Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

miércoles, 30 de noviembre de 2011

Segueixen els #16dies: fotos de l'espectacle de titelles sobre feminicidi del 28N al Raval

Seguim recollint imatges de les activitats dels 16 dies!
Aquí teniu unes quantes fotos de l'espectacle de titelles per a adultes i adults "La primera i la última", per denunciar els feminicidis de Ciudad Juarez, i el debat posterior.
L'activitat es va realitzar dilluns 28N a la Casa de la Solidaritat del Raval, dins els 16 dies d'activisme contra les violències de gènere.

“El país on les dones són rebuig, on les preguntes no tenen resposta;
un espectacle de titelles per a adultes i adults”.







Més fotos dels #16dies d'activisme contra les violències de gènere: Mani 25N i vermut 26N

Aquí teniu més fotos de la marxa contra les violències de gènere del 25 de novembre a Barcelona i del bloc de Feministes Indignades dins la marxa, "Marxa de les putes". (Moltes més fotos a l'àlbum de fotos de Feministes Indignades).
No és no! No oblidem!











I algunes fotos del vermut del 26 de novembre a la Plaça de les Dones, en suport a Ca la Dona.
(Moltes més fotos a l'àlbum de fotos de Feministes Indignades).


















lunes, 28 de noviembre de 2011

Fotos mani 25N, programa de ràdio i properes activitats #16dies


Ja estem immerses en els 16 dies d'activisme contra les violències de gènere!

Aquí teniu un parell de testimonis gràfics i sonors dels primers dies:
Hem actualitzat al blog tota la programació al blog dels 16 dies, en català i castellà. Consulteu les activitats, hem anat afegint cartells de les diferents xerrades i tallers, i informació més detallada!

Un petit resum de les activitats de la setmana:
  • Dilluns 28N, Espectacle de titelles “La primera i l'última” sobre feminicidis a Ciudad Juárez. Casa de la Solidaritat. C/ Vistalegre, 15. Raval, 19.30-20.30h
  • Dimarts 29N, Taller de micromasclismes “No sólo duelen los golpes”. Sabadell: CSO La Mekànica, Carrer Raval de Fora, 27. Mapa aquí, 18h
  • Dimecres 30N, debat La lluita feminista dins els moviments socials: on és la poció màgica?, Centre Social Okupat La Gordíssima / Pons i Gallarza 10/ Metro Sant Andreu L1 Mapa aquí, 19-21h i després cafeta fins les 00h
  • Dijous 1D, Dia Internacional de lluita contra el SIDA, Suport a les activitats del Comitè 1r desembre “No discriminació per VIH/SIDA”
  • Divendres 2D, Violència de gènere i migració - Vídeo-debat al Gòtic. Pati Llimona, Carrer Regomir, 3. Metro Jaume I, L4 Mapa aquí, 19.45h
  • Dissabte 3D, Violència de gènere en situacions de conflicte armat: Buenaventura, Colòmbia. Organitzat en col·laboració amb l'Assemblea Eixample Dreta, La Cruïlla, C/Sardenya 256-260, 19.30h
  • Diumenge 4D, Taller de sexualitats, Espai Obert: C/Violant D’Hongria 71. Metro Plaça de Sants (L1, L5), Badal (L5), Plaça del Centre (L3). Mapa aquí, 19h 
Recordeu, informació més detallada aquí: en català i castellà.

    Acta de la asamblea del 27/11/11

    Orden del día

    1.Bienvenida a las nuevas indignadas
    2.Valoración asambleas y convocatorias 15M
    3. Valoración (y pendientes) campaña 16 dias
    4. Libro
    5. Próxima convocatoria

    1. Bienvenida: se explicó la historia de FI y cómo hemos ido funcionando... Eran compis que habían participado de la plaza Catalunya en otros espacios, y son Muy bienvenidas!

    2. Valoración asambleas y convocatorias 15M: Se valoró la ocupación del 18 de Sants como bien, el grupo organizador nos contactó y lo difundimos. Algunas lo vivieron más como convocatoria externa, pero en general se valora la acción y la participación nuestra como fembloc en la marcha. El sábado 19 hubo poca gente en la plaza, se plantea que debemos calibrar nuestras fuerzas porque había muchas actividades y no podemos estar en todas. El día 20 la convocatoria a asamblea general fue mayor, estaban la coordinadora de barrios, intercomisiones… Pero tenemos un problema de dispersión y debemos trabajar el tema de cómo nos articulamos. En definitiva, se vienen movilizaciones a corto plazo y también cómo nos articulamos a largo plazo como movimiento, y son discusiones que debemos tener. Está convocada una próxima asamblea general el domingo día 18 de diciembre y hay reunión preparatoria a la que irán 3 feministas indignadas el día 10.

    3. Campaña 16 dias: Se valoran las actividades realizadas como muy buenas,
    a) Marcha 25N
    La preparación de la actividad del 25N se evalúa bien, aunque para algunas no quedó tan clara la explicación de por qué reivindicábamos la marcha de las putas, y hasta qué punto nuestra iniciativa se logró transmitir al resto de la marcha. Se repartieron flyers y en general nos la pasamos bien y disfrutamos, cantando nuestras consignas sobre la violencia de estado que significan los recortes, sobre el derecho al cuerpo y sobre la marcha de las putas, etc. La actividad era organizada por la xarxa feminista, se habló de que plural no significa institucional, porque estaba la confusión, dada la presencia de sindicatos y algunos partidos, pero la convocatoria no era institucional, estuvieron Dones de Blanc, entre otras.
    Especial mención y agradecimiento a quienes retwitearon y difundieron la actividad #25N
    (se pide agradecer desde nuestro twiter a las y los seguidores de la info)

    b) Vermut de Ca la Dona muy bien valorado, acogedor, grato, se compartió con una compañera de Guatemala, conocimos a algunas de ca la dona y sirvió para acercarnos más. El bote de dinero se nos pasó a FI para la fiesta del 10 de dic... Hurra!

    c) El programa de radio: se difundió el calendario de actividades, con consignas y canciones ad hoc; y se invita a quienes quieran participar de futuros programas de este espacio de feminismo radiofónico (se puede escuchar aquí: http://elaleteo.contrabanda.org/2011/11/27/fi16-dias-de-activismo/)

    d) Taller aprender a decir que NO: Al comienzo había pocas participantes, pero finalmente fueron 14, se valora muy positivo y participativo.

    e) De las actividades que vienen, se pide apoyar especialmente 2 que no han tenido asambleas de barrio ayudando a la difusión, y son:
    ·     TITERES lunes 29 de Noviembre 19.30 h en la casa de la Solidaridad (vistaalegre 15)
    ·     y Taller de TRANSFOBIA lunes 5 diciembre 19.30h en Creación Positiva. C/ Sants, 2-4, 1º 1ª (Entrada por zapatería Raúl).
    Se hará un taller de teatro de las oprimidas para FI el día 10 de diciembre de 12-14h, próximamente se avisará por esta lista el lugar.
    La organización de la fiesta del 10 de diciembre está en marcha y hay una comisión trabajando (empieza a las 21.30 h)

    4. Libro: el texto coral ya está enviado a la lista, y falta colectivizar el texto sobre violencias de estado esta semana, pues el tiempo apremia.

    5. Proxima asamblea FI el miércoles 14 de diciembre, 19h (lugar por confirmar).

    Estamos en asamblea permanente con los 16 dias de activismo... así que esperamos vernos muy a menudo estos días.

    Feministes Indignades presenten... 16 dies d'activisme contra les violències de gènere (català)



    Entre el
    25 de novembre, Dia Internacional contra la violència vers les dones
    i el
    10 de desembre, Dia Internacional per als Drets Humans
    Feministes indignades organitzem:
    16 DIES D'ACTIVISME
    CONTRA LES VIOLÈNCIES DE GÈNERE


    Què son les violències de gènere?
    Ens referim a totes les formes del sistema patriarcal per controlar el binomi “Home ‘macho’” – “Dona submisa” i que es canalitzen des del que és més institucional fins allò més personal posant de manifest les frustracions, neurosis, covardies, embrutiments, pretesa superioritat, complexos  d’inferioritat i estupidesa de qui l’exerceix.

    Violència de gènere són els feminicidis.
    Violència de gènere són les violacions.
    Violència de gènere és la invisibilització i criminalització  de totes les identitats de gènere no heteronormatives.
    Violència de gènere és la negació del nostre plaer – el de totes nosaltres.
    Violència de gènere és l’estigmatització i criminalització de les persones que exerceixen un ‘servei’, el treball sexual, que el patriarcat demana, compra i vol controlar.
    Violència de gènere és la falta de paritat en el món laboral, és guanyar menys sou per la mateixa feina.
    Violència de gènere són les dobles i triples jornades de les dones, ni reconegudes ni remunerades.
    Violència de gènere és la talla 38 i tota la publicitat i pressió social sobre els ideals de bellesa i de joventut.
    Violència de gènere és decidir sobre el nostre cos i negar-nos el dret a decidir.
    Violència de gènere és la feminització de la pobresa.
    Violència de gènere és “gènere singular masculí”, és quan no em representen en el lleguatge.
    Violència de gènere és quan ens criminalitzen si no complim el manament “diví” de l’home, ‘macho’, blanc, de classe mitja, heterosexual.
    Violència de gènere en tots els àmbits, el públic, el privat, el laboral.
    Violència de gènere a tot arreu, a Barcelona, a Catalunya, en el món sencer.

    Qui som les Feministes Indignades?
    Feministes Indignades som una assemblea feminista creada en l’Acampada de la Plaça Catalunya de Barcelona i vinculada al moviment 15M.

    Som un grup molt heterogeni, d’edats, bagatges i feminismes diversos.

    Som un espai de participació, reflexió i acció no mixta: la participació està reservada a les dones, les bianes i persones trans. Precisament per trencar les dinàmiques d’invisibilització i obstaculització de totxs lxs subjectes no heteronormatixs, es considera necessari generar un espai no androcèntric que sorgeixi de realitats compartides i de prioritats, sensibilitats i objectius comuns, mitjançant metodologies feministes no sexistes i formes no autoritàries de participació. Totes les assemblees estan obertes a aquestxs subjectes: es recullen opinions i propostes sense compromís necessari de participació assídua i continuada.

    Considerem que els temes que afecten – així com la discriminació, la invisibilització i violència - a les dones, lesbianes i trans afecten a tota la societat i volem que estiguin en el cor de la política, la economia i la societat de tots i totes nosaltres.

    Què són els 16 Dies d’Activisme contra les violències de gènere?
    És una campanya internacional que va sorgir del primer Institut pel Lideratge Global de les Dones. Les participants escolliren les dates de la campanya – entre el 25 de Novembre “Dia Internacional en contra de la violència contra les dones”, i el 10 de Desembre “Dia Internacional pels Drets Humans- amb la finalitat de vincular les violències de gènere i els dret humans de manera simbòlica; així com per emfatitzar el fet que les violències de gènere i especialment la violència contra les dones constitueix una violació dels drets humans. El període dels 16 dies també inclou d’altres dates importants com l’1 de Desembre “Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA”

    Des de Feministes Indignades hem decidit  impulsar aquesta campanya dins del marc del moviment 15M de manera que reforcem les complicitats amb les diferents assemblees per posar a l’agenda del moviment aquesta visió feminista sobre les violències de gènere.

    Aquesta campanya ens dóna l’oportunitat de reflexionar i participar en debats, converses, tallers, vídeo - fòrums, etc., amb la finalitat de desafiar les estructures que permetin la continuació i naturalització de les violències de gènere. Des de les estructures socio - econòmiques, el militarisme com a generador de la cultura de la por, les agressions policials, els interessos econòmics i polítics, la masculinitat hegemònica, els estats repressors, els fonamentalismes religiosos, com a elements que construeixen les nostres vides, els nostres cossos, les nostres sexualitats, les nostres famílies i la vida pública en general. I ho volem fer mitjançant accions que van des d’allò local, des del nostre barri, des de la nostra realitat connectada durant aquests 16 dies d’accions feministes contra les violències de gènere a tot el món.

    I tota aquesta mobilització només és possible gràcies a la col.laboració de les assemblees dels barris, de la feina i de l’energia de moltes persones que ens han donat el seu suport  en la preparació i de moltes més que sabem que participareu durant aquests 16 dies.

    Calendari d'activitats

    Divendres 25N, Dia Internacional per la No violència contra les Dones
    Marxa Barcelona
    Convocatòria dels moviments feministes: Plaça 8 de març (mapa aquí), 18.30h
    Inici manifestació: Rambla de Canaletes, 19h, cap a la plaça Sant Jaume



    Des de Feministes Indignades ens unim a la Marxa convocada por la Xarxa de dones feministes contra les violències, fen el FemBloc “Marcha de las Putas”


    Convoquem a les dones dels moviments feministes a trobar-nos a les 18.30h a la plaça 8 de març per anar juntes cap a Canaletes i continuar cap a Pl. St. Jaume
    Recordant que és un dia que les dones hem impulsat i en el que volem continuar ocupant el carrer plegades, Volem unir-nos i visibilitzar-nos
    Per a més informació: http://feministesindignades.blogspot.com/ y caladona.org

