Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

jueves, 16 de octubre de 2014

Dilluns 20 d'octubre Roda de premsa #vagadetotes

La Vagadetotes convoca una roda de premsa el proper dilluns 20 d’octubre a les 12h a la UB Raval Aula 204 (planta 2).

La VagadeTotes és una iniciativa sorgida des de diferents espais feministes a la que s’hi han sumat dones diverses, de totes les edats i amb bagatges activistes, laborals i personals diversos. 
És una incitativa feminista i liderada per dones però on també els homes estan convidats a participar-hi.
Mitjançant un procés assembleari obert s’ha decidit que el primer dia de la #VagadeTotes sigui el 22 d’octubre. Aquesta serà una jornada de lluita cap a la vaga general social i feminista que està prevista per la primavera de 2015.
Durant els mesos que portem en aquest procés d’organització de la VagadeTotes, des de principis de 2014, hem dut a terme acciones de difusió i empoderament a diversos espais com places i mercats, assemblees públiques i xerrades a molts centres socials. Ens hem reunit setmanalment a Ca la Dona i hem organitzat varies trobades de coordinació amb dones d’altres territoris.
Des de setembre estem recollint adhesions al manifest al qual més de 500 persones ja s’han adherit a nivell individual i col·lectiu.

Per què una vaga de totes?  
Davant les diferents mesures i polítiques legals, socials i econòmiques que atempten de forma cada vegada més greu contra els nostres drets, la nostra dignitat i la nostra llibertat, les dones volem reapropiar-nos de la vaga com a eina de lluita, tot recuperant la tradició de les dones que han jugat papers claus en vagues i revoltes històriques.
Què vol dir que ens volem reapropiar de la vaga com a eina combativa? Vol dir, en primer lloc, que el format de les vagues generals dels darrers anys no ens serveix, atès que es limita a interpel·lar a un treballador assalariat immers en el mercat laboral reconegut, tot excloent a moltes persones i a molts treballs.
Per això ens plantegem la necessitat de convocar una vaga que visibilitzi específicament les condicions de desigualtat en què ens trobem les dones, on les nostres demandes siguin protagonistes, una vaga en què puguem sumar-nos des de les nostres possibilitats i que reflecteixi les diferents realitats que ens travessen: aturades, jubilades, treballadores de la llar, estudiants, precàries, mestresses de casa, autònomes, treballadores sexuals, migrants…

Així, la iniciativa #VagaDeTotes proposa una vaga productiva, sí, però sobretot una vaga que desbordi els clàssics patrons androcèntrics, que serveixi a totes les persones, treballadores i no treballadores, i a tots els treballs: productius, reproductius, domèstics, sexuals, formals o submergits. Una vaga de consum, una vaga de cures, una vaga de desobediència civil, en fi, una vaga de totes.

La propera jornada de lluita del 22 d’octubre serà l’inici de una sèrie de convocatòries on la vaga s’entén d’una altra manera i on el procés de construcció de la pròpia vaga és també molt important.


CAP A LA VAGA DE TOTES!

No hay comentarios:

Publicar un comentario