Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

sábado, 20 de septiembre de 2014

Manifest de la #vagadetotes

LES DONES MOVEM EL MÓN. ARA L’ATURAREM!

 EL 22 D'OCTUBRE JORNADA DE LLUITA 

CAP A LA VAGA GENERAL PER CRIDAR BEN ALT QUE:

Defensem l’autonomia dels nostres cossos: sexualitats lliurement exercides; ple accés a la informació i a l’educació afectivo-sexual; AVORTAMENT LLIURE, GRATUÏT I COGESTIONAT PER LES DONES, les treballadores de la salut i el moviment feminista; maternitats escollides i accés universal a tècniques de reproducció assistida.
Exigim la fi de la violència ginecològica i obstètrica.
Reivindiquem el reconeixement de les DIFERENTS IDENTITATS DE GÈNERE, de la llibertat d’opció sexual i dels diferents tipus de famílies i unitats de convivència.
Combatem totes les VIOLÈNCIES MASCLISTES per acabar amb els feminicidis i tot tipus d’agressions contra les dones i apostem per l’autodefensa feminista.
Volem una VIDA I una MORT DIGNES: reconeixent la nostra dependència mútua, les nostres diversitats funcionals i garantint els drets i el benestar tant de qui és cuidada com de qui té cura d’altres.
Volem una vida digna per tots els éssers vius, lliure d’especisme i de tortura envers els animals i la preservació de la natura i el medi ambient.
Defensem els SERVEIS PÚBLICS (educació, sanitat i serveis socials) i els béns comuns autogestionats (recursos naturals i territori), d’accés universal, gratuït i de qualitat. Exigim L’ATURADA DE PRIVATITZACIONS I RETALLADES.
Volem un accés garantit i efectiu a l’HABITATGE DIGNE.
Ens posicionem contra el sistema especulatiu i capitalista. Apostem per una ECONOMIA FEMINISTA SOCIAL I SOLIDÀRIA, que posi al centre la vida de les persones.
Ens neguem a pagar el DEUTE.
Volem el repartiment de la riquesa i de tots els treballs – reproductius i productius – així com el seu reconeixement social, laboral i econòmic, també d’aquells tradicionalment feminitzats o inserits en l’economia considerada informal. Exigim la retirada de totes les LLEIS I REFORMES LABORALS que promouen i perpetuen les desigualtats i la precarietat. Lluitem per unes condicions de treball dignes.
Exigim la fi de la DISCRIMINACIÓ LABORAL per raó d’ètnia, gènere, classe, edat i sexualitat: contra la segregació vertical i sectorial i l’assetjament a la feina, a favor de la igualtat salarial i de les mesures que contribueixin a la corresponsabilitat de dones i homes en l’exercici de les cures.
Defensem el dret a la lliure circulació i permanència de les persones. Volem que totes les persones tinguin accés universal als serveis públics i a la plena participació comunitària i política. CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL, exigim el tancament dels CIEs.
Volem una vida lliure de repressió i defensem la LLIBERTAT D’ACCIÓ I MANIFESTACIÓ. Exigim la retirada de la llei Mordaza, de la reforma del codi penal, de l’actual llei de l’avortament i de totes les normatives i disposicions punitives que restringeixen les nostres llibertats i l’ús de l’espai públic, com ara l’ordenança del civisme.
Ens plantem contra el frau fiscal, la corrupció política i econòmica i la impunitat policial.
Per a tot això i molt més les sota signants convoquem a una vaga general el 22 d’octubre. Ocuparem les places i els carrers, tancarem els mercats i les botigues, aturarem el transport… aturarem el món!

@VAGADETOTES

#VAGADETOTES  

#FEMCORRERLAVAGA

Llista pública d'adhesions

petition_vagadetotes_button-04-b

No hay comentarios:

Publicar un comentario