    Dissabte 26N 
    Vermut a la Plaça de les Dones, en suport a Ca la Dona
    Barcelona: Plaça 8 de març. Mapa aquí 
    De 12h a 13.30h

    Aquest cop, l’espai de relació que ens permet la plaça de les Dones el dedicarem a una trobada de suport mutu entre dones de Ca la dona i Feministes Indignades.
    Perquè NO és NO, us proposem convertir la plaça en un espai d’autodefensa feminista. Hi haurà espai i activitats infantils.
    Diumenge 27N 
    Taller per a dones “Aprenem a dir NO”
    Barcelona: barri de Gràcia
    Caixa ocupada de Gràcia. C/ Travessera de Gràcia/Mare de Déu del Desamparats, delante del mercado
    De 17h a 19.30h



    En aquest taller posarem en pràctica la posada de límits en tant que dret de les dones. El NO com a posicionament i apoderament de la dona. Una posada de límits en el moment oportú és una manera de cuidar-nos i de prevenir possibles danys de la nostra autoestima.
    AFORAMENT LIMITAT: 10 participants

    Dilluns 28N 
    Espectacle de titelles “La primera i l'última” sobre feminicidis a Ciudad Juárez
    Barcelona: barri del Raval
    Casa de la Solidaritat. C/ Vistalegre, 15
    19.30-20.30h



    Un espectacle de titelles per a adultes i adults on es denuncien els feminicidis de Ciudad Juarez. “El país on les dones són rebuig, on les preguntes no tenen resposta; un espectacle de titelles per a adultes i adults”.
    Dimarts 29N 
    Taller de micromasclismes “No sólo duelen los golpes”
    Sabadell: CSO La Mekànica
    Carrer Raval de Fora, 27. Mapa aquí
    18h 


    Aquest taller intenta fer una reflexió a partir dels nostres cossos i de com hem estat socialitzats dones i homes. Hem estat educatxs en desigualtat des de fa molts segles. El masclisme és l’estructura de l’aprenentatge i de l’ordre social de quasi tot el planeta terra. El masclis me significa que tot el que no és ‘macho’, masculí, fort ... és discriminat i exclòs la qual cosa fa que NO es donin iguals privilegis a les dones, les nenes, els nens i molt menys a les lesbianes, gays, bisexuals, transexuals..
    Per saber-ne més: http://nosoloduelenlosgolpes.blogspot.com/

    Tot el calendari d'activitats a Sabadell:


    Dimecres 30N 
    La lluita feminista dins els moviments socials: on és la poció màgica?
    Barcelona: barri de Sant Andreu
    Centre Social Okupat La Gordíssima / Pons i Gallarza 10/ Metro Sant Andreu L1 Mapa aquí
    19-21h i després cafeta fins les 00h


    Aquesta xerrada-debat està immersa en les Festes Reivindicatives i Festes Alternatives de Sant Andreu de Palomar. Hi participen la Comissió de Gènere acampada Sant Andreu i Feministes Indignades. Entre els objectius hi ha situar les lluites feministes que fan en el context dels moviments socials més amplis de manera formal o informal, visibilitzar les accions concretes que es realitzen, els canvis que aporten, etc ... explicar la necessitat dels espais feministes en aquest tipus de context, compartir vivències ppositives i resistències i debatre estratègies per a superar les resistències i dificultats.
    --- Estem buscant la poció màgica per resoldre els problemes que les feministes trobem el dia a dia dins els moviments socials. Per això vam veure bé trobar-nos el proper 30 de novembre, per situar les nostres lluites formals o informals dins aquest marc, per visibilitzar les accions concretes que es duen a terme, els canvis que aporten, etc. Explicar la necessitat d'espais feministes en aquest context, posar en comú les resistències, dificultats i bones experiències viscudes, compartir estratègies i una bona estona al CSO La Gordíssima. És el primer acte que es fa conjuntament entre Festes Alternatives i la Festa Major Reivindicativa, espais des d'on hi participarem algunes de nosaltres, tot i que hi seran també gent del mateix centre social o el grup de dones feministes de sant Andreu, a qui hem convidat, així com les Feministes Indignades de Barcelona per ampliar una mica el ventall d'opinions. El format és d'una xerrada mixta on en primer lloc es presentaran els grups i després farem debat i torn obert de paraules.

    Volem convidar-vos-hi , i acabar amb uns bailoteos a la cafeta per celebrar-ho!
    Tindrem cosetes bones per picar, sucs, infus i birres per calmar la set!

    Dijous 1D 
    Dia Internacional de lluita contra el SIDA

    Suport a les activitats del Comitè 1r desembre “No discriminació per VIH/SIDA”
    30 anys després del primer diagnòstic de VIH/sida, el dia internacional de la lluita contra la SIDA, recolzem les accions que s’impulsen des del Comitè 1r Desembre per a lluitar contra l’estigma de les persones que viuen amb el VIH.
    Hi haurà estands informatius en set mercats de Barcelona (Abaceria, Clot, Santa Caterina, Barceloneta, La Concepció, Hostafrancs i Sant Antoni) y de 20h a 24h., al Centre Artesà Tradicionàrius (Travessia de St. Antoni, 6-8. Gràcia, Metro Fontana, Barcelona), 2ª Nit Vermella, marató solidària d’espectacles contra l’estigma i discriminació de les persones que viuen amb VIH/sida.
    Més informació a: www.comite1desembre.org


    Divendres 2D 
    Violència de gènere i migració - Vídeo-debat a càrrec de Feministes Indignades
    Barcelona: barri de Gòtic
    Pati Llimona, Carrer Regomir, 3. Metro Jaume I, L4 Mapa aquí
    19.45h





    Amb la projecció d’aquests curts pretenem fer una reflexió conjunta sobre els diferents tipus de violència en el col.lectiu de dones migrades.
    Dissabte 3D 
    Violència de gènere en situacions de conflicte armat: Buenaventura, Colòmbia
    Barcelona: barri de l'Eixample. Organitzat en col·laboració amb l'Assemblea Eixample Dreta
    La Resposta, plaça del Fort Pienc
    19.30h


    Es passarà un vídeo recentment gravat a Buenaventura (Colòmbia) amb testimonis de dones per donar a conèixer la realitat d’un conflicte amb la presència de tots el actors armats (exèrcit, policia, narcotraficants, paramilitars, guerrilles) i les múltiples formes de violència –assassinats, agressions físiques i sexuals, “desplaçaments” (abandonament forçat del lloc de residència) que viuen les dones des de fa dècades. Desprès s’obrirà un debat sobre aquest tema.

    Diumenge 4D 
    Taller de sexualitats
    Barcelona: barri de Sants
    Espai Obert: C/Violant D’Hongria 71. Metro Plaça de Sants (L1, L5), Badal (L5), Plaça del Centre (L3). Mapa aquí
    19h

    AFORAMENT LIMITAT: 30 participants


    Aquest taller (adreçat a dones, lesbianes, trans i intersex) explorarà de quina manera les sexualitats transiten pels cossos, ens habiten, ens construeixen i com nosaltres construïm les sexualitats. Observarem el desig i el plaer més enllà de les paraules. I també reflexionarem sobre la manera en què les violències sexuals tatuen la vida de les dones.
    Dilluns 5D 
    Transfòbia és violència de gènere. Vídeo fòrum
    Barcelona: barri de Sants
    Creació Positiva. C/ Sants, 2-4, 1º 1ª (Entrada per sabateria Raúl). Metro Hostafrancs (L1), Plaça de Sants (L1 y L5). Mapa aquí
    19.30h


    Primer es farà una introducció explicant què és la transfòbia; per què la transfòbia és violència de gènere. Després es projectarà un documental sobre aquest tema, i després hi haurà un debat per a reflexionar sobre els temes tractats en la xerrada i en el documental.
    Dimarts 6D 
    Taller violència laboral contra les dones
    L'Hospitalet de Llobregat
    Cooperativa Integral Catalana. C/ Mare de Deu de Montserrat, 10 baixos. L'Hospitalet.
    Metro: Rambla Just Oliveres (L1-vermella); Avda. Carrilet (L1-vermella) 
    De 18 a 20 h







     En aquest taller reflexionarem sobre les diferents violències que patim les dones en el mercat laboral i en les nostres feines. Visualitzarem i serem conscients de les diferents violències que patim en l’àmbit laboral. L’objectiu serà denunciar en grup i socialment aquestos abusos de poder i així desculpabilitzar-nos i empoderar-nos en tant que dones treballadores i professionals.


