Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

viernes, 24 de febrero de 2012

Ens adherim al manifest de #vagaTMB

A tu TMB et retallen: Setmana de lluita per un transport assequible i contra les retallades dels serveis comuns


Barcelona, 24 de febrer de 2012. - Des de les assemblees de barri, la FAVB, les veïnes i els moviments socials conjuntament amb les treballadores i treballadors dels transports públics, el comité de conveni i assemblea de treballadores en atur, es convida a pasar a l'acció contra la pujada de preus, les retallades en serveis i seguretat i contra l'explotació laboral de les treballadores.

Per tot això s’ha convocat una setmana de lluita farcida d'accions que ens serviran per rebutjar la pujada de tarifes i retallades de serveis, higiene i  seguretat, per donar a conèixer les raon de la vaga de transports de TMB  i donar-los el nostre suport.

Considerem responsable de l'estat del transport públic a Barcelona, de les retallades de serveis i de la manca de segurertat en els vehicles a l'alcalde de Barcelona Xavier Trias que alhora és també el president del Consorci del Transport Metropolità. Exigim que acabi amb la precarietat laboral, la persecussió sindical, el malbaratament de diners en els sous i dietes exorbitats dels directius i la mala gestió que aquests fan dels transports públics a l'àrea metropolitana.

Manifest "A tu TMB et retallen"                         

"El transport públic és un servei  fonamental que permet la mobilitat, el desplaçament al lloc de treball i a qualsevol activitat social. És un bé comú finançat amb diners  públics, al igual que la sanitat, l’ensenyament i altres serveis. La privatització i les retallades dels béns comuns són un espoli i incrementen severament la pobresa i l’exclusió de les persones.

Per tot això, davant la política dels nostres governs (ajuntaments i Generalitat) de retallades de serveis, d'augment de tarifes i privatitzacions, justificades amb que “falten  diners” ens hem de preguntar,

Si realment falten diners:

1.    Per què es tolera la corrupció que suposen les jubilacions milionàries a directius, el sobrecost de 10.000 milions de la línia 9 o l’externalització (subcontractes) de serveis fins ara assumits directament per Renfe o TMB?
2.    Per què es mantenen organismes com TMB, EMT-AMB, EMT, ATM, amb un  pressupost superior a 1.300 milions d’euros dirigits per polítics “fora  de servei” i pugen un 4,6% els sous al consell d’administració (on escalfa cadira la senyora d’en Mas)?
3.    Per què no s’augmenten els impostos als més rics, en comptes d’augmentar les tarifes que, no ho oblidem, són un nou repagament, ja que paguem els serveis dels nostres impostos?

Si realment és també un servei per a la societat:

4.    Per què a Barcelona no ni ha ajudes a  col·lectius en risc d’exclusió com ara treballadores en atur, joves sense recursos, estudiants, precàries etc. que en altres ciutats de l’estat espanyol i d'arreu d'Europa sí s’apliquen?
5.    Per què el transport públic a Catalunya és un 25% més car que a Madrid i el més car d’Europa tenint en compte la relació amb el salari mínim interprofessional (en 10 anys ha pujat 4 vegades més que els salaris)?

Si realment sobra plantilla i falten diners:

6.    Per què no s’acomiaden als alts càrrecs (un directiu per cada 5 autobusos) i s’eliminen sous engreixats, dietes abusives, pensions de luxe,  etc. en lloc de proposar EROs per treballadores, suprimir línies i reduir serveis, manteniment, higiene i seguretat?
7.    Per què els 90 responsables polítics d'AMB s’han embutxacat  800.779 euros en dietes i la cúpula de AMB 300.000 euros per assistir a reunions? Xavier Trias arrodoneix el seu sou de 110.000 euros amb 36.000€ en dietes: 1.269€ per reunió.

Atesos els continus abusos i corrupcions en tots els àmbits institucionals, moltes ciutadanes ens hem organitzat  en assemblees lliures i horitzontals per tal de decidir col·lectivament sobre tot allò que afecta les nostres vides, i per això diem:

1.    No a les pujades abusives de  tarifes i sí a la restitució d’ajuts legítims a les persones amb menys recursos (estudiants, aturades, joves, persones dependents d’ajuts socials…) fins arribar a un servei d’ús lliure i sense repagament.

2.    No a les privatitzacions, reclamem l’autogestió immediata dels  transports públics per part de treballadores i usuàries".

Per a adherir-vos al manifest, envieu un email a: atutmbetretallen@gmail.com

Per tal de difondre les informacions s'han editat: tríptics, octavetes i xapes, disponibles a n-1 https://n-1.cc/pg/groups/1168492/atutmbetretallen/

I a més ha sortit al carrer 25.000 exemplars del diari de la reivindicació, també online http://atutmbetretallen.files.wordpress.com/2012/02/a-tu-tmb-et-retallen.pdf.

Accions
 • 27F  Assemblees de treballadors matí i tarda a la Pl. Espanya i accions de suport a la vaga.
 • 27F  Concentració a las 19h a Plaça Espanya. "Per un transport lliure i assequible".
 • 29F  Manifestació d'estudiants universitaris
 • 29F  T-Concentració a les 19h a la Pl. Elx (M Sagrera)

Convocatòries: Setmana de lluita
 • Setmana del 20 de febrer: Assemblees de barri a les instal·lacions de metro i bus.
 • 23 de febrer - Judici a Josep Garaganté a les 11h (Jutjat penal n.25 Ciutat de la in-justícia).
 • 27 de febrer - Vaga de bus i metro (TMB). Matí i tarda
 • 27 de febrer - Assemblea treballadores bus i metro a les 11 i 16:30h (Pl. Espanya).
 • 28 de febrer - Vaga de bus i metro (TMB).
 • 28 de febrer - Assemblea treballadores bus. Hora per confirmar. (Pl. Espanya).
 • 29 de febrer - Vaga de bus i metro (TMB).
 • 29 de febrer - Assemblea treballadores bus. Hora per confirmar. (Pl. Espanya).
 • 29 de febrer - Vaga d'estudiants (Universitat i secundària).
 • 29 de febrer - Manifestació estudiants 12h (Pl. Universitat).
 • 29 de febrer - Concentració Jo Amb TMB a Pl Elx. 19h (M-L1 Sagrera)
 • 01 de març - Vaga de bus i metro (TMB).
 • 01 de març - Assemblea treballadores bus i metro (Pl. Espanya).


Enllaços
Tríptic atuTMBetretallen http://tinyurl.com/7obhmxb
Mapa de les mobilitzacions http://bit.ly/zKN5LS
Sumem esforços. Els usuaris i usuàries donem suport a la vaga de TMB

+ info
atutmbetretallen@gmail.com
twitter: @TMBetRetallen

No hay comentarios:

Publicar un comentario