Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

viernes, 23 de marzo de 2012

ACTA dimecres 21 de març (Bank Okupat)

1)    Calendaritzar properes assemblees, dinamització i espai
La propera assemblea serà després de Setmana anta, el dimecres 11 d’abril a les 19h a Ca la Dona (c/Ripoll nº 25). I la següent serà en diumenge, el 15 d’abril.
Sobre l’espai es decideix de fer la propera a la nova casa de Ca la Dona i en aquella assemblea decidir on ens reunirem a partir d’ara.  Sobre el Bank okupat dijous hi ha una assemblea convocada des del bank a tots els col·lectius que utilitzen l’espai. Hi anirà una companya i ens fa la devolució a la propera assemblea. Queda pendent pensar quines aportacions podem fer en relació a l’espai del Bank okupat (per exemple col·laboració aportant activitats concretes com ,la xerrada de violència estructural que està pendent).
Ja hi ha dues companyes que dinamitzaran la propera assemblea.

2)    Vaga 29M
De la darrera assemblea quedaven pendents 3 coses que feien respecte a la vaga:
-       Text propi:aquest text inclourà la vaga des d’una perspectiva laboral, la vaga de cures i de consum, i vaga global i social. Donant alternatives a aquelles que no poden fer vaga). Hi ha un piratepad i algunes companyes que el faran i ho passaran a la llista.
-       FemBlock per la mani de la vaga:  degut a que encara no hi ha un posicionament clar per part de les assemblees de barri respecte a quina convocatòria de mani anar, esperem el divendres que hi ha assemblea de coordinadora de barris i en funció d’això difondre la nostra convocatòria de blok feminista. En el cas que no hi hagi una postura clara de la coordinadora de barris penjarem al blog totes les convocatòries.
-       Sobre la proposta de fer piquets feministes, decidim que ens sumem als dels nostres barris
Arriba la info que hi haurà una agència de comunicació pel dia de la vaga.

3)    “Feminismes dissidents” dissabte 24 a les 11h a Ca la Dona
Sobre la trobada d’aquest dissabte es demana que seria molt interessant que hi poguéssim anar les màximes. Reflexionem una mica entorn les preguntes que es plantejaven
1-    Reflexions sobre el moment actual dels feminismes. Què en pensem? Sentim que està passant quelcom distintiu? Què volem fer?
2-    Amb quins mètodes ens sentim més còmodes, amb quins no? Com podem fer per a reconèixer les diferents pràctiques i seguir fent xarxes feministes per a subvertir el funcionament de les comunitats?
Algunes idees que surten des de FI:
Es remarca molt la importància de les xarxes feministes i d’alguna manera FI ha contribuït bastant en això a la vegada que ha permès la inclusió de dones que no venien d’altres espais feministes i potser entrar en espais creats des de fa molt de temps es fa més difícil. Això li dóna maduresa al moviment i té a veure amb diferents coses. D’una banda el context del 15M i la necessitat del moment d’un canvi. D’altra banda també el tarannà del feminisme en el que és té en compte l’autocura.
El context en el què sorgeix el 15M ha accelerat i ha possibilitat aquest procés de FI. Es recorda que el 8 de març de l’any passat ja es van crear-se xarxes (Se va armar la Gorda, Ca la Dona, etc).
Com a FI hem aconseguit que se’ns tingui en compte en molts espais a base de visibilitzar insistentment la nostra feina (s’apunta a això com influeix el fet de tenir certs contactes i concretament de tenir cert contactes d’homes)
Es diu que FI ha fet de node entre feminismes més “autònoms” i feminismes més “institucionals” i com treballar juntes tot i les diferències. Treballar des de la diversitat i el reconeixement del què fan les altres encara que no sigui de la manera que nosaltres ho faríem (quins límits posem?). Trencar amb els sectarismes.
En quant a un anàlisis més crític es destaca la contradicció entre l’autocuidado i els ritmes frenètics que portem. Això també està condicionat pel fet d’estar dins d’un moviment més ampli i mixte com el 15M que molts cops ens marca l’agenda.
Sovint parlem de la falta d’espais de debat i reflexió, renovació de discurs (una mancança que està present dins de tot el moviment feminista). A vegades ens passa que comencem a treballar alguns temes que després no els hi donem continuïtat (perill de “picotejar” sense aprofundir). Importància a vegades de prioritzar (i per tan renunciar a algunes coses)
Us animem a totes a venir dissabte a les jornades!!

4)    Breus:
-FSCAT: es tanca el termini de presentació de projectes el 23 de març. Les companyes que havien creat un grup de treball per això consideren que no està prou desenvolupat com per presentar-lo i tampoc s’ha pogut passar a la resta de l’assemblea. Es reprendrà el projecte quan es pugui encara que sigui fora del FSCAT.
-dijous 22 Revoltosa: a les 20:30 hi ha assemblea de cafetes per veure com es segueixen gestionan les kafetes a la revol i la rimaia. A les 21:30 es parlarà sobre les identifiacions de la mani nocturna. Algunes companyes hi aniran i faran devolució a la propera assemblea.
- Tanquem els CIEs: aquest dissabte hi ha manifestació a les 17h a Pl. Universitat i després sopador i cafeta a la Carboneria. Algunes companyes aniran a la manifetsació.
- Jornades de la Coordinadora de Prevenció de la tortura (23 i 24 de març al Col·legi d’advocats)+ acte “Stopbalesdegoma”(dievndres 23 de Març a les 19h a l’Espai Obert)
-25M Ningú tallarà les nostres llibertats! A les 12 trobada erotico-festiva i a les 17h escridassada i cercavila combatiu.
-26 de març: debat i presentació del llibre a les 19h a la Llibreria Pròleg. Hi aniran 2o 3 companyes a presentar-lo. Es demana que hi anem les màximes.
-Proposta presentació del llibre a la Ciutat Invisible (Sants): la data proposada és pel 10 d’abril. Tot i que no tenim una assemblea abans es decideix que a la presentació del proper dilluns es creï un grup de treball que gestioni les presentacions del llibre. Queda pendent per després de Setmana Santa fer la valoració del procés del llibre.
- Jornades amb assemblees de Durango: 12, 13 o 14 d’abril. Volem conèixer formes de participació horitzontal, hi ha un eix de feminisme i ens han proposat participar-hi. Les interessades que escriguin a la llista i es farà un petit grup de treball per participar-hi.
-Live-streaming: hi ha una companya que va obrir un compte de live-streaming si hi ha dones interessades que escriguin a la llista
- Jornades Redical Community Manager: hi ha 8 indignades apuntades i hi ha pagada una plaça de més que no està coberta. Són el 30 del 30 de març a l’1 d’abril.
- es contestarà a una companya feminista nord-americana que ha escrit a la llista per contactar-nos, se li passaran les convocatòries nostres d’aquell dia (per exemple 29M) i si alguna vol quedar amb ella personalment que l’escrigui directament.
- sobre la proposta de col·laboració en un treball estudiants UAB: les constestarem diem que el seu missatge ja s’ha passat a la llista i si alguna està interessada escriurà directament.

Punts que queden pendents per a la propera assemblea (dimecres 11 d’abril a les 19h a Ca la Dona):
-       Xerrada violència estructural al Bank Okupat
-       Espai per les assemblees (devolució assemblea del bank i decisió de on seguim reunint-nos)
-       Tesina Alicia
-       Valoració procés del llibre
-       Proposta de blog
-       Devolució assemblea Revol (cafetes+ identificacions mani nocturna)

No hay comentarios:

Publicar un comentario