    Dimecres 7D 
    Cinisme o civisme? Efectes de les ordenances cíviques per a lxs treballadorxs sexuals
    Barcelona: barri de Casc Antic
    Ateneu Llibertari del Casc Antic, C/Fonollar, 13-15, Metro (L4) Jaume I. Mapa aquí
    20 h


    A l’estat espanyol, el treball sexual està emmarcat en un model que actua a dues velocitats. Per una banda, s’utilitza la llei penal per a reglamentar policial i administrativament la prostitució i per l’altra s’autoritza l’activitat en determinades zones com per exemple els locals d’”alterne”
    Des de les administracions es tracta el tema del treball sexual com una qüestió de gestió de l’espai públic.
    El Departament d’Interior de la Generalitat e Catalunya ha anunciat mesures, incloses dins ela polèmica Llei Òmnibus, que prohibeixen la realització d’aquesta activitat a les carreteres i també a les zones de domini públic per a la prestació de serveis de naturalesa sexual. Iniciatives que es complementaran amb les actuacions municipals que regulen les denominades Ordenances municipals del civisme, que inclouen mesures dirigides a regular la prostitució en l’espai públic.

    Hi participen:

    Clarisa Velocci (cofundadora i membre de l'Associació GENERA des dels seus inicis el 2003)
    Genera és una organització especialitzada en l'àmbit de la prostitució. Porta a terme programes i projectes en diferents línies de treball, des d'aquells dirigits a la intervenció directa en espais d'exercici de prostitució fins a propostes d'àmbit formatiu, de sensibilització social i d'incidència política. El seu objectiu és crear espais de proximitat, de coneixement i reflexió per a la redefinició dels rols socials des d'una perspectiva de gènere a través de la defensa i la reivindicació dels drets de les dones.

    Margarita Carreras Roy

    Monserrat Neira Rodriguez (treballadora sexual)


    Dijous 8D 
    Taller Violències invisibles
    Barcelona: El Clot
    La Revoltosa. Carrer Rogent, 82. Metro Clot (L1 y L2). Mapa aquí
    18-20.30h


    En aquest taller adreçat a totes les persones interessades en la violència de gènere, aprofundirem en conceptes claus tals com poder patriarcal, privilegis i micromasclismes (entre d’altres); potenciarem las perspectiva crítica en relació a la violència de gènere i facilitarem els estris necessaris per a transmetre la complexitat del gènere en el nostre context traslladant-lo a la nostra realitat quotidiana.
    Després del taller, Kafeta Feminista.

    Divendres 9D 
    Taller de teatre de les oprimides
    Barcelona: Nou Barris
    Casal La Cosa Nostra. Carrer Biure, 1 - Carrer Beret, 8. Can Peguera. Mapa aquí
    18.30h
    Esdeveniment a Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=292128837487459


    La idea és treballar el gènere des del cos i les experiències vivencials de les i els participants fent servir el mètode de Teatre de l’Oprimit.
    El Teatre de l’Oprimit és un sistema d’exercicis físics, jocs estètics i tècniques especials l’objectiu de les quals és restaurar i restituir el seu just valor a aquesta vocació humana, que fa de l’activitat teatral un instrument eficaç per a la comprensió i la recerca de solucions a problemes socials i intersubjectius. El teatre de l’Oprimit es desenvolupa a través de quatre aspectes fonamentals: artístic, educatiu, político-social i terapèutic.
    Dissabte 10D, Dia Internacional dels drets humans
    Festa de Feministes Indignades
    Barcelona: Clot
    El Brot (La Farinera del Clot). Gran Vía de les Corts Catalanes, 837. Metro Glòries. Mapa aquí
    De 21h a 3h

    …I perquè som humanes…. Festa Feminista (oberta a dones, lesbianes, trans i intersex)


     


    viernes, 25 de noviembre de 2011

    25N, Fem Bloc Marxa de les putes: Què és la marxa de les putes? (català i castellà)




    Què es la MARXA de les PUTES?

    El passat 24 de gener, el policia canadenc Michael Sanguinetti durant una conferència, a la Universitat de York, sobre seguretat civilva indicar que “les dones han d’evitar vestir-se com a putes per no ser víctimes de la violència sexual”. Indignades, les dones canadenques vestides amb talons, lligues, escots i minifaldilles varen manifestar-se pels carrers de Toronto, Canadà. A aquesta indignació s’hi va afegir tota la societat tant dones, com homes i nens/es.
    El moviment ha crescut, i la marxa s’ha multiplicat per vàries ciutats del mon com Mèxic DF, Buenos Aires, i diferents capitals europees.

    Què reinvidiquem?
    Aquest moviment pretén dir-li a la societat civil, politica, religiosa, que no importa la vestimenta, el lloc, ni la companyia; res justifica la violació, l’abús o l’assetjament de tipus sexual.
    La dona no provoca violència, ni agressió pel sol fet der ser responsable i lliure en exercir la seva personalitat, idees i principis.

    Per què diem PUTES?
    Històricament, el terme “puta” es troba carregat d’un significat pejoratiu; puta es una
    dona promiscua, que té relacions sexuals per diners, però també la que ho fa per plaer, que vesteix de manera inapropiada, que no és una bona dona. El terme serveix com a forma d’insult a causa del comportament de dones que es troben fora d’allò que la societat considera adequat i acceptable. Sota aquets paranys i criteris, en qualsevol moment de les nostres vides les dones som considerades putes i com putes hem acceptar i callar que es despleguin comportaments sexuals sense el nostre
    consentiment.
    Amb aquesta marxa, ens reapropiem de la paraula “PUTA” per rebutjar qualsevol
    tipus de violència exercida sobre nosaltres amb el pretext de la nostra aparença i
    manifestem que ni les traballadores sexuals ni cap dona ha de ser violentada “perquè se la consideri puta”.

    Què exigim?
    Ja no ens assumim com a objectes d’ estereotips, prejudicis i discriminació.
    STOP als vells i insegurs paradigmes, que generen DISCRIMINACIÓ.
    Prou ACTES SEXUALS FORÇATS, quan les dones diem NO
    Prou FALTES DE RESPECTE ni fora ni dins de qualsevol espai, des de qualsevol ámbito civil, fins a autoritats de qualsevol nivell.
    Prou INSULTS a l’educació, per ignorància; no més IGNORÀNCIA per falta d’ educació.
    Prou naturalització de la violència de gènere amb l’argument que és per culpa Nostra perquè semblem PUTES.
    Com si ser treballadora sexual fos una justificació per poder ser violentada.

    “No” només pot significar “No”!!

    Us convidem a afegir-vos; no només les dones sinó totes les persones, de qualsevol expressió i orientació de gènere, professió, nivell educatiu, raça, ètnia, edat, capacitat, des de tots els punts de la ciutat, per a fer una declaració unificada sobre la violència sexual y el dret de las víctimes. Així com, per a exigir respecte per totes i tots.
    Afegiu-vos a aquesta missió fent córrer la veu per a declarar que QUI PATEIX VIOLÈNCIA SEXUAL NO ÉS CULPABLE.

    La cita només per a dones és el Divendres 25 de novembre, a les 18.30hs a la plaça 8 de març, per tal d’anar juntes cap a Canaletes i, allí, trobar la resta de persones i mainada que desitgi afegir-se a la manifestació

    ---------------

    ¿Qué es la MARCHA de las PUTAS?

    El pasado 24 de enero, el policía canadiense Michael Sanguinetti ─durante una conferencia, en la Universidad de York, sobre seguridad civil─ indicó que “las mujeres deben evitar vestirse como putas para no ser víctimas de la violencia sexual”.
    Indignadas, las mujeres canadienses salieron a caminar vestidas de tacones, ligueros, escotes y minifaldas, y tomaron las calles de Toronto, Canadá. A esta indignación se le unió toda la sociedad tanto mujeres, hombres y niñxs.
    El movimiento ha crecido, y la marcha se ha replicado en muchas ciudades del mundo, en México DF, Buenos Aires, y varias capitales europeas.

    ¿Qué reinvidicamos?
    Este movimiento pretende decirle a la sociedad civil, política, religiosa, que no importa la vestimenta, el lugar, ni la compañía; nada justifica la violación, el abuso o el acoso de tipo sexual.
    La mujer no provoca violencia, ni agresión por el sólo hecho de ser responsable y libre al ejercer su personalidad, ideas y principios.

