Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

lunes, 19 de noviembre de 2012

Ànims Ester, Stop Bales de Goma: concentració dimecres 21, 18h, davant la seu del Departament d’Interior



SOLIDARITAT AMB L’ESTER I LES VÏCTIMES DE LA REPRESSIÓ INDISCRIMINADA
L’Ester Quintana és una dona de 42 anys. Els darrers anys de la seva vida els ha dedicat a compaginar la seva professió en el sector de l’hostaleria amb les seves inquietuds culturals, i des dels seus espais de treball, les cafeteries del Centre Cívic de Sant Martí i del Centre Cívic Sandaru, ha ofert cultura popular a la ciutadania, una cultura lliure i gratuïta, per a que tothom pogués gaudir-ne. Aquesta és la raó per la qual l’Ester és també una dona coneguda al seu barri, Sant Martí, on sempre ha format part de la xarxa cultural.
El passat dimecres, 14 de novembre, la seva vida va fer un gir inesperat, un gir brutal produït per una agressió, una agressió de la qual no coneixem l’autor però sí la seva professió. Dimecres, poc abans de les nou de la nit, quan l’Ester marxava cap a casa amb uns amics després de participar a una manifestació legal convocada amb motiu de la vaga general, un projectil llençat per un membre dels Mossos d’Esquadra va impactar a la seva cara produint-li una greu lesió que li provocà la pèrdua de visió a un ull i la trencadissa de diversos ossos tant del pòmul com de la mandíbula.
No és la primera víctima d’aquests projectils, els darrers anys són moltes les persones que s’han trobat en la seva mateixa situació a casa nostra. Les pilotes i altres projectils semblants no discriminen, no discriminen per edat, com no ho fan per sexe ni per filiació política, les pilotes de goma ens poden afectar a tots. Les pilotes són un arma perillosa, mortal com es va demostrar recentment als carrers de Bilbao, que augmenten la seva perillositat quan són disparades il·legalment apuntant a les persones.
Les amigues i amics de l’Ester, convençuts de la immoralitat de la seva utilització en una societat democràtica i conscients que hi ha a l’abast dels governants altres mitjans de dissuasió, ens posicionem amb les associacions ciutadanes que demanen la seva prohibició.
Al mateix temps, sentint-nos menyspreats per les paraules del Conseller d’Interior, qui davant la realitat constatable dels fets, va declarar que el passat dimecres no s’havien utilitzat aquests projectils, ens sumem a la demanda social, que és ja un crit, que exigeix la seva dimissió enfront la repressió desmesurada i continuada que està oferint com a resposta a qualsevol protesta social o cívica.
Una societat a la qual els seus ciutadans tinguin por a manifestar-se no pot ser mai una societat lliure.
STOP PILOTES DE GOMA. STOP VIOLÈNCIA POLICIAL.
PUIG DIMISSIÓ.
Barcelona, 17 de novembre de 2012
Per informació: animsester@gmail.com

Únete a la campaña Ojo con tu Ojo: hazte una foto, sobre fondo blanco, con un parche negro en el ojo izquierdo. Enviala a animsester@gmail.com o pásala por facebook. Si conoces gente "famosilla", periodistas, poetas, músicos, escritores, futbolistas, consigue que se hagan la foto, ahora, en estos días de presión electoral nuestra fuerza es mucho mayor, pero nos corre mucha prisa, por mi ojo, por tu ojo, por nuestros ojos... Ànims Ester. Prou pilotes de goma!!!



Un altra víctima per bales de goma. Demanem la dimissió de Felip Puig


Estem indignats. Una vegada més els Mossos d’Esquadra han demostrat la seva actitud violenta i repressiva.
Durant el dia d’ahir, desenes de persones van ser ferides sense cap raó en una manifestació pacifica contra els devastants efectes de la crisi financera sobre la societat.
El dret a manifestar-se, que hauria de ser protegit pel mateixos Mossos, encara una vegada ha estat depreciat i violat per les mateixes institucions.
Ahir se’n van violar drets humans i democràtics.
Una dona de 42 any ha perdut un ull per culpa d’una pilota de goma disparada per un Mosso amb les noves escopetes.
Es tracta de la vuitena víctima d’aquesta arma en Catalunya, la setena en els últims 3 anys.
Molts altres han estat ferits greument a altres parts del cos, fins i tot un periodista.
L’associació Stop Bales de Goma, que agrupa víctimes, ciutadans i ciutadanes, havia demanat durant els dies anteriors al 14N que no s’utilitzessin aquestes armes, una crida que no ha tingut resposta i conseqüències previsibles.
Qui li demanarà perdó a aquesta dona? Qui li tornarà el seu ull perdut? I quin jutge, policia o membre de la Conselleria d’Interior s’atrevirà a buscar i condemnar els responsables d’aquest acte covard?
Cap de nosaltres ha obtingut justícia, ni penal, ni administrativa.
Ningú ha rebut una disculpa.
Ara és l’hora que algú prengui les seves responsabilitat.
Demanem encara una vegada mes les dimissions del Felip Puig, per desordre public, incapacitat de gestió i violació dels drets humans i democràtics.
Entre altres coses, ho ha de fer.
- per haver rebutjat totes les propostes de prohibir l’ús de les bales de goma
- per haver declarat que l’actuació policial pot arribar “fins allà on permet la llei i una mica més”
- per haver demostrat incapacitat en la gestió del ordre públic i en el diàleg amb els moviments socials
- per demostrar una total falta de control del cos de policia, arribant a afirmar falsedats com que ahir no es varen disparar boles de goma!!

Que se ho expliqui a la dona que ha perdut un ull que no se han disparat pilotes de goma.
Esperem que per part de la societat catalana i del mitjans d’informació hi hagi l’atenció necessària a sol·licitar a la Conselleria les responsabilitat sobre les violències complides el 14N.

Nosaltres continuarem cridant:
STOP BALES DE GOMA


Associació Stop Bales de Goma
Barcelona, 16 de Novembre 2012

No hay comentarios:

Publicar un comentario