Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

jueves, 15 de noviembre de 2012

15N Cassolada contra la repressió de CIU a Plaça St Jaume a les 19hs


Rereguarda en Moviment convoca una concentració avui 15N a les 19h a Plaça Sant Jaume (Barcelona), conjuntament amb Alerta Solidària i altres grups i col·lectius, en resposta a la repressió viscuda ahir en la jornada de vaga general del #14N. 
A continuació el comunicat (més avall en castellà):

Cassolada contra la repressió de CIU a Plaça St Jaume a les 19hs

CiU porta ignorant la voluntat del poble durant tots aquests anys. El carrer, les places, els centres de treball, els hospitals, les escoles... porten anys expressant que no volen aquest model de país, que la voluntat del poble no és la construcció d'un Estat neoliberal endeutat on la sobirania pertanyi a la banca i als interessos de la Troika.

El carrer ha tornat a parlar, de manera unànime, forta, compromesa. I ha cridat col · lectivament que no suportem veure com desnonen les cases i les vides de les nostres veïnes, que estem fartes d'escoltar com la gent segueix a l'atur, que la gent marxa de Catalunya, que la sanitat pública es desintegra, que la universitat deixa de ser pública, etc.

La voluntat del poble ... Artur Mas i CiU ignoren la voluntat d'un poble que està lluitant per la seva dignitat, per un model social més just i compromès. El país està en venda.

I la resposta d'un govern que de la pretesa voluntat del poble en fa campanya, ha estat, un cop més reprimir. Mà dura i imposició del neoliberalisme. Aquest és el veritable programa de CiU.

El dia després d'una vaga general massiva, el govern de CiU no pararà els desnonaments, no rescatarà a les persones, no tirarà endavant els canvis exigits per la voluntat del poble. Per contra, pretendrà criminalitzar a moltes de les que van sortir al carrer. La resposta de sempre, que altra vegada s'evindencia.

Moltes persones han estat agredides pels mossos durant la jornada de vaga. Han tornat a emprar les pilotes de goma i tenim constància que almenys dues persones han estat ferides de manera greu per impactes d'aquestes. Moltes han estat colpejades amb porres, com el jove menor de Tarragona que ha estat brutalment agredit. Així mateix, s'han produït més de 30 detencions a tot Catalunya i a Barcelona han estat identificades desenes de persones per exercir el seu dret de manifestació.

Convoquem demà, sumant-nos a la convocatòria que s'ha realitzat a Tarragona contra la repressió policial, a les 19hs a Pl Sant Jaume, davant els centres de poder responsables de la repressió, dels desnonaments, de la imposició del neoliberalisme i de la venda del país al poder financer.

Així mateix, ens unim a la convocatòria de la CGT a la Comissaria de les Corts a les 12h per la llibertat de les persones detingudes. 

 
Cacerolada contra la represión de CIU en Plaza San Jaume a las 19hs

Ciu lleva ignorando la voluntad del pueblo todos estos años. La calle, las plazas, los centros de trabajo, los hospitales, las escuelas, llevan años expresando que no quieren este modelo de país, que la voluntad del pueblo no es la construcción de un Estado neoliberal endeudado y cuya soberanía pertenece a la banca y a los intereses de la Troika.

La calle ha vuelto a hablar, de manera unánime, fuerte, comprometida. Y ha gritado colectivamente que no soportamos ver cómo deshaucian las casas y las vidas de nuestros vecinos, que estamos hartos de escuchar cómo la gente sigue en el paro, que la gente se tiene que ir de Catalunya, que la sanidad pública se desintegra, que la universidad deja de ser pública, etc.

La voluntad del pueblo... Artur Mas i CIU ignoran la voluntad de un pueblo que está luchando por su dignidad, por un modelo social más justo y comprometido. El país está en venta.

Y la respuesta de un gobierno que pretende aglutinar la voluntad del pueblo, ha sido, una vez más reprimir. Mano dura e imposición del neoliberalismo. Éste es el verdadero programa de CIU.

El día después de una huelga general masiva el gobierno de CIU no parará los deshaucios, no rescatará a las personas, no llevará adelante los cambios exigidos por la voluntad del pueblo. Sin embargo, pretenderá criminalizar a muchas de las que salieron a la calle. La respuesta de siempre, de los últimos años.

Muchas personas han sido agredidas por los mossos en la jornada de huelga. Han vuelto a emplear las pelotas de goma y tenemos constancia de que al menos dos personas han sido heridas de manera grave por impactos de las mismas. Otras muchas han sido golpeadas con porras, como el joven menor de Tarragona que ha sido brutalmente agredido. Asimismo, se han producido más de 30 detenciones en toda Catalunya, y en Barcelona han sido identificadas decenas de personas por ejercer su derecho de manifestación.

Convocamos mañana, sumándonos a la convocatoria que se ha realizado en Tarragona contra la represión policial, a las 19hs en Plaza Sant Jaume, ante los centros de poder responsables de la represión, de los deshaucios, de la imposición del neoliberalismo y de la venta del país al poder financiero.

Asimismo, nos unimos a la convocatoria de la CGT a la comisaría de Les Corts a las 12 hs por la libertad de las personas detenidas.

No hay comentarios:

Publicar un comentario