La comissió de Feministes Indignades va intervenir el passat diumenge 26 de juny a l’Assemblea de Barris per proposar una forma d'articulació amb barris, pobles i viles a partir d'ara.
L’assemblea va aplegar membres de les comissions sorgides del procés d’acampada a Plaça Catalunya i d’una trentena d’assemblees de barris del Barcelonès (moltes de les quals ja existien abans del 15-M de 2011).
Es tractava d’un encontre per proposar formes d’articular-se conjuntament, per seguir construint el moviment de forma descentralitzada, després que el 5 de juny l’assemblea general a Plaça Catalunya va decidir aixecar el campament nocturn a la Plaça Catalunya i deixar unes mínimes infraestructures per fer intervencions o assemblees durant el dia, decisió que es va refrendar el 10 de juny.
Intervenció de Feministes Indignades a l’Assemblea de Barris de Barcelona el 26 de juny de 2011 a Plaça Catalunya
- Feministes Indignades hem estat presents a la plaça i al procés del 15-M per visibilitzar els efectes de les crisis, les reformes (laboral, de pensions, de la negociació col·lectiva) i de les retallades en les dones, lesbianes, transexuals, transgènere i intersex, i des d’una perspectiva de gènere. Recentment, i en motiu de la protesta convocada davant la presentació dels pressupostos i de la Llei Òmnibus els passats 14 i 15 de juny al Parlament, vam elaborar un document sobre com afecten específicament a les dones les retallades del Govern de Mas, i de la Llei Òmnibus. Tal com es va decidir a les assemblees generals i com nosaltres havíem decidit, no pernoctem a la plaça i ens reunim dos cops per setmana al lloc que indiquem al nostre blog.
- Tot responent a la demanda que feia la comissió d’extensió a les diferents comissions sorgides del procés de la Plaça de Catalunya del 16 de maig al 5 de juny de cara a trobar una manera d’articular-se amb les assemblees de barri, creiem que una bona fórmula podria ser constituir una plenària informativa, composada per portaveus de les diferents comissions del assemblees dels barris del Barcelonès i de les assemblees d’altres ciutats i pobles catalans. Els i les portaveus tindrien funcions de transmetre informació, no de decisió. Aquesta plenària podria funcionar com a corretja de transmissió d’informació regular i articulació per accions concretes, i de cara a situacions en les que calgués prendre decisions amb urgència, podria servir per prendre decisions amb legitimitat, tot tenint el suport de les assemblees dels barris, pobles i ciutats.
- A més d’aquesta plenària per una articulació més fluida i flexible, considerem que és important seguir convocant assemblees generals per a que hi pugui participar gent que no està articulada en assemblees de barri o comissions. Pensem que la Plaça Catalunya ha tingut un poder de convocatòria molt fort, però el nostre objectiu no és assentar-nos en una plaça en concret, sinó estar en moviment i seguir transformant la realitat, per tant pensem que seria bo convocar assemblees a altres llocs.
- Com a Comissió de Feministes Indignades, volem articular-nos amb les assemblees de barris, pobles i viles de les següents maneres:
-participant a les assemblees de barris barcelonins on ja estem presents, proposant activitats amb perspectiva feminista i de gènere i en el conjunt d’accions i iniciatives.
-donant resposta a les demandes que ja ens han fet alguns barris i pobles d’anar a explicar les nostres propostes i que no hem pogut respondre pel nivell d’activitat que hem anat tenint.
- fent xerrades-trobades sobre els efectes de les reformes i retallades a nivell estatal i català i el Pacte de l’Euro en les dones i amb perspectiva de gènere, de cara a identificar i bastir xarxes de suport mutu davant les diferents conseqüències (atur, precarietat, desnonaments, tancament de centres de salut...), així com difondre i connectar les que ja existeixen, com per exemple la Xarxa de Dones per la Salut, que treballa el tema de la salut des de la perspectiva dels i les usuàries.
- fer una Escola Política Feminista Itinerant sobre temes com el dret a la vida sense violència o el dret al propi cos, drets que les dones, lesbianes, transexuals i transgènere veiem violentats de forma sistemàtica per no ser el subjecte masculí tradicional ni ajustar-nos al model androcèntric capitalista i patriarcal.
No hay comentarios:
Publicar un comentario