Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

sábado, 28 de septiembre de 2013

Manifest de solidaritat amb Eduardo San Juan, treballador de Correus de Madrid que es va negar a repartir propaganda d'un grup antiavortista

El passat mes de maig l’Associació Dret a Viure, va contractar amb Correus de Madrid un enviament publiccitari que sol·licitava al ministre de Justícia que endureix encara més, la Llei d’Avortament del 2010.
Eduardo San Juan, sindicalista de CGT i treballador de correus a Madrid, es va negar a repartir la publicitat alegant el seu dret a l’objecció de consciencia al estar en desacord amb les idees que s’expressaven a l’enviament de propaganda que segons el seu parer atentava contra els drets de les dones. La resposta de l’empresa ha estat obrir-li al company un expedient sancionador per falta greu o molt greu que podría portar al seu acomiadament.
L’ús del dret d’objecció de consciencia ha sigut utilitzat tant per metges per no practicar avortaments a la sanitat pública, com per jutges que es negen a casar parelles del mateix sexe, sense que s’hagui generat procesos de repressió contra aquestes persones, ni pèrdues dels seus llocs de treball.
Gestos de desobediència com el seu són avui necessaris ja que el poder polític de la jerarquía católica i de la dreta intenta treure’ns els drets que la lluita feminista va conquerir al carrer per a totes nosaltres.
És per això que demanem:
Retirada de l’expedient sancionador a Eduardo San Juan

Davant de l’ofensiva patriarcal i capitalista, resistència feminista

No hay comentarios:

Publicar un comentario