Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

lunes, 30 de junio de 2014

5J Seguim en moviment davant la contrarreforma de l’avortament#alertafeminista #VdeVagina

Davant l'ofensiva institucional engegada pel Govern espanyol per aprovar la contrarreforma de la llei d’avortament impulsada pel Ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït vol manifestar el següent:

Tot i que el Consell General del Poder Judicial, el Consell Fiscal i el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat han donat el vist i plau a l’avantprojecte de llei de Gallardon, recordem que la contrarreforma encara no està aprovada i la llei del 2010 es manté vigent. Es preveu que el Ministre presenti la seva proposta molt aviat al Consell de Ministres que es reuneix els divendres, el que suposaria l’inici de la tramitació parlamentària. La llei passaria al Senat i aquest l’hauria d’aprovar perquè passi el Congrés dels Diputats, el darrer tràmit per la seva aprovació.
Si finalment el Congrés dels Diputats aprova la contrarreforma de l’avortament, convoquem a totes les persones, col·lectius i organitzacions solidàries amb el dret a decidir de les dones sobre el seu propi cos d’arreu del territori català i més enllà a concentrar-se davant la Delegació de Govern o seu del PP de la seva ciutat o poble a les 19h d’aquell mateix dia per mostrar el nostre rebuig a una llei que atenta contra els drets sexuals i reproductius de les dones i la salut pública. I estiguem atentes a les convocatòries que hi haurà aquells dies!

El
proper dia 5 de juliol, us convidem a sumar-vos a l’acció descentralitzada #VdeVagina per defensar que nosaltres decidim. Si el vostre col·lectiu o organització vol sumar-se i encara no heu rebut la informació, podeu contactar-nos a dretalpropicos@gmail.com. Estigueu atentes i atents…

A més, la Campanya us convida a sumar-vos a l’acte de presentació del documental sobre el Tren de la Llibertat, mobilització de l’1 de febrer passat a Madrid en defensa de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva de 2010, que organitza la Plataforma Nosaltres Decidim el proper 10 de juliol al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona a les 19h.

Ens trobarem també als carrers per continuar refermant el 28 de setembre com el nostre Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament. Aquell dia, arreu del món, caminarem plegades pel tornar a dir que les dones decidim, la societat recolza, i l'Estat garanteix.

-------------------------------------------------------

La Campanya va ser creada el 2008 davant l'ofensiva contra les clíniques d’avortament i defensa les reivindicacions històriques del moviment feminista pel que fa al dret al propi cos: educació sexual i afectiva en tot el currículum escolar, anticonceptius segurs, eficaços, gratuïts i accessibles i avortament lliure i gratuït com a prestació sanitària normalitzada a la sanitat pública

L'aprovació de la Contrareforma Gallardón és imminent: entre octubre i desembre d'aquest any, si fan ús de la seva majoria absoluta autoritària. Entrarà un d'aquests divendres (el 4?) a Consell de Ministres i iniciarà el seu camí cap al Senat i el Congrés, malgrat els informes negatius de molts organismes públics i privats.
Però la ciutadania, li donarem la Volta! Si les lleis no ens acompanyen, les pràctiques ho faran!
ANEM PENJANT AQUÍ LES CONVOCATÒRIES DELS DIFERENTS POBLES I CIUTATS PEL ‪#‎5Jul‬
El 5 de juliol es compleixen 4 anys de l'aprovació de la Llei de Drets Sexuals i Reproductius i de la Interrupció de l'Embaràs
En aquesta data PROPOSEM fer Visible arreu del país que les dones aVortem quan ho necessitem, que Volem que les lleis i els governs reconeguin la nostra capacitat de decidir, que continuarem treballant per tenir una llei encara millor que l'actual i que, en cap cas, tolerarem cap passa enrere.
Per això, us PROPOSEM una acció senzilla i molt visible si totes ens hi posem.

El 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament, es preveuen mobilitzacions a tot l'Estat i quan s'aprovi la llei (al Congrés) ens concentrarem davant delegacions i seus del PP, ens tornarem a mobilitzar i continuarem amb una estratègia de desobediència.

Si voleu fer l'acció al vostre municipi, poseu-vos en contacte amb dretalpropicos@gmail.com!

No hay comentarios:

Publicar un comentario