lectiva a l’actuació policial. No podem transmetre valoració barça perquè s’ha discutit a un altre espai i les comissions no poden pronunciar-se. Bona reacció de la gent.
3.      Comissió salut:
A partir d’ara s’habilitaran 2 punts de primers auxilis: un, davant de Catalana Occidente (cantonada Passeig de Gràcia); l’altre, a la Farmàcia cantonada amb Rambla Catalunya. 
Important: Han penjat un document a la web que es diu “Trauma para activistas responsables”, sobre com gestionar la recuperació de la repressió  policial i les situacions límit. 
4.      Comissió extensió: Les assemblees i acampades no paren de crèixer i més des de divendres. La comissió treballa amb dos línies: una, anar a barris i pobles a informar; dos, convocar a que la gent vingui aquí.  És molt important portar lluites de tot tipus a la plaçaLa tarda de dissabte van convidar col.lectius dimmigrants.
5.      Vaga general:
Aquesta comissió surgeix per gestionar propostes de mobilitzacions sorgides i plantejades a l’assemblea. Tenen tres eixos d’acció: el punt d’informació laboral, on es dóna assessoria a tothom que ho demana, però no només jurídica, sinó també com organitzar-se per combatre els abusos; dos, extensió als centres de treball; tres, organitzar la manifestació de convocatòria estatal pel dia 19 de juny, i la proposta de fer un cordó al voltant del Parlament abans de l’aprovació de les retallades.
6.      Comissió de continguts:
Avui diumenge a les 19h hi ha plenari: Es votaran punts importants:
a.      Document del consens de mínims, està penjat a n-1.cc.
b.     Petició de crida a la humanitat
c.      Propostes de mesures urgents.
La comissió de formació dins de continguts demana que se li segueixin enviant documents. 
7.      Comissió mediambient: Transmeten agraïment i satisfacció perquè la gent ha aportat molt a la reconstrucció de la infraestructura i la plaça, que no va quedar precisament neta després de l’intervenció policial.  Crida a tota la gent a seguir fent un cop de mà, s’ha perdut molta infraestructura.
8.      Comissió educació: activitats a la plaça al llarg de tot el dissabte.  Ales 11, xerrades sobre model educatiu anglès, xarxa educación lliure, educació a casa. Després, debat obert.  A les 18h, reunió de subcomissions i a les 19h, reunió comissió.
Tasca a mig termini: difusió de la manifestació del dia 19 a nivel de centres educatius, professorat. Han fet una fitxa per apuntar-se i censar a quines zones es fa difusió.
9.      Comissió jurídica:
El telèfon que s’ha difos és només per a gent detinguda, gent que vegi detencions o gent ferida, no col·lapsar-lo. La gent que va rebre cops al desallotjament, que vaig al metge i faci constar que es una agressió policial. .  La comissió té models de denúncies per lesions. Quedar-se sempre els documents originals quan es fa denúnica.

10.   Comissió audiovisual: han fet una llista per demanar devolució portàtils robats: cal posar, nom, tfon i referencia. Comencen a recollir info a partir de les 22h. del dissabte.
11.   Activitats: Tornem a la normalitat, les activitats es posen en plafons informatius.
12.   Comissió internacional: Recolzament massiu. Información a n-1.cc, akbcn/int.net, i takethesquare.net

-L’assemblea finalitza debatent i votant si quedar-se o no davant la cel.lebració del Barça. Massivament la gent decideix romandre a la plaça i que les comissions es posin a les entrades a informar.
PROPERA ASSEMBLEA: DIUMENGE 21.30.
Nota: la comissió de facilitació es trova 3h abans de cada assemblea al carreró del Hard Rock Café (és a dir, diumenge a les 18h). Caldria anar-hi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario