Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

miércoles, 6 de junio de 2012

Acta Assemblea Feministes Indignades 3 de juny 2012

Puntos de l’orden del dia

.Valoració llibre
.Valoració 12-15M
.Cap de Setmana
.28 de juny

.Altres breus :

. presentació llibre a La Sirga
.demanda de Mujeres Libres ( CGT)
. Assemblea Feminismos Sol
. Lliurament de la Carta al consolat de Colombia sobre l’assessinat de Rosa Elvira Cely
. Setas feministas
.Protocolo de participació

Temes tractats

1.- Cap de setmana

A) logística informe del grup de treball
Hi ha unes 20 apuntades ( ara ja sóm 30 crec)
. Es farà compra col.lectiva , una part , verdura, fruta , pa , a la Kostu i la resta el grup s’encarrega de fer-la i posarem el que ens correspongui.
. Hi ha que aportar 4 €/ persona per la Kostu . Es comenta que hi ha un fons per a les que no els vagi bé posar-los.
. Quedar entre 9 i 9:30 per a poder començar a treballar a les 12hores. L’horari pot variar en funció de les necessitats de la Kostu .
. Cotxes : de l’assemblea sorten 3 per a pujar . Es queda d’enviar un correu per acabar de saber quantes sóm i quants cotxes hi ha.

B.Continguts
El grup informa sobre la proposta que han treballat :

DISSABTE
Metodología :

a) Mati
1. Reprendre els objectius de l’anterior cap de setmana i també de “repensar el moment” i tornar a parlar-ne.
- Pràctiques i desitjos : rols, rotació , que pretenem , que aconseguim ...
b) Tarda
2.Xarxes de suport mutu entorn dels temes que més ens afecten (habitatge, treball, recursos econòmics, etc.)
- Estratègies de resistència i com organitzar-nos , per ex. Una vaga de la cura.

DIUMENGE
.Tema antirrepressió
.Valoració del cap de setmana

El grup es torna a reunir el proper dimecres a les 19 hores.

En el debat es comenta que és una bona proposta però que són molts temes per a poder aprofundir en cap d’ells , que s’esperava més temps per treballar en la metodología i en l’antirepressiu , com ens organitzem per a fer-ne front.
Es recullen els comentaris per part del grup de treball

A continuació la companya que prepara el tema antirepressiu ens presenta el grup del que forma part , i els possibles continguts del taller.
S’obre un debat en el que surten alguns dels temes que ens preocupen sobre situacions que hem viscut com per exemple com respectar la diversitat i a la vegada poder prendre decisions de grup , partir de les nostres experiències com vivim les situacions de tensió i l’onada represiva , com avaluem les situacions i quins análisis fem
Convinar la gestió col.lectiva amb l’empoderament personal

Finalment la companya ens fa una proposta recollint el debat i també comptant amb la limitació del temps ( 3 hores ) i que ens enviarà detallat el taller que combina la detecció de les necessitats concretes del grup , l’anàlisi de la repressió i la gestió .i fer més endavant una altra sessió i per a preparar-la la seva proposta és treballar plegades elles ; les dones del seu grup , i un grup de FI que podria ser el que ja havia treballat el tema .

2.Valoració del LLibre i valoració 12-15M

Els dos punts de valoració , llibre i 12-15M els tornem a aplaçar una vegada més i per les mateixes raons , sóm poques a l’assemblea , no estan les companyes més directament implicades i necessitem fer valoracions més inclusives .Es decideix enviar un mail a la llista sobre aquest tema dels aplaçaments i si no és posible garantir la presència buscar la manera de comptar amb totes les opinions però no podem aplaçar el tema més, de manera particular la valoració del llibre perquè hi ha decisions posposades i pendents d’aquesta valoració.


3.Presentació a La Sirga

La presentació del llibre queda suspesa mentre no fem la valoració. Es comenta que també es parlava d’una taula rodona amb Gatamaula , Ca la Dona … sobre feminismos avui i si finalment fos així ens ho podiem plantejar. La companya que seguéix aquest tema es posarà en contacte per a explicar el tema de la valoració i per a esbrinar quina és la proposta concreta.

4.Participació en una taula sobre feminismo avui en la trobada de Mujeres Libres ( CGT) el 30 de juny al matí .

De l’assemblea no surt cap companya que pugui assumir-ho i es decideix tornar-ho a passar per la llista per saber si alguna ho pot fer . Es comenta , tant per aquests cas com per l’anterior en el cas que fos una taula de debat , que no hem treballat mai en l’assemblea que volem dir com a FI i que per tant es participaria com a dona
que forma part de FI però no com a FI . Però tant en un cas com l’altre sempre es pot fer un text més col.lectiu com el que s’ha fet per l’EFE per exemple.

5.28 de juny

Una companya que participa a la Comissió Unitària que organitza les activitats i la manifa ens va comentar alguna cosa i passarà via mail el manifets i les activitats
S’informa que el dijous 14 a les 19 hores hi ha una reunió a la Revol per a preparar un 28 de juny feminista ( ja heu rebut un correu avui) i decidim sumar-nos , dues companyes aniran a la reunió.

6 .Feminismos Sol

Una companya va participar en el Toma la Familia i ens va transmetre l’entusiasme de les companyes per la presència de les FI i també per la idea d’una trobada estatal dels feminismes 15M i que també es va parlar d’una acció estatal pel 28 de setembre , dia internacional pel dret a l’avortament lliure i gratuit. Feminismos Sol s’encarrega de començar a moure les dues iniciatives, enviaran correo a totes les assemblees per a tantejar .els temes

7.Colòmbia : lliurament de la carta-denúncia sobre la mort de Rosa Elvira Cely al consolat de Colòmbia 
 
A més de la carta internacional , s’ha fet una aquí i s’han recollit moles suports. Es lliurarà demà dimarts a les 13:30 hores i és important la nostra presència . Tres companyes poden ser-hi .

8. Setas Feministes 
 
Una companya aprofitant el seu viatge al sur les va fer una visita Ens va comentar breument algunes de les moltes activitats que porten a terme.

8.Protocol 
 
La companya ens va presentar una proposta de protocol davant de les demandes de col.laboracions en treballs , tesis , tesines … Va semblar una bona proposta i que segons els casos es podia utilitzar de manera flexible, en general el que ens interessa es saber quin tipus de treballs és , quina metodología i quin tipus de retorn es planteja .
No s’ha acabat el debat i la companya escriurà al noi que ens ha demanat una col·laboració i que encara no li havíem donat desposta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario