Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

jueves, 9 de febrero de 2012

10F Marea Violeta Convocatoria Barcelona

TOTES SOM MAREA VIOLETA!!!

La necessària Marea Violeta denuncia i mobilitza a totes les persones, associacions, col·lectius... que veuen que davant dels nostres nassos volen destruir els pocs peerò valents canvis socials que s'havien aconseguit  els darrers anys, respecte la Igualtat entre Dones i Homes, i contra les Violències Masclistes, en la dura lluita pels drets i llibertats de les Dones. En un anterior post vaig explicar que les primeres mesures anticrisi, "d'austeritat", perjudiquen claríssimament al col·lectiu de dones
 
Existeix una autèntica ofensiva patriarcal, que vol destruir la igualtat i llibertat aconseguides fins ara, l'agressió més recent: el retorn a la Llei de la interrupció de l'embaràs de l'any 1985.  Però s'amaga informació en els mass media de moltes altres mesures que vulneren els drets de les dones, i fa augmenar l'exclusió i la vulnerabilitat quan es troben en situacions de violència, com la desaparició de programes d'atenció , eliminació de programes de formació especialitzada, retirada de subvencions a centres d'acollida i associacions de dones,...davant de tots aquests fets i molts altres que venen...cal la ContraOfensiva, activar la  resistència ciutadana, l'autodefensa popular, això és la MAREA VIOLETA.

Per això la MAREA VIOLETA, convoca una manifestació el proper 10 de febrer de 2012, a totes les ciutats del món, a la mateixa hora, a les 19:30h a Barcelona: Pl.St Jaume.

2 comentarios:

  1. Respecto molt la vostra lluita però el que vau fer l'altre dia - "increpant" una mostra de cultura popular és lamentable.

    En una situació així i sent ideològicament propers a vosaltres hagués sentit vergonya aliena. Espero que no es repeteixi mai més una situació així que dóna tant mala imatge als moviments socials que estem plantant cara i que us deixa com a gent molt poc seriosa. Que CIU estigui fent el que fa no té res a veure (res!) amb la cultura popular.

    Salutacions cordials.

    ResponderEliminar
  2. La cultura popular és molt important..., però la dignitat, la llibertat i les vides de les dones, així com la lluita i respecte pels drets crec que estan per sobre d'un espectacle organitzat per l'ajuntament de Barcelona, el mateix de la pista de gel i altres ximpleries...per mi l'ajuntament no representa la CULTURA POPULAR, quan han estat assassinades 10 dones des de l'1 de gener de 2012, assassinades per la violència masclista amb la complicitat de la hipocresia institucional.
    Salut

    ResponderEliminar