Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

martes, 15 de octubre de 2013

Prou brutalitat, Prou impunitat. Divendres 18 d’octubre per denunciar la mort de J.A.Benítez a mans de mossos d'esquadra


Prou brutalitat, Prou impunitat. 
Divendres 18 d’octubre a les 19,30h a la 
Rambla del Raval amb el carrer d’Aurora

Convoquen: Veïns i veïnes del Raval. 
Porta la teva pancarta. Perquè aixó  no torni a passar i es faci justicia.

La manifestació sortirà de la Rambla del Raval / carrer d’Aurora  passarà davant del lloc on van succeïr els fets, baixarà pel CarrerCarretes i s’aturarà a la comissaria del mossos on és demanarà 1 minutde silenci en memòria de Juan Andrés, continuarà pel carrer Robadors perfinalitzar davant la seu del districte on és llegirà el manifest dedenúncia.COMUNICAT ARRAN DE LA MORT DE JUAN ANDRÉS BENÍTEZ EN EL CURS D’UNA ACTUACIÓ POLICIAL DELS MOSSOS D’ESQUADRA:

Les circumstàncies que envolten la mort de Juan Andrés Benítez, fundador en el seu dia de l’Associació Catalana d’Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL), la nit del dissabte 5 d’octubre del 2013 al carrer Aurora del barri del Raval en el curs d’una actuació dels Mossos d’Esquadra, resulten altament alarmants.

A banda del tràgic resultat de mort, més greu resulta encara que per part dels estaments policials -un cop més- abans d’aclarir els fets amb una rigorosa investigació, s’opti d’entrada per negar les nombroses evidències ja existents, que apunten a un ús desproporcionat i antireglamentari de la força per part dels agents actuants. Resulta igualment preocupant la seva estratègia comunicativa que tendeix a generar confusió i a desprestigiar la persona de Juan Andrés. Les insinuacions relatives al seu estat serològic són discriminatòries i poden considerar-se delictives. També resulten preocupants les informacions que provenen del veïnat, donat que els agents estarien intimidant a qui disposa d’informació sobre el cas i haurien ordenat a les persones presents la destrucció de les imatges dels fets que van registrar.

El veïnat i diverses entitats, porten massa temps denunciant la prepotència i els excessos policials quotidians al barri del Raval de Barcelona, notablement en relació a alguns agents adscrits a la comissaria de Ciutat Vella. Precisament, aquesta setmana s’ha difós la petició de tres anys de presó per maltractaments de mossos d’esquadra de la comissaria de Ciutat Vella en un cas succeït al Raval al 2010; estant en curs d’altres processos judicials pels mateixos motius. Les reiterades vulneracions de drets per part dels agents de l’ordre, han suposat la inclusió de l’estat espanyol en diversos informes de prestigioses organitzacions de drets humans i la manca d’investigació efectiva d’aquests casos, li han valgut diverses condemnes per part del Tribunal Europeu de Drets Humans. Per altra banda, la decisió judicial d’encarregar la investigació d’aquest cas a la policia nacional, avala la sospita de parcialitat i opacitat del cos de Mossos d’Esquadra a la hora d’investigar els delictes comesos pels seus propis agents.

Els familiars de Juan Andrés, les persones properes al mateix, la ciutadania i les entitats compromeses amb els drets humans, exigim una investigació exhaustiva, independent i transparent de les circumstàncies en què es va donar la mort de Juan Andrés. Exigim a l’estament polític que depuri les oportunes responsabilitats i que garanteixi que l’actuació policial es cenyeix a l’estat de dret. Exigim igualment la participació activa d’aquell cos en l’esclariment d’aquells fets juntament amb el compromís de que no tindrà lloc ni l’encobriment dels agents actuants ni l’entorpiment de la investigació.

Per aquest motiu, demanem que les persones que tinguin informació sobre el cas (testimoniatges, fotos, vídeos…) ho comuniquin a l’e-mail JuanAndresBenitezAlvarez@gmail.com. En el mateix correu, podeu fer-nos arribar la vostra adhesió al present comunicat.

Anunciem igualment que el dimarts dia 15 d’octubre a les 21:30h es farà una ofrena floral al carrer Consell de Cent cantonada Muntaner. I el divendres 18 d’octubre a les 19.30h es farà una manifestació que sortirà de la Rambla del Raval cantonada carrer Aurora.

Les persones i entitats sotasignants donem suport a aquesta iniciativa:

Plataforma de justícia per a Juan Andrés Benítez
Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB)
Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC)
Observatori Contra l’Homofòbia
Projecte dels noms – Hispanosida
Col·lectiu Gai de Barcelona (CGB)
Infogai
Associació de Famílies Lesbianes i Gais
Associació Catalana d’Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL)
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya
Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans (ACDDH)
SOS Racisme
Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura (CPT)
Rereguarda en Moviment
Ambit Prevenció
Comité 1er de desembre
Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC)
Observatori DESC, Drets económics, socials i culturals
Associació de Treballadors Pakistanesos a Catalunya
Federació d’entitas Casa de la Solidaritat
Plataforma Ojo con tu Ojo
Associació Cultural el Raval-el Lokal
L’Associació Memòria Contra la Tortura
GENERA – Associació en defensa dels Drets de les Dones
Campanya pel Tancament dels CIEs
Xarxa de Suport Mutu de la Dreta de l’Eixample
CGT Baix Penedès
Feministes Indignades
Assemblea de Barri de Poble Sec
Assemblea de Barri del Raval
Àgora BCN
Periòdic Masala
Assemblea del Gòtic
Plataforma Solidaria Antirrepresiva
Assemblea Tancada Hospital Clínic
Assemblea de Ciutat Vella del Procés Constituent
Assemblea de Sarrià-St. Gervasi
Ateneu Enciclopèdic Popular
Virus Editorial
Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP)
Bio-lentos (poesía al rescate)
Comissio festes populars.
Coordinadora contra la especulacio
Colectiu antimilitarista sant cugat
Associació de Veïns de l’Òstia
CTA Barcelona (Central de Trabajadores de la Argentina)
Asamblea del Octubre Trans
Cooperativa de Consum Coopxino


Es continuarà recollint signatures de persones , col.lectius i organitzacions a l’adreça de la campanya: JuanAndresBenitezAlvarez@gmail.com
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario