Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

lunes, 21 de mayo de 2012

ACTA ASSEMBLEA FEMINISTES INDIGNADES 18-5-2012


Iniciem l’assemblea a Ca la Dona, fem ordre del dia i anem cap a la cassolada a les Torres de Mordor (La Caixa) per participar-hi i continuar l’assemblea al parc del costat.
1. Calendarització properes assemblees.
2. Propostes d’entrevistes i investigacions.
3. Preparació viatge-presentació del llibre R-evolucionando. Feminismos en el 15M a Madrid.
4. Xerrada a la Bonnemaison
5. Proposta de col·laboració de l’Institut Català per als Drets Humans
6. Sortida Feministes Indignades cap de setmana 10 i 11 de juny.
7. Invitació a parlar a l’escola feminista d’estiu de la Xarxa Feminista.
__________________________________________________
1. Properes assemblees: dimecres 23 a les 19h a Ca la Dona. / Diumenge 3 de juny a les 19h. a Ca la dona.
2. Propostes d’entrevistes i investigacions. Han arribat diverses propostes d’entrevistar-nos com a Feministes Indignades, la darrera d’un noi que fa un treball de sociologia. Parlem de la necessitat d’establir un criteri de decisió per veure en quines investigacions o entrevistes participem, així com un protocol de funcionament en aquests casos. Una companya s’encarrega de contactar a les propostes d’entrevista, solicitar la informació sobre l’enfocament de la investigació, passar la informació a l’assemblea i gestionar la comunicació amb les persones interessades.
3. Presentació a Madrid de R-evolucionando. Feminismos en el 15M. Ens han convidat des de Feminismos Sol, és dissabte 26 de maig a la Llibreria La Marabunta de Madrid. Volen plantejar-ho com una explicació del procés de coordinació del llibre, però també de l’experiència de les comissions i assemblees feministes, com ens hem conformat, com hem gestionat el procés del llibre...S’hi apunta un grup de companyes, qualsevol que estigui interessada es pot sumar. La logística es prepararà durant la setmana. Pel que fa a continguts de la presentació, es parlarà el dimecres, que tenim previst fer la valoració del llibre. LA companya que va coordinar el llibre explica que té preparada la part de la coordinació per a explicar-ho.
4. Proposta de xerrada a la Bonnemaison sobre la lluita de les dones i els feminismes ahir i avui. Passaran el vídeo “Em dic Llibertat”. S’hi van apuntar dues companyes, una no pot anar perquè té altres coses i s’havia ofert a donar suport a l’altra però no a intervenir. Una indignada s’encarrega de contactar a les dues per assegurar que es participi a la xerrada o s’avisi amb temps que no es pot.
5. Proposta Institut Català per als Drets Humans.
  Ens ofereixen participar a una formació sobre mecanismes internacionals de drets humans per presentar una proposta, que serà avaluada juntament amb la d’altres grups, i si guanya ens conviden a Ginebra a la sessió del Tribunal Europeu de Drets Humans.
No veiem clar participar a la proposta per manca de temps, interés i capacitat. Ens plantegem que potser és més útil passar la proposta a Rereguarda en Moviment perquè pot ser útil per canalitzar alguna de les denúncies i querelles que es plantegen en aquest espai.
6. Cap de setmana Feministes Indignades. Serà el 10 i 11 de juny a la Kosturika. Es crea un grup de preparació per solventar la logísica (hi ha dues dones apuntades) i els continguts ( quatre més).
Una companya amb qui havíem parlat per dinamitzar la sessió de treball antirepressiu ens proposa fer-la el diumenge a la tarda. La proposta sembla bé.
Respecte continguts es proposa recuperar els objectius a curt, mig i llarg plaç que ens vam plantejar a la darrera sortida del 17 i 18 de desembre de 2011. El grup de continguts presentarà la proposta per correu o a l’assemblea perquè totes puguem fer propostes.
8. Escola Feminista d’estiu, 1 i 2 de juny. Ens han fet arribar una proposta per parlar a un dels eixos, sobre les relacions de poder entre dones. Ens plantegen compartir les nostres reflexions sobre relacions horitzontals i metodologia de funcionament i presa de decisions en grup, la nostra experiència d’enamorament col·lectiu... Es proposa crear un pirate pad i que hi introduïm les nostres reflexions. També rescatar el document de conclusions del nostre cap de setmana de reflexió. Una companya obrirà el pad i una altra coordinarà la info. També es proposa comptar amb materials de referència, articles i algun llibre (Grupos inteligentes, de Fernando Cembrano) que s’enviaran a la llista.
Acabem l’assemblea ben rapidet perquè a Mordor fa fred. La propera, a Ca la Dona, dimecres 23 de maig a les 19h. amb aquest menú:
1.Valoració 12M15M
2.Valoració procés del llibre R-evolucionando.
3. Informació sobre Rereguarda en Moviment, Plataforma Solidària contra la Repressió. Plantejament de la nostra participació en la plataforma.
4. Proposta Marea Violeta.
5. Participació al grup de génere de l’Auditoria del Deute.

1 comentario:

  1. Salut companyes i enhorabona pel llibre, us he enviat un email amb més informació, sobre l'acció del proper 30M a les 18:30h a la Ciutat de la In-justicia.
    Una forta abraçada feminista
    @RobenFawkes
    http://justiciaxjusticia.blogspot.com.es/

    ResponderEliminar