Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

domingo, 2 de febrero de 2014

ACTA Assemblea Feministes Indignades 29/01/2014

Punts breus/informatius:
1.Informació sobre l’Assemblea d’Encausades al Parlament. Tenen el judici l’1 i 2 d’abril a l’Audiència Nacional; el 3 i el 4 d’abril declaren els diputats aquí a Barcelona.

Ordre del dia:

1.Avantprojecte de llei contra el dret a decidir (contrarreforma de l’avortament)
Hi ha diverses convocatòries d’accions i mobilitzacions feministes durant tot el mes de febrer:
  • Des de l’assemblea de feministes autònomes convoquen setmana d’accions de l’1 al 7 de febrer.
-El proper dissabte  1 a les 17h. Manifestació a la Plaça de la Catedral.
Durant tota aquella setmana hi haurà altres accions descentralitzades.
  • La Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït convoca vàries accions i mobilitzacions pel Febrer feminista en Lluita amb el lema ‘Jo decideixo, jo desobeeixo’.
- el dia 8 de febrer a les 11.30 a la Pça de la Catedral.
- el 14 de febrer, Manifestació a les 19h. a Delegació de Govern fins a la Catedral, passant per Pau Claris i Via Laietana.

Una companya de FI envia acta del grup de treball de mobilitzacions de la Campanya, expliquen que es necessita moltes dones per per preparar tant la concentració com la manifestació. La propera reunió del grup de mobilitzacions de la Campanya és el dimarts 4 de febrer a les 18.30 a Ca la Dona. La propera reunió de la Campanya pel Dret a l’Avortament és el dijous 6 de febrer a les 18.30 a Ca la Dona.

Implicació FI en la Campanya:  Algunes companyes veuen que el tema de l’avortament està sent utilitzant pels partits polítics sense excepció. Altres veuen una oportunitat per seguir visibilitzant les reivindicacions  històriques del moviment feminista, que sempre han estat avortament lliure i gratuït sense plaços ni supòsits i que, per tant, van criticar la llei del 2010 com insuficient, com ha fet la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït des de que es va crear el 2007 per fer front a la ofensiva contra les clíniques. També de desmuntar el llenguatge dels antielecció (mal anomenats provida) i el miratge de la igualtat, connectar amb dones diverses.  Surten idees diverses.
Es proposa reactivar grup de treball sobre avortament a FI per preparar accions per al febrer i es parla de quedar dilluns.Interessades, contesteu a la llista i ens organitzem.
Es proposa fer un debat i valoració sobre aquest tema i les convocatories de febrer a la propera assemblea FI, el diumenge 16 de febrer

2.Avantprojecte sobre la Llei de Seguretat Ciutadana- Llei Mordaça
S’ha creat un grup de treball que ja s’ha trobat durant aquesta setmana. L’avantprojecte de llei  s’ha de presentar al Congrés dels Diputats i es creu que poden aprovar-lo a l’agost, aprofitant estiu, vacances (o potser abans, al abril/maig). Necessitat d’articular-se i reaccionar davant aquesta llei que imposarà multes administratives impossibles de pagar per
Hi ha vàries idees: contactar amb dones juristes i advocades feministes; continuar amb la caixa de resistència feminista que es va engegar el 8 de març passat; fer una sèrie viral sobre els efectes de la llei amb casos concrets, en plan sàtira feminista ; organitzar un tribunal feminista com els que s’han fet per els DDHHs.
Dijous 30 a les 19h. s'ha convocat una assemblea a la Casa de la Solidaritat per organitzar una campanya en contra, amb el lema #StopCodigoGallardon, #StopLleiAvortament #StopLlei Mordaça.

3.Dinamització de cinefòrum al Banc Expropiat de Gràcia, 9 de febrer a les 19h. Es passarà la peli Cairo 678.

4.8 de març. El dilluns va haver-hi assemblea de la Comissió 8 de març estan preparant mani i festa com cada any. El dijous 30 hi ha assemblea de les jornades feministes autònomes Se va a armar la gorda. Surt la proposta de fer una intervenció-acció que tracti el tema de la reforma laboral i resta de retallades, més enllà de l’avortament.

5.Properes reunions de Feministes Indignades:
A la darrera assemblea va sortir la opció de fer assemblea cada 10 dies com la de més consens. Com aquest mes hi ha molta cosa, es valora que és millor deixar passar uns dies per no saturar-se de convocatòries i reunions.
16 de febrer, 18h, Ca la Dona.Valoració accions i participació al febrer feminista contra la llei d’avortament de Gallardón. Preparació del 8 de març.
26 de febrer, 19h. assemblea per parlar de la participació a Ca la Dona i de la conjuntura actual; altres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario