Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

viernes, 30 de septiembre de 2011

Cap de setmana calent: assemblees, xerrada sobre el dret a decidir i paella

DIUMENGE 2 d'octubre tenim assemblea de Feministes Indignades, a les 17.30h, al parc de la Ciutadella, davant la mamuta. Com sempre, oberta a totes les dones, lesbianes i trans feministes! Llegiu-vos les darreres actes per saber tot el que tenim en marxa.

I DISSABTE 1 d'octubre, destaquem dues convocatòries: 
  • Jornada de suport a la Marxa Indignada a Brusel·les, de les 11 a les 19h, amb dinar popular, debats i activitats infantils. A Can Batlló, Avda. Constitució 19, metro Santa Eulàlia. Organitza la comissió de cuina d'acampada bcn. Destaquem:
  • 12h, xerrada "Dret a decidir: avortament lliure i gratuït", a càrrec de Montse Pineda de la Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït. Feministes Indignades col·laborem en la organització.
  • 14h, Paella popular

  • Assemblea general del moviment 15M. De la indignació a l'acció: tornem a trobar-nos totes a plaça Catalunya a les 17h! Preparem la manifestació inernacional del 15 d'octubre i la tardor calenta.

L'ordre del dia proposat és el següent:

0.-Introducció (molt breu) sobre la situació política internacional
1.-Manifestació 15-O
2.-Tardor Calenta: ponències de sectors en lluita i individus sobre estratègia i noves mobilitzacions
Al final del punt es llegirà el comunicat antirepressiu
3.-Torn Obert
4.-Actuació de convidat especial

Resumen de la acción por el derecho al aborto del 28S en Barcelona

 
Acción del 28 de Septiembre, DÍA INTERNACIONAL POR LA DESPENALIZACIÓN DEL ABORTO EN AMERICA LATINA Y EL CARIBE

En el marco internacional de la CAMPAÑA POR EL DERECHO AL ABORTO LIBRE Y GRATUITO, a primera hora de la mañana nos juntamos una veintena de mujeres en LA GATA de la Rambla del Raval.

Con dos grandes pancartas marchamos gritando consignas, cantando y denunciando, hacia el CAP DRASSANES, exigiendo el derecho al aborto libre y gratuito.

Una vez allí colgamos las pancartas en la fachada de acceso al CAP, y mientras algunas se quedaron en la entrada repartiendo volantes informativos, otras entraron a hablar con el personal del CAP para preguntar sobre la interrupción voluntaria del embarazo (IVE), las dificultades de acceso, cómo está aplicándose la nueva ley, etc. También hicimos encuestas a mujeres que estaban en el lugar sobre la información que tenían de sus derechos sexuales y reproductivos y la IVE.



Constatamos las dificultades de acceso a la IVE, así como que la ley no se está cumpliendo a cabalidad. Detectamos el problema de la realización del aborto fuera del sistema público, porque de este derivan a las mujeres a clínicas privadas, con lo cual las mujeres tienen que pagarse ellas mismas el aborto (y solicitar mediante papeleo de por medio el futuro reembolso)

Reafirmamos la necesidad de seguir informando y denunciando estas situaciones, e invitamos a continuar con campañas informativas.


Nos enteramos de varias cosas:

1. En el mesón de información no dicen nada, derivan al PASSIR (Programa atenció a la salut sexual i reproductiva) que está en la 5º planta (no todos los CAP tienen PASSIR, por lo que toda la información debería estar disponible en el mesón de informaciones)

2. En el servicio de atención a la paciente tampoco hay información. Solicitamos el listado de los centros pilotos de Catalunya que practican abortos farmacológicos (que se hacen solamente en esos centros) y no estaba esa información.

3. En el PASSIR tampoco existen folletos informativos sobre lo tiene que hacer una mujer si quiere abortar. Ahí te brindan la información y te derivan a trabajadoras sociales, matronas o ginecólogas, que inician el trámite. Te brindan un sobre con una hoja a rellenar con tus datos (que formarán parte de tu historia clínica) y un folleto de información de las “ayudas” que da el estado, en el caso de que decidas mantener el embarazo (!!!!) (que hoy en día son nulas). Te hacen esperar tres días, para que lo pienses, leyendo información pro-maternidad precaria. Pasados esos tres días puedes ir con el papeleo a la clínica privada para realizarte el aborto.

Una de las mayores dificultades es que las mujeres deben pagar su propio aborto y después hacer muchísimos papeleos para que luego les reembolsen el dinero. Muchas mujeres ni lo intentan y otras se agotan con el procedimiento. Si una mujer no tiene dinero debe ir a un centro privado (¡¡una entidad privada ligada a lo público!!), donde le pueden financiar el aborto después de la burocracia correspondiente.

