Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

jueves, 15 de marzo de 2012

Acta assamblea FI dimecres 14 de març 2012

Acta 14/03/2012

Aprovació ordre del dia:
  1. Valoració 8 març
  2. Espai Banc Okupat
  3. Vaga 29M
  4. Uni Indignada
  5. Assemblea dels 25
  6. Ca la Dona
  7. Metodologia
  8. Llibre Feminismes
  9. Companya investigació

  1. Valoració 8 març
En general es valora que les accions han sortit molt bé i es felicita a les companyes que les han dutes a terme.
D’altra banda, però, es considera que cal:
  • Responsabilitzar-se quan s’assumeixen compromisos.
  • Analitzar el procés (com prenem decisions, com ens organitzem, com calibrem forces, el respecta als acords assemblearis).
Respecte al procés, hi ha qui considera que hi ha hagut 2 fases:
  • Al principi molt bé: pluja d’idees i anàlisi d’aquestes, tria d’accions, roda per saben interessos de cadascuna.
  • Després: importància de valorar en funció de la gent que s’ha compromès i la magnitud de l’acció si es pot fer o no.
Es valora positivament la capacitat de sumar forces, el increment de seguidores a twitter que han suposat les accions del 8 de març i el suport rebut per part d’espais molt diversos.
Es manifesta la preocupació per l’augment de la repressió i les conseqüències en el grup. Es proposa millorar l’autocura i la preparació anti-repressiva.
Hi ha qui considera que s’assumeixen més coses de les que es pot. Hi ha qui assenyala que el problema pot ser prendre decisions en assemblees amb poques dones, d’altres consideren que cal baixar el ritme per evitar processos de desgast. Es recorda que el 8 de març marca un ritme trepidant per a qualsevol grup feminista.
S’ha viscut poc recolzament en l’organització d’algunes accions que han estat tiradas endavant per molt poques, cal polir el tema del repartiment de rols.
Algú assenyala la necessitat d’anar en compte i de procurar que els grups d’afinitat que es donen dins de l’assemblea no es converteixin en grups tancats. Algú replica que tot i existir grups d’afinitat tot allò que es decideix passa per assemblea.
Com a aspecte a millorar se senyala que no s’ha elaborat cap text per al 8 de març, ni tampoc cap text sobre la censura del vídeo. Una companya comenta que no acaba de veure bé que el vídeo del 8 de març estigui disponible a la xarxa per descarregar-se.
Quant a la cadena humana, es parla de certa descoordinació – calia no estar no només participant sinó també organitzant – i també de la necessitat de millorar pel que fa al repartiment de rols. Es manifesta la satisfacció per la implicació de l’assemblea de Sants a la cadena humana.
Una companya demana que es valori la relació amb les jornades “Se va a armar la gorda”. Quin tipus d’implicació i quina relació hi ha hagut? Què tal la mani nocturna? A la plaça del 15O van ser molt poques.
S’assenyala de forma positiva la voluntat de feministes indignades de fer xarxa i també la heterogeneïtat del grup i la intergeneracionalitat, que ha afavorit una relació amb grups feministes diversos.
  1. Espai
Per demanar l’espai del banc pel proper dg cal venir a l’assemblea de dijous i també recollir les claus (una companya pot anar-hi).
Dijous 22 hi ha una assemblea oberta a grups que participen del banc okupat. Surt una persona per anar-hi.
Cal involucrar-se amb l’espai. Per exemple, es proposa d’oferir una xerrada sobre violència estructural com a activitat per fer al Banc. Per part de l’espai hi ha molta predisposició a donar-nos suport si volem arreglar-nos algun “tros”.
D’altra banda, cal reflexionar sobre si volem continuar al Banc okupat o moure’ns a Ca la Dona.
També es parla de la necessitat de comunicar-se i donar un feedback als espais que fins ara han servit per fer-hi assemblees: Ateneu Roig, Espai Obert, Banc Okupat.
Cal pensar sobre el lloc on deixar el material de feministes indignades, ara que Ca la Dona es trasllada.
  1. Vaga general 29
Cóm ens posicionem davant la vaga? Hi volem participar?
Volem fer incidència perquè la gent reflexioni sobre la inclusivitat de la vaga: precàries, migrants, treballadores domèstiques, mestresses de casa, etc. Sorgeix la idea de fer una campanya de sensibilització/qüestionament internàutica; però no pot recaure tot el pes sobre les poques que porten les TIC a FI.
Podríem fer alguna activitat simbòlica potenciant una vaga que comptés amb les dones? Parlar amb les de sindillar? Hi ha qui recorda la iniciativa de “Setas feministas”, màscares femenines d’anonymus dient “Nosotras también somos legión y estamos en todas partes. No pagaremos su crisis”.
Es pot parlar sobre els efectes de la reforma laboral en les assalariades.
El tema queda obert per continuar pensant-lo la propera assemblea.
Han arribat diverses convocatòries de coordinació sobre el tema de la vaga al correu, i hi ha una mica d’embolic sobre quina és quina i per què tantes convocatòries. D’altra banda, moltes convocatòries han estat enviades de forma repetida a la llista de correu, procurem evitar-ho.
  1. Universitat indignada
Estem convocades a una reunió el 16 de març, ens informarem millor i veurem si alguna hi pot anar. Cal valorar el interès que hi ha per participar de la Uni indignada.
  1. Assemblees dels 25
La darrera reunió a la Rimaia es va fer pluja d’idees, es parla de valorar si continuar amb l’estratègia confrontativa o si canviar a una d’altra més festiva (però també reivindicativa), que impliqui al veïnat.
Propera assemblea FI continuarem parlant de les accions pel 25. De moment sorgeixen reflexions al voltant de: tipus d’accions, contra qui ens enfrontem, riscos de la proximitat física amb grups ultres.
  1. Companya que fa recerca sobre FI
Es parla sobre el tipus de metodologia que ha seguit, sobre la no conformitat amb una metodologia que ens estudiï com objectes, sobre la voluntat que hi hagi devolució sobre allò que està fent i que s’apliqui una metodologia d’investigació participant. Es posen en comú malentesos que hi ha hagut per les dues bandes.
  1. Llibre feminismes en el 15M
Disposem de 22 exemplars per llegir-los i preparar la presentació, estan a Ca la Dona.
  1. Finalment es deixa aparcat el tema de la facilitació de la propera assemblea, perquè ja hi ha molt poques companyes. Es valora que la propera vegada serà un dels primers punts a tractar, perquè no torni a quedar penjat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario