Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

viernes, 10 de junio de 2011

COMUNICAT D'ASSOCIACIONS FEMINISTES

Davant la difícil realitat que està vivint una nena de 12 anys embarassada com a conseqüència d'una violació (notícia apareguda a la premsa del 03/06/11 http://www.elpais.com/articulo/sociedad/nina/anos/tendra/dar/luz/ser/violada/Alicante/elpepusoc/20110603elpepusoc_5/Tes), i a la què no es permet avortar per estar de més de 22 setmanes de gestació i considerar-se que no perilla la seva vida

LES ASSOCIACIONS FEMINISTES QUE SIGNEM VOLEM MANIFESTAR:
• La nostra alarma i preocupació per la situació tan dramàtica i injusta que està vivint aquesta menor. A més de les seqüeles físiques, psíquiques i el risc vital, que se li poden causar a la seva vida i el seu futur, si és obligada a una maternitat no desitjada producte d'una violació. Per a ella, el nostre màxim suport i solidaritat.
Lamentablement, això ha estat possible per les restriccions existents en una Llei que permet que puguin donar-se casos tan greus com l'ocorregut.

• Les greus deficiències que presenta la nova llei d'avortament, en relació al reconeixement del dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos i la seva vida. En l'actual llei de salut sexual i reproductiva i d'interrupció voluntària de l'embaràs s'ha produït una reculada legislativa respecte a l'anterior normativa, basat en la restricció del concepte integral de salut encunyat per l'OMS. En aquest sentit, com ja denunciem en el seu moment, aquesta nova Llei no contempla la interrupció sense termini quan existeixi un pronòstic de greu risc per a la salut física i psíquica de la dona, deixant així desprotegides a les dones en les situacions més difícils, quan presenten més 22 setmanes de gestació, sense tenir en compte els riscos que poden causar-les l'obligació de portar a terme un embaràs en aquestes circumstàncies.
• La desprotecció de les dones enfront de sectors professionals que tracten d'imposar les lectures més restrictives de la ja restrictiva llei recentment aprovada. PER TOT AIXÒ, EXIGIM:
• Que l'equip mèdic reconsideri la seva postura i torni a realitzar una avaluació reconeixent el risc vital que comporta per a la menor portar a terme un embaràs en aquestes circumstàncies.
• Que en l'avaluació del jutge, es prioritzi abans de res l'interès de la menor gestant en totes les seves dimensions: físiques, psíquiques i socials.
• Que s'esclareixi si ha existit deixadesa i/o dilació en el temps per part de les administracions corresponents, que hagi pogut afavorir la superació de les 22 setmanes de gestació, i per tant no entrar dins dels supòsits reconeguts en la llei. De confirmar-se aquesta situació, des de les organitzacions feministes exigim que es dirimeixin les responsabilitats jurídiques oportunes contra qui pugui procedir.
• Una llei que reconegui i garanteixi el dret a l'autonomia reproductiva de les dones, establint la seva decisió personal com a causa exclusiva per a la interrupció del seu embaràs. Aquesta decisió pot venir motivada per molt diferents circumstàncies: risc per a la seva salut, malformació fetal, o moltes altres qüestions que afecten al seu benestar físic i emocional i al seu projecte de vida. Qüestions sobre les quals només la dona pot determinar el seu valor i importància per a la seva vida. Havent de respectar-se el caràcter sobirà de la seva decisió que no pot ser imposada externament per ningú.
• Un canvi legislatiu en el qual l'avortament deixi d'estar tipificat com a delicte i per tant regulat en el Codi Penal, i passI a estar regulat com el dret que tenen les dones a interrompre voluntàriament el seu embaràs i a decidir sobre la seva maternitat.
• El reconeixement d'aquest dret precís i clar, de manera que la seva pràctica no es vegi condicionada ni obstaculitzada per la valoració i judicis morals de terceres persones o per l'absència de serveis.
• La cobertura de la interrupció voluntària de l'embaràs a la xarxa hospitalària i extrahospitalària pública de manera que es garanteixi el caràcter universal d'aquesta prestació i es normalitzi com a prestació sanitària
• Una regulació de l'objecció de consciència que precisi els seus límits i que garanteixi que tots els centres públics disposin dels equips de professionals necessaris per atendre la demanda d'avortament de les dones, havent-hi pública la relació del personal objector i garantint que el nou personal contractat no s'acull a aquesta figura



SIGNATURES DE SUPORT…………….


Enviar un correu a: coordinadora@feministas.org Coordinadora Estatal d'Organitzacions Feministes

2 comentarios:

  1. salut companyes, volia informar-vos del bloc elditalanafra.blogspot.com, perquè si voleu li doneu una ullada per incorporar-lo a la llista d'enllaços, és un espai antimasclista, ja he incorporat el vostre bloc.
    Una forta abraçada a totes,
    ruben (roben fawkes)

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies, Rubén. Ja hem posat el teu enllaç també. Seguim!

    ResponderEliminar