Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

lunes, 10 de febrero de 2014

Manifest contra les violències a la Universitat

Un col·lectiu  d'estudiants ha elaborat el manifest sobre als casos d'assetjament sexual que  s'han produït a la Universitat de Barcelona per part  d'un professor del  Departament de Sociologia i Anàlisi de les  Organitzacions, pel qual demanen  signatures.

El Manifest serà presentat, amb les signatures rebudes i per registre d'entrada, al Deganat i al Rectorat el proper dia 12 de febrer.

Benvolguda i benvolgut,
Ens posem en contacte amb vosaltres per fer-vos partícips d'una campanya engegada en contra de l'assetjament sexual i els abusos de poder a la Universitat. Aquesta, si bé s'ha portat endavant per part d'un sector de l'alumnat, vol encabir a tots els sectors universitaris: professorat, assemblees d'estudiants, sindicats, grups d'investigació, treballadores... L'objectiu inicial és mostrar el rebuig conjunt de tota la comunitat universitària vers la violència mitjançant la recollida de signatures. El Manifest serà presentat, amb les signatures rebudes i per registre d'entrada, al Deganat i al Rectorat de la Universitat de Barcelona el proper dia 12 de febrer, dia en que es convocarà una concentració de suport.
Davant els casos d’assetjament sexual produïts a la Universitat de Barcelona per part del Catedràtic de Sociologia Jesús de Miguel, les persones i col•lectius sotasignants demanem:

1. El cessament definitiu i immediat de la tasca acadèmica, especialment la docència, del professor Jesús de Miguel.
2. Un posicionament públic per part de la Universitat de Barcelona que:
- demostri el seu recolzament i suport a les víctimes;
- assumeixi la problemàtica existent a la Universitat;
- es comprometi a prendre mesures efectives de prevenció i actuació que tallin amb el problema de l'assetjament de forma inequívoca.

Malgrat ser aquest cas un dels més anomenats en premsa pels més de vint anys d’impunitat de l’agressor, les sotasignants considerem que aquesta realitat va més enllà d’un cas concret. Les Universitats no són institucions alienes a les relacions de poder i violències i, per tal, sols la voluntat política i col•lectiva pot acabar amb el règim d’impunitat i silenci actualment existent. 

Prou violències de gènere a la Universitat.
Prou abusos de poder. Prou assetjaments.


Per contactar amb nosaltres: prouviolencies@gmail.com


Signa i dóna suport a la campanya

 

Alguna informació publicada als mitjans de comunicació sobre el cas: 
La vanguardia, "Diez alumnos de la UB exigen medidas contra un catedrático por presunto acoso sexual", 15 de desembre de 2013: http://www.lavanguardia.com/vida/20131215/54395563537/diez-alumnos-ub-exigen-medidas-contra-catedratico-acoso-sexual.html 
El país, "Acoso sexual impune en las aulas", 25 de gener de 2014: http://ccaa.elpais.com/ccaa/2014/01/24/catalunya/1390590922_692112.html 
El país, "60 profesores univeristarios piden la destitución de De Miguel", 20 de octubre de 1993: http://elpais.com/diario/1993/10/20/sociedad/751071601_850215.html 
Setmanari Directa "Un catedràtic proper al Príncep segueix exercint malgrat que la fiscalia no té "cap dubte" que ha assetjat estudiants", 13 de gener 2014: http://www.setmanaridirecta.info/noticia/un-membre-del-consell-assessor-fundacio-princep-girona-exerceix-catedratic-ub-malgrat-que-fi 

No hay comentarios:

Publicar un comentario