4. Con la nueva ley, la IVE entre las semanas 14 y 22 es mucho más difícil de hacer incluso que antes, ya que debes pasar por un comité médico que justifique el riesgo que corre tu salud física o psíquica (!!)
No hay información sobre qué debe hacer una mujer que quiera hacerse la IVE y no tenga tarjeta sanitaria (como es el caso de migrantes sin papeles y sin empadronamiento)


Como pudimos constatar, la salud pública está en decadencia, los recortes económicos están perjudicando a la mayoría de la población que acude a este servicio, así como también precarizando la situación de sus trabajadores/as y cerrando áreas de suma importancia (como las urgencias) y en peligro de desmantelamiento de otras. En lo que atañe a la salud sexual y reproductiva ( o no reproductiva) de la mujer, es de esperar el ocultismo que todavía reina.

Exigimos nuestro derecho a una salud pública, libre, gratuita y de calidad para todas las personas; así como también un nuevo sistema de salud para que las mujeres seamos libres de todo tutelaje moral, cristiano y estatal; en donde podamos decidir sobre nuestro cuerpo.

¡Animamos a todas las mujeres a continuar esta larga lucha y ancestral lucha!

NOSOTRAS PARIMOS, NOSOTRAS DECIDIMOS
FUERA SUS ROSARIOS DE NUESTROS OVARIOS

lunes, 26 de septiembre de 2011

Acció de denúncia i informació: Dia internacional per la despenalització de l'avortament 28S, gat Rambla Raval, 9h


Cada dia constatem que el sistema de salut públic està en perill i cal defensar-lo.
Però per a les dones el sistema de salut públic sempre va estar agonitzant.

El 28 de setembre és el Dia internacional per a la despenalització de l'avortament.

Coincidint amb aquesta data, les Feministes Indignades convoquem a una acció de denúncia i informació sobre la situació actual de la (manca de) aplicació de la llei per al dret a l'avortament, ja que quotidianament notem que hi ha dificultats reals en la seva aplicació.

Dimecres 28 de setembre 2011
9h
davant del gat de la Rambla del Raval de Barcelona
Les dones decidim! 
Totes al carrer!


L'avortament al món
L'avortament realitzat en condicions de clandestinitat i poc segures per a la salut és una de les primeres causes de mortalitat per a les dones, sobretot en els països empobrits. Cada dia es practiquen al món uns 55.000 avortaments insegurs, el 95% dels quals es realitzen als països pobres. Una de cada vuit dones que moren en el món ho fa com a conseqüència d'un avortament realitzat en condicions d'inseguretat.

L'avortament a l'estat espanyol

El març de 2010 es va promulgar a l'estat espanyol la nova llei de l'avortament, Llei Orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs (IVE).
  • Aquesta llei estableix la interrupció de l’embaràs a petició de la dona fins a la setmana 14 d’embaràs per a les dones que ho decideixin i siguin majors de 16 anys.
  • En el cas de les dones de 16 i 17 anys, almenys un/a dels o les representants legals n'ha d’estar informat/da.  Es prescindirà d’aquesta informació quan hi hagi risc de violència, coacció, amenaces o situació de desamparament. 
  • De forma excepcional, abans de les 22 setmanes de gestació les dones podran interrompre l’embaràs si existeix risc per a la seva vida o la seva salut i si disposen d'un informe mèdic emès abans de la interrupció.
  • Es permetrà la interrupció a partir de les 22 setmanes només si es descobreixen anomalies incompatibles amb la vida o malaltia extremadament greu i incurable del fetus.

La legalitat i la realitat

Les dificultats per accedir a una interrupció voluntària de l'embaràs a través del sistema públic sanitari són moltes i molt diverses:
  • la inaccessibilitat
  • la burocratització del procés, que posa en dubte la garantia de confidencialitat i accessibilitat en aquesta intervenció
  • els retards en el retorn del pagament, que han d'avançar les dones en casos com el de Catalunya
  • les dificultats que tenen les dones immigrants a accedir a la salut pública, per no tenir en molts casos accés a l'empadronament
  • el creixent nombre de personal sanitari d'estructures públiques que declara objecció de consciència, reduint la capacitat del servei de la sanitat pública
  • el pes que encara té l'església catòlica en els serveis públics de l'estat...


