Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

viernes, 16 de marzo de 2012

ACTE FEMINISMES DISIDENTS a Ca la Dona

Estrenem casa amb la trobada
FEMINISMES DISSIDENTS A CATALUNYA
Dissabte 24 de març, de 10:30 a 13:30
I després: vermut!
A la nova seu de Ca la Dona: carrer Ripoll, número 25 (BCN)
Hi esteu totes convidades!

Us proposem aquest espai de trobada i debat entre dones de col·lectius feministes (però si no estàs a cap col·lectiu feminista, vine igualment, faltaria més!) per tal de treballar les polítiques feministes des de la relació. Des del convenciment que per a fer xarxes, cal re-conèixer també allò que ens distancia. Així doncs, proposem unes preguntes, acompanyades d’uns textos que poden ajudar a aprofundir en les reflexions (o almenys això esperem):
a. Reflexions sobre el moment actual dels feminismes. Què en pensem? Sentim que està passant quelcom distintiu? Què volem fer?
La reflexió sobre els esdeveniments del present/passat recent és complexa. Segurament ens manca perspectiva, però podem compartir les nostres diverses experiències i intentar aprofundir en l’anàlisi crítica de les nostres realitats.
b. Reflexions sobre les pràctiques d’activisme feminista. Què volem dir quan diem fer política i activisme? Quines pràctiques ens uneixen? Quines formes de fer/ser ens diferencien o, fins i tot, ens distancien? Quin significat o quin valor donem a les diferents formes de fer, com interactuem entre nosaltres, des de les diferències, des de les similituds, fins i tot des de l’enfrontament?
Amb quins mètodes ens sentim còmodes, amb quins no? Com podem fer per a reconèixer les diferents pràctiques i seguir fent xarxes feministes per a subvertir el funcionament de les comunitats?           
                                                                                                                              
Us proposem que els discutiu en els vostres col·lectius, amb les vostres amigues, o amb vosaltres mateixes abans de la trobada.
Si vols aportar altres textos o idees per a aprofundir en els debats, fer-ho a info@caladona.org
També trobaràs el dossier de la trobada a www.caladona.org

No hay comentarios:

Publicar un comentario