Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

miércoles, 8 de junio de 2011

Acta de l'assemblea del 7 de juny de 2011

Acta assemblea Feministes Indignades – 7 Juny 2011

Ordre del dia
1.     Campanya e-cristians i avortaments
2.     Llei òmnibus
3.     Acampada 14 i concentració 15 de juny
4.     Comunicació
5.     Assemblea general

1.    Campanya e-cristians i avortaments
- Traspàs informació comissió pel dret a la despenalització de l’avortament de Ca la Dona:
- Dia 28 de setembre, dia per a la despenalització de l’avortament. Es proposa fer alguna acció. Convocatòria per preparar acció: 11 de juliol a les 6h de la tarda a Ca la Dona.
- Dia 5 de juliol: 1 any de l’aprovació de la llei de l’avortament. Es proposa també fer alguna acció. Data per a la preparació encara per decidir.
      - Es planteja posar els esforços sobre l’avortament i les dones i no sobre e-cristians
      - També s’està pensant fer una denúncia legal de la campanya a través de Dones Juristes
- Hi ha la necessitat de donar resposta a la campanya d’e-cristians, però sense donar-els-hi més protagonisme. És una oportunitat per:
- Parlar de com afecten les pensions a les dones i mostrar com els sistema de pensions és injust i extremadament androcèntric.
- Parlar de la llei d’avortament i com s’està negat aquesta intervenció a moltes dones
- Es proposa i s’aprova:
- Crear document sobre avortament per una banda, i pensions per una altra i llegir-lo a l’Assemblea general algun dia d’aquesta setmana. També seria interessant relacionar el tema amb qüestions d’immigració.
- Preparar sessió d’Àgora (possible el dia 18 de juny) per portar a terme una taula rodona sobre l’avortament  i per convocar a la gent a unir-se a l’acció del dia 5 de juny. Es proposa que, per iniciar el debat, es faci una breu obra de teatre o una performance. Es proposa que podria ser interessant coordinar-se amb altres places perquè el dia 18 es fes una acció comuna.
- Accions de caire individual: arrencar cartells de la campanya
- Es ressalta la importància de sumar esforços amb altres grups feministes
2. Llei omnibus
- Llei que es proposa adoptar el govern  i que permetrà modificar 80 lleis de cop. Afectarà de forma especial temes de salut. També afectarà treballadores sexuals.
- Una de les companyes diu que enviarà informació sobre aquesta llei.
- S’acorda treballar el tema i pensar possibles accions a portar a terme. Es parlarà a la següent assemblea de dijous 9 de juny.
3. Acampada 14 i concentració 15 de juny
- Existeix una subcomissió encarregada de pensar formes d’acció, diverses estratègies i escenaris.
- Dues dones diuen que aniran dijous a una assemblea temàtica que organitza aquesta subcomissió per tenir informació de primera mà per saber quines són les opcions que s’estan pensant. A més, des de Feministes Indignades, es proposa fer les següents aportacions:
- es proposa treballar, a través d’algun taller, temes relacionats amb la gestió de la por i la confiança per tal de donar suport i poder eines per gestionar situacions de risc i de por
- es proposa pensar formes perquè la gent que no pugui/vulgui participar de forma presencial pugui fer-ho des de l’exterior a través, per exemple, de fer seguiment per Internet, organitzar aturades al lloc de treball a les 11h (hora en què els i les parlamentaries intentaran entrar al Parlament), etc.
- important tenir en compte aspectes relacionats amb la cura de les persones que sí estaran allà el dia 14 a la nit i el dia 15 al matí
- Es proposa crear un espai feminista de referència, de seguretat i de cura.
- Quan dijous 9 es disposi de més informació, s’acabarà de perfilar com s’organitza la comissió de Feministes Indignades
4. Comunicació
- S’informa sobre les eines de comunicació de Feministes Indignades
- En relació a la sol·licitud d’escriure una article pel butlletí mensual del grup AFIN del Dept. d’Antropologia de la UAB, s’acorda demanar més informació sobre què és el que realment cal escriure
- Per tal de respondre mails que sol·liciten informació sobre què és la Comissió de Feministes Indignades i com estem organitzades, una dona s’ofereix per escriure un primer esborrany d’un breu text sobre qui som, com ens organitzem i què hem fet fins ara.
- Es demana que es pengin l’enllaç de fotos del Flickr que es van enviar fa dies, al blog de Feministes Inignades

pROPERA ASSEMBLEA: DIJOUS 9 A LES 19H

No hay comentarios:

Publicar un comentario