    ¿Por qué decimos PUTAS?
    Históricamente, el término “puta” se encuentra cargado de un significado peyorativo; puta es una mujer promiscua, que tiene relaciones sexuales por dinero, pero también a la que lo hace por placer, que viste de manera inapropiada, que no es una buena mujer. El término sirve como una forma de insulto hacia el comportamiento de mujeres que se encuentran fuera de lo que la sociedad considera adecuado y aceptable.
    Bajo esos parámetros y criterios, en cualquier momento de nuestras vidas las mujeres somos consideradas putas y como putas debemos aceptar y callar que se desplieguen comportamientos sexuales sin nuestro consentimiento.
    Con esta marcha, nos apropiamos de la palabra “PUTA” para rechazar cualquier tipo de violencia ejercida hacia nosotras con el pretexto de nuestra apariencia y manifestamos que ni las trabajadoras sexuales ni ninguna mujer debe ser violentada “porque se le considere puta”.

    ¿Qué exigimos?
    Ya no nos asumimos más como objeto de estereotipos, prejuicios y discriminación.
    ALTO a viejos e inseguros paradigmas, que generan DISCRIMINACIÓN.
    Ya no más ACTOS SEXUALES FORZADOS.
    Ya no más FALTA DE RESPETO ni fuera ni dentro de cualquier espacio, desde cualquier
    ámbito civil, hasta autoridades de cualquier nivel.
    Ya no más INSULTOS a la educación, por ignorancia; no más IGNORANCIA por falta de educación.
    Ya no más naturalización de la violencia de género con el argumento de que es nuestra culpa porque parecemos PUTAS.
    Como si ser trabajadora sexual fuera una justificación para ser violentada.
    Invitamos a que se unan no sólo las mujeres sino todas las personas, de cualquier expresión y orientación de género, profesión, nivel educativo, raza, etnia, edad, capacidad, de todos los puntos de la ciudad, para hacer una declaración unificada sobre la violencia sexual y el derecho de las víctimas. Así como, para exigir respeto para todas y todos.
    Únetenos en esta misión al correr la voz para declarar que quienes sufren violencia sexual no son culpables, sin excepción.

    ¡¡“No” sólo puede significar “No”!!

    La cita para las mujeres, es el Viernes 25 de noviembre, a las 18.30 hs en plaza 8 de març, para ir hacia Canaletes y encontrarnos con el resto de personas que quieran manifestarse.

    ---

    

    Descarga folletos y carteles en pdf:
    Cartell Ni fácil ni difícil: no es no https://n-1.cc/mod/file/download.php?file_guid=977823

    Boas, pelucas, ligueros, disfraces charleston, medias de red y todo complemento exótico serán bienvenidxs!!!

    La cita només per a dones és el Divendres 25 de novembre, a les 18.30hs a la plaça 8 de març, per tal d’anar juntes cap a Canaletes i, allí, trobar la resta de persones i mainada que desitgi afegir-se a la manifestació

    IMPORTANTE:
    *Si te invade la creatividad y quieres sublimarla haciendo pancartas, la cita es a las 18.00hs.
    *Si quieres participar del taller de estampado, la cita es a las 18:30 hs.
    (trae un camiseta clara )

    jueves, 24 de noviembre de 2011

    Comencen els 16 dies d'activisme contra les violències de gènere: 25N, Fem Bloc Marxa de les putes

    Viernes 25N, Dia Internacional per la No violència contra les Dones
    Marcha en Barcelona
    Convocatoria de los movimientos feministas: Plaça 8 de març (mapa aquí), 18.30h
    Inicio manifestación: Rambla de Canaletes, 19h, hacia la plaça Sant Jaume


    Desde Feministes Indignades nos unimos a la Marcha convocada por la Xarxa de dones feministes contra les violències, haciendo FemBloc con la “Marcha de las Putas”
    La Xarxa de dones feministes contra les violències convoca a las mujeres de los movimientos feministas a encdontrarnos a las 18.30h en la plaza 8 de març, para ir juntas hacia la rambla de Canaletes y seguir hasta la plaza Sant Jaume.
    Reccordamos que es un día impulsado por las mujeres y que queremos seguir ocupando la calle juntas. Queremos unirnos y visibilizarnos.

    Boas, pelucas, ligueros, disfraces charleston, medias de red y todo complemento exótico serán bienvenidxs!!!

    IMPORTANTE:
    *Si te invade la creatividad y quieres sublimarla haciendo pancartas, la cita es a las 18.00hs.
    *Si quieres participar del taller de estampado, la cita es a las 18:30 hs.
    (trae un camiseta clara )
    Para más información: http://feministesindignades.blogspot.com/ y caladona.org






    Descarga folletos y carteles en pdf:
    Cartell Ni fácil ni difícil: no es no https://n-1.cc/mod/file/download.php?file_guid=977823