Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

jueves, 14 de noviembre de 2013

Divendres 15N: Trobada de la Campanya pel DRET a l’AVORTAMENT LLIURE i GRATUÏT amb Moviments socials i sectors en lloita

Divendres 15 /11/13, 18.30, al Centre de Cultura de la Dona Francesca Bonnemaison
(Carrer de Sant Pere Més, Baix 7, 08003 Barcelona)
Obriran l’acte :
Sílvia Aldavert, de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, en representació de la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït.
Maria José Lecha, del Moviment en defensa de la Sanitat Pública i Universal.
Judith Muñoz Saavedra, activista feminista xilena, que parlarà dels efectes de la prohibició de l’avortament a l'Amèrica Llatina.


La Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït, formada per més de dos-cents grups del moviment feminista, col·lectius, partits, sindicats, organitzacions professionals i dones a títol individual, us convoca a la trobada amb moviments socials i sectors en lluita per tal de sumar suports i articular accions conjuntes davant els atacs continuats al dret a decidir sobre el propi cos i l'amenaça d'imminent reforma de la Llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs i Salut Sexual i Reproductiva (en vigor des del 5 de juliol del 2010), anunciada reiteradament des del 2012 pel Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón.
Durant l’acte llegirem missatges de suport de personalitats com l’escriptora i periodista Rosa Regàs o la cantant Amparo Sánchez (ex-Amparanoia) i d'organitzacions diverses com el Col·lectiu de Dones en l'Església, la Plataforma pel Dret a la Salut; la Comissió de Feminismes del Procés Constituent o la Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona, entre d’altres. A continuació s’obrirà un torn de paraula per mostres de suport, reflexions i propostes d'acció conjunta.
Des del seu naixement l’any 2007 la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït ha lluitat per una llei que reguli els Drets Sexuals i Reproductius de forma satisfactòria per les dones i, si bé l’aprovació de la llei actual fou una gran conquesta en alguns aspectes, no suposa la despenalització de l’avortament per decisió pròpia de les dones.
Ara, però, l’ofensiva reaccionaria i patriarcal del Govern del Partit Popular i dels sectors ultra és tan forta com per posar en perill la legislació actual i ens amenaça amb tornar a situacions d’indefensió i il·legalitat similars a les dels anys 80.
Durant aquests anys hem acumulat adhesions de diverses col·lectius i institucions en forma de mocions, resolucions i manifestos.
El passat setembre vàrem aconseguir el compromís del Parlament de Catalunya en la garantia i blindatge dels drets sexuals i reproductius i el dret al propi cos de les dones i una posició a favor de la Comissió materno-infantil i de drets sexuals i reproductius del Departament de Salut.
Ara, davant la situació d’alerta i perill d’involució, volem seguir enfortint les xarxes de suport arreu del teixit associatiu, cultural i polític de Catalunya en defensa dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones i de tota la població.

Nosaltres decidim, i si ens neguen la decisió, nosaltres desobeïm! Dret al propi cos! 
SOSdretalpropicos.blogspot.com.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario