Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

viernes, 10 de junio de 2011

Les dones no som culpables de les crisis capitalistes i patriarcals. Fora l'església, l'estat i el mercat dels nostres cossos: dones lliures en societats lliures

Davant la campanya engegada pel grup ultracatòlic E-Cristians que afirma que els avortaments perjudiquen les pensions públiques, volem manifestar:
- Que un cop més, aquest autèntic lobby de pressió ultracatòlic demostra la seva misogínia i la voluntat de culpabilitzar les dones per fer ús del nostre dret a decidir sobre els nostres cossos, utilitzant un argument fal·laç i delirant.

- Que el sistema de pensions, dissenyat els 60 i en ple franquisme, es basa en un model de família nuclear patriarcal: atorga drets a l’home per treballar al mercat de treball assalariat, tot condemnant la dona a dependre econòmicament del marit i condicionant els seus drets que cuidi les criatures, gent gran i persones amb diversitat funcional del nucli familiar.  Però, com la feina reproductiva i de cura no es valora, les vídues cobren de pensió poc més del 50% del que cobraven els seus marits i una de cada quatre dones major de 65 anys viu per sota el llindar de la pobresa.

-Que les dones que treballem assalariades cobrem menys pensió (gairebé un 40% menys que els homes) perquè se’ns assignen llocs de feina temporals, parcials, precaris, a més de tot el treball reproductiu i de cura, i per tant cotitzem menys temps i amb menys salari. La reforma de les pensions que els sindicats majoritaris van pactar amb la patronal el gener passat ens perjudica especialment, ja que allarga el període de cotització. A més perpetua el biaix sexista del sistema, perquè preveu que les dones puguin cotitzar fins a dos anys per criança de filles i fills, com si nosaltres fóssim les úniques responsables de les criatures.

- Que el que perjudica el benestar i la qualitat de vida de les persones a totes les edats és el capitalisme depredador que prioritza la dictadura dels bancs i els mercats davant la vida de les persones, i el patriarcat que ens fa esclaves i esclaus útils per la seva maquinària productiva i reproductiva. 

-Que el 2007 el grup ultracatòlic E-Cristians va iniciar una ofensiva contra les clíniques d’avortaments, tot provocant l’assetjament policial i judicial de moltes dones que havien avortat i la vulneració del seu dret a decidir. Com a resultat, el Govern va reformar la llei d’avortament de 1985 i va posar en marxa una altra que segueix deixant en situació d’inseguretat jurídica a qualsevol dona que avorti perquè subordina la seva decisió als mandats legals i judicials.  Emparant-se en aquesta llei, fa poc un jutge ha denegat la possibilitat d’avortar. a una nena de 12 anys embarassada per una violació. Les organitzacions feministes hem fet un comunicat de suport que podeu trobar i signar a http://www.feministas.org/.

-Que E-Cristians té importants vincles amb partits i institucions de dreta. El seu president, Josep Miró i Ardèvol, va ser conseller de Agricultura i Pesca de la Generalitat de Catalunya amb Jordi Pujol i és professor en la Universitat Abat Oliba –privada i catòlica–.  A l’abril de 2008, el Papa Benet XVI va nomenar-lo membre del Consell Pontifici dels Laics, una mena de ministeri vaticà que l’assessora per incidir a la societat civil i que organitza les conferències mundials com la trobada de la joventut cristiana que se celebrarà aquest estiu a Madrid. 

- Que el lobby ultracatòlic internacional aplica estratègies d’incidència per aconseguir les lleis que restringeixin el dret a decidir de les dones arreu del món, amb efectes devastadors. La mortalitat materna és un problema de salut pública mundial que causa mig milió de morts anuals, i més del 13% es produeixen per l’avortament insegur. A regions com Llatinoamèrica i Carib, on sis països prohibeixen l’avortament en qualsevol circumstància i més de 20 hi presenten restriccions, 28 dones moren cada dia per avortaments clandestins insegurs. A l’estat espanyol, els grups antielecció han aconseguit que governs autonòmics com Galiza o València facin lleis autonòmiques de protecció a la maternitat, el que a la pràctica significa que associacions antielecció pressionin les dones embarassades en el moment de decidir amb informació intoxicada i tendenciosa.

-Que l’avortament és una prestació que ha de brindar-se amb normalitat i gratuïtat a la sanitat pública, sense obligar les dones a peregrinar per ambulatoris ó a pagar ó avençar els diners de la seva butxaca, com està passant ara mateix. És una qüestió de salut pública que afecta tota la societat i tothom s’hi ha d’implicar perquè es respectin els nostres drets.

-Que els arguments que culpen les dones de la caiguda de les pensions són els mateixos que després recolzen el sistema de pensions privades, la privatització de la sanitat, les retallades de tots els serveis públics i els privilegis d’uns pocs per damunt de la resta, mentre acusen la població immigrada de treure’ns la feina i les prestacions.


Per tot això, us animem a expressar el vostre rebuig davant aquesta nova campanya demagògica d’atac a la llibertat de decisió de les dones i proposem que l’Assemblea General de l’Acampada recolzi aquest comunicat i el dret a l’avortament lliure i gratuït.

També us convidem a participar a l’acte de suport a la Campanya pel Dret a l’Avortament que realitzarem el proper dissabte 18 de juny de 18 a 21h a l’Àgora de Plaça Catalunya.
AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT
FORA L’ESTAT, EL MERCAT I  ELS ROSARIS DELS NOSTRES OVARIS

No hay comentarios:

Publicar un comentario