Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

lunes, 14 de noviembre de 2011

Acta de l'assemblea del 9/11/11

Ordre del dia

De una proposta més extensa consensuem el següent :

1.Espai de reunió , dia entre setmana, parlar amb 15o
2. Assemblea 15M del dissabte
3. Grups de treball : llibre i violències

Tornen a quedar pendents els temes de la setmana anterior.

Prèvia breu : una companya torna a exposar la visita a BCN d’una activista sindicalista de Guatemala a la qual li agradaria posar-se en contacte amb diferents lluites d’aquí i de la demanda en aquest sentit a FI. Hauria ser el 28 o el 30 de novembre  i com que aquests dos dies tenim activitats dels 16 dies contra la violència masclista acordem convidar-jla a qualsevos dels dos dies i despres xerrar una estona amb ella.

Punt 1 . Dia d’assemblea entre setmana . Segueix sent el dimecres el dia més votat , però observem que avui  som molt poques a l’assemblea . Sabem que on estigui l’espai també influeix i que a l’anterior assemblea s’apostava per altres espais. Es fa una crida  a les dones que són asidues a l’assemblea que votin pq hi ha una discrepancia entre els resultats de la votació i l’assistència. De cara a la propera setmana acordem convocar de nou el dimecres pq el diumenge és el 20N!!
En relació a l’espai tant a Can Batlló com al Banc okupat de Gràcia falta confirmar-ho . De moment  el proper dimecres ens tornem a veure al 15o .Torna a surtir el tema de com marxar del 15 o , com a l’assemblea anterior. Lligat amb això vam aprofundir una mica més en la proposta del 18 N , que ja ens havia explicat una companya a l’assemblea del diumenge , i en la demanda que se’ns feia a FI  de fer de corretja de transmissió amb dones en situació d’exclusió . S’acorda extender la proposta a Ca la Dona i a Mujeres Pa’lante.
També es va argumentar que deixar de fer les nostres assemblees en el 15o no vol dir trencar la col.laboració amb l’edifici15o i una altra proposta que surt és reunir-se aquí una vegada al mes.
En aquest moment  de debat s’incorporen a l’assemblea 4 companyes de l’edifici que ens donen més informació sobre la concentració-acció del 18N i del projecte que hi ha darrere , també ens expliquen que a la Vigilia que es fa demá dia 10 al Gornal es començarà a organitzar aquest projecte. ( encara que no pugui ser més explícita , sí que ens toca de ple a FI)
Después tractem el tema de les nostres reunions , de les dificultats i del significat de reunir-nos o deixar de reunir-nos aquí . Vam acordar que a la propera reunió ens faran propostes de com continuar articulant vincles , es va parlar de fer assemblea una vegada al mes , de participar en comissions de treball … El proper dimecres ens faran propostes i si no poden baixar ens les fan arribar.
També ens conviden a la festa del divendres!!



Punt 2 Assemblea dissabte 12

Es recorden alguns dels punts forts tractats a l’anterior assemblea i que es tornaran a tractar en aquesta com la convocatòria universitaria el 16 ocupació i el 17 vaga i manifestació , un altre tema és tot el que es refereix al 20N .
Centrem el nostre debat en si intervenim com a FI o no ho fem . Una companya manifesta la necessitat de traslladar a l’assemblea el tema de la sostenibilitat , però concluim que no cal forçar el tema i que no em debatut entre nosaltres prou per a poder fer una intervenció col.lectiva , a això s’afegia el fet de que només una companya tenia clara la seva assistència a l’assemblea i no li venia de gust intervenir.

S’informa que el dijous a les 19 hores hi ha una reunió de preparació de l’assemblea.
Comentem l’allau de propostes diverses per els dies previs al 20N i també la presència de vàries iniciatives de confluència ( espai intercomissions , assemblea de barris , assemblea de vilas i pobles .... ) cadascuna pel seu costat . Pensem que hem de reflexionar sobre tot això i sobre la nostra coordinació amb el moviment , i que necessitem temps per a fer-ho i que aquest podria ser un punt a tractar amb la nostra sortida i que seria bo que alguna fes una presentació del tema .

Punt 3 Grups de treball

Llibre

S’informa de la poca assistència a la reunió de treball última i que queden dos temes pendents : els temes tractats i cap a on anem . Es comenta  que de la intervenció a Bilbo, la companya que ha anat ha elaborat un power-point , es poden treure continguts per aquests temes i que s’enviarà a la llista . A més una altra companya ja està treballant en un dels temes. I s’acorda de fer una nova convocatòria al grup de treball .

Violències

Les companyes exposen un llistat de feines per a les que es necessita que més dones ens apuntem : marxa de les putes , difusió , tallers ..... Reunió del grup el dijous 10 a les 19:30 .
Dels 16 dies contra la violència es concreten noves demandes de barris :
Edifici 15o  expliquen que també s’implicarà Universitat Nou Barris i que fan extensió als Casals de Dones , instituts i Casals de Joves , que es prioritza el treball amb joves  perquè els esterotips de mascle torna a estar present.
El taller que finalment es fara serà el de Teatre de l’Oprimit el dia 9 de desembre ( és així? )

Gràcia : s’explica que a l’assemblea de barri han sortit dones disposades a organitzar més d’un taller , però de moment seguint el criteri d’un taller per barri , es farà el taller de Titelles el 28 de novembre.

Dreta de l’Eixample : s’ha constituit un grup de treball dins de l’Assemblea del barri per a organitzar els actes del 25 N i es demanava el taller de  Titelles el dia 3 de desembre . Com que només pot ser el 28 de novembre es fa la proposta del passi del video de la nostra companya sobre Buenaventura .

Al final de l’assemblea baixa a parlar amb nosaltres un company que treballa amb drogodependents , ens explica que hi ha un grup de gènere ( les companyes del 15o ja ens haviem dit que estàven en contacte) i ens intercanviem telèfons.

PROPERA ASSEMBLEA

Dimecres , 16 a les 19 hores a l’edifici 15o

No hay comentarios:

Publicar un comentario