Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

domingo, 2 de diciembre de 2012

ACCIÓ FEMINISTA PEL DRET A LA SALUT DE TOTES I TOTS. 10 de desembre de 2012 a les 18.30 a la Plaça Sant Jaume

Untitled

més fotos aquí


ACCIÓ FEMINISTA PEL DRET A LA SALUT DE TOTES I TOTS.
10 de desembre de 2012 a les 18.30 a la Plaça Sant Jaume


L’Europa del capital i la guerra està saquejant les nostres vides i els nostres drets, portant les nostres societats a una situació d’emergència, deixant a les nostres filles i fills sense futur i posant en risc la sostenibilitat de la vida.
Les dones rebem els impactes de les crisis de manera diferenciada perquè estem diferentment posicionades en les jerarquies del poder econòmic, polític, social , cultural i simbòlic i el risc d’agreujament de les desigualtats en l’ús dels temps d’homes i dones és molt alt.

Avui, a les acaballes del 2012, el propòsit de construir altres maneres d’organitzar la vida que superin el patriarcat , el capitalisme , el racisme i la lesbofòbia se’ns presenta amb tota la urgència i tot el sentit davant les crisis sistèmiques i les falses solucions a les mateixes.

MARXEM PEL DRET A LA SALUT
Aquest dia 10 de desembre, La Marxa Mundial de les Dones ens convoca a les 24 hores d’acció feminista de denúncia i de construcció d’una vida digna i sostenible. Nosaltres, dones feministes de Catalunya, ens sumem a la proposta de les companyes europees i marxem pel dret a la salut i unim la nostra acció a les lluites dels moviments socials, dels barris, de les usuàries i professionals en defensa dels dret a la salut per a totes i tots. :
Marxem contra un model de salut sexista i heteropatriarcal que ens nega el dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra sexualitat. Exigim que els nostres cossos deixin de ser camps de batalla de relacions de poder masculines i que els nostres drets sexuals i reproductius siguin plenament reconeguts i assegurats. Continuem reclamant la DESPENALITZACIÓ TOTAL DE L’AVORTAMENT I ENS OPOSAREM A QUALSEVOL MODIFICACIÓ QUE SUPOSI UN PAS ENRERE DE L’ACTUAL LLEI.

Marxem contra les retallades i les privatitzacions del sistema de salut públic , algunes de les quals afecten a drets essencials per la vida i la salut de les dones, com ara els que afecten al control mamogràfic, la planificació familiar o l’avortament.La crisis financera econòmica i institucional està servint d’excusa per a desmantellar un dels bens més preuats de la nostra societat ,mentre que no s’està realitzant cap plantejament seriós de desmedicalitzar els processos naturals i altres abusos de medicaments en el tractament de malalties, causant múltiples efectes secundaris.

Marxem en defensa d’un sistema de salut públic , universal i de qualitat. Un sistema de salut democràtic, transparent, participatiu.i amb visió de gènere. La salut no és un negoci, és un dret.

Marxem en contra de les mesures contemplades en el reial decret d’abril de 2012 que suprimeixen el dret a la salut com un dret universal i individual de les persones, al vincular el dret a l’atenció sanitària a la cotització a la Seguretat Social , contradient la Llei de Sanitat de 1986 que la vincula al fet de residir en qualsevol territori de l’Estat Espanyol.Aquest decret exclou del dret a l’atenció sanitària a moltes persones migrades , a les joves majors de 26 anys que no han entrat a la S.S. , a les persones que treballen en l’economia submergida , a les dones que s’ha dedicat als treballs de la cura i domèstics. En tots i cadascú d’aquests col·lectius, les dones estem sobrerepresentades.

Marxem per a denunciar que la supressió de la universalitat del dret a la salut tindrà greus conseqüències socials i colpejarà de manera directa en alguns dels col.lectius més vulnerables de la nostra societat : les persones afectades per malalties cròniques malalties agudes, VIH/ SIDA , hepatites , tuberculosis i malalties de transmissió sexual.

Marxem i alcem les nostres veus amb les nostres germanes les dones migrades sense papers que, a més d’estar afectades per tot el que anteriorment està dit , ara se les exigeix una sèrie de requisits molt difícils , per no dir impossibles d’aconseguir , per a poder accedir a la Tarjeta Sanitària , com ara un certificat d’empadronament de tres
mesos com a mínim i d’altres tràmits . No accedir a la TSI significa quedar-se fora de l’assistència sanitària o haver d’interrompre l’assistència si s’està rebent.

Marxem per a denunciar que a partir de l’1 d’abril de 2013 per a poder accedir a la Targeta Sanitària les persones en situació de prostitució forçada hauran de tramitar la denúncia de la seva situació d’explotació , fet pràcticament impossible per l’alt risc de mort per a elles i per la seva família. Aquesta exigència entra en contradicció amb la Llei Catalana sobre el dret de les dones a l’eradicació de la Violència masclista que garanteix que , independentment de la denúncia les dones puguin ser ateses de forma integral.

Les dones feministes no podem i no volem romandre callades davant d’aquests gravissims fets que agreujen les desigualtats socials i que ens divideixen entre nosaltres UNA SOCIETAT QUE HO FES SERIA UNA SOCIETAT MALALTA. TARGETA SANITÀRIA PER A TOTES . NO A L’APARTHEID SANITARI!!

Marxem per a denunciar que la malnutrició, l’assoliment de més treballs i responsabilitats i la manca d’una perspectiva de futur causades per les polítiques d’austeritat i ajust són una font de pèrdua de salut física i psíquica de moltes dones Marxem per crear i enfortir xarxes de cura i de suport mutu feministes que ens permeti resistir i crear alternatives..

Marxem per una vida vivible , per una vida digna de ser viscuda per a totes i tots.

El vostre deute no és amb els bancs, és amb les persones , és amb les dones!!!

Campanya pel dret a decidir avortament lliure i gratuït
Marxa Mundial de les Dones
Xarxa de Dones per la Salut

Campanya pel Dret a l'Avortament
dretalpropicos@gmail.com
telèfon 934127161DIA 10 de desembre A LES 18.30 A LA PLAÇA SANT JAUME

PORTEU CARTELLS AL·LUSIUS I DONAREM VOLTES PER LA PLAÇA PER DENUNCIAR UNA VEGADA MÉS QUE ELS NOSTRES DRETS SÓN DRETS HUMANS.
NO A LA PRiVATITZACIO DE LA SANITAT.
NO A L’EXCLUSIO DE LES PERSONES MÉS FEBLES, AVORTAMENT LLIURE I GRATUIT.
NO A L A CONTRAREFORMA DE GALLARDÓN.

1 comentario:

  1. El #10D al Mirador de les Dones

    http://miradordones.blogspot.com.es/2012/12/10-de-desembre-24-hores-daccio.html

    ResponderEliminar