 Per això, EXIGIM:
  • Completa i real aplicació de la llei a nivell territorial a totes les comunitats.
  • Agilitzar el llarg procés burocràtic que han de seguir les dones per accedir a una IVE finançada pel sistema sanitari públic.
  • Accés lliure i gratuït a una IVE, sense haver de realitzar prepagament.
  • Extensió de l’opció d’avortament farmacològic a tots els centres ASSIR de Catalunya.
  • Regular l'objecció de consciència. Garantir a cada centre assistencial la presència de professionals no objectors/es.
  • Accés al servei de salut pública i universal per a totes (sense requisits d'empadronament, papers, etc.).
  • Capacitació a professionals sanitaris i sanitàries.

Encara queda un llarg camí fins a aconseguir el dret a decidir sobre el nostre cos
Per l΄avortament lliure i gratuït per a totes!

El meu cos és meu i jo decideixo
 educació sexual per decidir
anticonceptius per no avortar
avortament legal i gratuït per no morir

Materials per descarregar:
Informació general i convocatòria de l'acció: català, castellà
Informació pràctica sobre avortament a Catalunya: català, castellà
Cunyes de ràdio: 1-aborto, 2-adivinanza (gràcies a Rebeldes sin sombra!)

sábado, 24 de septiembre de 2011

Acta de la asamblea de Feministas Indignadas 22/9/11

Orden del día
1. Valoración manifestación 18 septiembre
2. Valoración “trobada de barris” 17 septiembre
3. Grupos de trabajo (libro, aborto, n-1, 25N)
4. Acciones (25 mani vivienda, aborto)
5. Varios

1. Valoración manifestación 18 septiembre

Se valora positivamente.
Se hizo bloque, pero sin puntualidad, así que las primeras se fueron con la asamblea del Raval.
Se propone para las futuras manis pensar cómo queremos ir y visibilizarnos más (disfrazarnos, hacer nuevas pancartas, nuevas consignas…)
La convocatoria no llegó a todos lados, insistir en mejorar la difusión (que es responsabilidad de todas imprimir carteles y autogestionar la difusión).
Se propone maximizar las herramientas de las redes sociales.
Se propone relevo para llevar pancarta y megáfono.
Para la mani del 15 de octubre se ofrece cabezuda que es un coño gigante.15 octubre "Con El Coño por Delante"

2. Valoración “trobada de barris” 17 septiembre

Hubo una mezcla de niveles de organización (se hablaba de organización de barrios y del movimiento).
Hay una propuesta de manifiesto de comisiones propuesto por una compañera de trabajador@s indignad@s, se trabajará en reunión intercomisiones del viernes 23. Ante la complejidad del tema articulación, está la idea de convocar una asamblea general. Hay que generar espacios de confluencia, es en el HACER donde nos encontramos, en las discusiones no!
Las asambleas de barrios han servido para salir del bloqueo post-plaza Catalunya, pero no son actores únicos. Se debe diferenciar entre los distintos niveles de coordinación. Tampoco en la coordinación de barrios hay acuerdos de cómo concretar la coordinación.
Algunas FI irán a la asamblea de barrios y pueblos (fecha por confirmar).
Se propone organización general para 15O, a corto plazo, y luego reflexionar con más tiempo una organización a medio largo plazo.
Se propone aportar desde una actitud constructiva: una organización concreta general de todo el movimiento, para el 15 de octubre y luego trabajar sobre la coordinación a plazos más largos.

Próximas reuniones de diferentes grupos:
  • Existe un grupo de trabajo impulsado por Sant Antoni (viernes 23 en jardins del alguer)
  • Lunes 26 a las 19.30h en La Rimaia: tratar tema coordinadora de barrios
  • Asamblea general 1 de octubre en plaza Catalunya para organizar la manifestación del 15 de octubre

Concretando, FI vamos a:
  • Reunión de intercomisiones 23 de septiembre
  • Se manda mail para reunión del grupo trabajo impulsado por Sant Antoni

3. Grupos de trabajo

Grupo de trabajo sobre libro de feminismos y 15M

Hubo sesión de memoria colectiva para el texto coral el martes pasado. Hay compañeras encargadas de la transcripción y elaboración del texto coral.
Por otra, parte esta el guión del texto sobre violencias, seguimos en ello.
De momento están confirmados textos de Setas feministas de Sevilla (futuro), FI (violencia), diversidad sexual, Feminismos Sol Madrid (a nivel individual), mujeres de Vallecas (conflictos).
Está pendiente Zaragoza y hay la posibilidad de dirigenta indígena ecuatoriana de Madrid.
Posibles presentaciones del libro:
  • invitación del grupo de estudios interdisciplinarios de Zaragoza (15 de diciembre)
  • invitación del País vasco

Grupo de trabajo sobre aborto

Propuesta de hacer acción el 28S para visibilizar que existe una ley pero no se aplica:
  • Se aprueba la propuesta de la comisión.
  • Se convoca el 28 de septiembre a las 9h en el gato del Raval
  • Importante hacer difusión en los barrios, invitar a más personas, vincularse con la xarxa, registrar la acción. Que este tema sea una entradilla de discusión en las asambleas de barrio
  • Hay cuñas radiofónicas para difundir
  • Que no sea sólo denuncia, sino ofrecer información del circuito para las mujeres que quieran IVE. 
  • Lo bueno seria trasladar la discusión sobre el derecho a decidir y la concreción de este derecho en los barrios.
  • Invitar a la acción especialmente a la gente del Raval y a las trabajadoras de la salud.
  • Se habla de traducir la información a ingles, francés, árabe.
  • Ojalá se pudieran mandar los carteles a los barrios y que cada persona lo pegue en su CAP.
Otra actividad es la de Can Batlló del 1 de octubre para apoyar la marxa indignada; de 11 a 14 h:
  • Se propone una actividad dentro de la campaña por la despenalización del aborto (recordar que se ha intentado recoger en los barrios los problemas de las mujeres, como diagnóstico de la implementación de la ley). Seguir en ello, es muy bueno poder tener la información de los barrios.
  • En este sentido no se trata de duplicar acciones, sino coordinarnos con la campaña.

Grupo de trabajo n-1
  • Pendiente de confirmación de la disponibilidad del espacio, se proponen jornadas de formación jueves 20 (n-1) y jueves 27 (otras herramientas)
  • Lugar: San Pere més Alt 6 (centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison) a las 18.30h

Grupo de trabajo sobre violencias y preparación del 25 N

El grupo de trabajo presenta un nutrido informe de actividades, organizadas en:
Se habla de no dejar pasar el caso de agresión sexual en Francia, pero ver como se trata el tema, como caso de violencia de estado.

4. Acciones
  • Mani vivienda: quedamos domingo 25 en telefónica 17.30h. Se pide llegar puntuales
  • Las que puedan irán a Sant Pau después (contraconcentración antiabortistas).
  • Propuestas recibidas:
  • Sant Antoni: pendiente
  • Sants taller sexualidad: se piensa en noviembre

5. Varios (y no menos importantes)

Necesitamos programar una sesión para nosotras, para "repensarnos". Visto el calendario de movilizaciones, se deja (con carácter de muy necesario) para después del 15 de octubre

Próxima asamblea FI domingo 2 de octubre en la mamuta, parc Ciutadella, a las 17.30 h

Bloc feminista a la mani 25S, Portal de l'Àngel/Fontanella, 17.30h

Com vam acordar a la darrera assemblea, les Feministes Indignades quedem per fer bloc diumenge 25 davant de Telefònica (Portal de l'Àngel/Fontanella) a les 17.30h, per la manifestació “Pel dret a l’habitatge, la dació en pagament, stop desnonaments i el lloguer social” a  Pl. Catalunya (Barcelona).
Convoca la PAH. Més informació:  http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/mani-25s/

Les que puguin aniran després a la concentració contra l’ofensiva dels grups antiavortistes i ultracatòlics impulsada des de l'assemblea social de Guinardó-Can Baró: 19h, Hospital de Sant Pau, davant de la porta antiga (c/ sant Antoni Maria Claret amb Cartagena). (El 25 de cada mes els antiavortistes ultres es concentren davant de l'hospital).
Més informació: https://n-1.cc/pg/blog/read/773583/25-setembre-contraconcentraci-antiavortistes-utracatlics

Octavetes per descarregar:
revers CADA MES i critica_versio imprimir
anvers CADA MES i critica_versio imprimir
octaveta critica llei_versio internet
octaveta CADA MES_versio internet

viernes, 23 de septiembre de 2011

Acta de la reunón del grupo de trabajo sobre violencias 14/09/11

COORDINACIÓN CON XARXA FEMINISTA:
  • Se reafirma la idea de una marcha el 25N desde Canaletas a Pl. St. Jaume.
    • Lema: NO ES NO
    • Se harán postales para que sea más fácil la distribución. Se aprovechará a repartir entre las asambleas de barrios y vilas en las manifestaciones.
  • Otras acciones: la FAVB está organizando para el 26N una acción junto con feministas francesas consistente en un viaje a La Junquera, dónde se encuentra el gran prostíbulo y para denunciar como la Ley Omnibus afecta específicamente a las trabajadoras sexuales de esa zona y que las obliga a hacer uso del prostíbulo.
    • Se comunica que como FI participamos en la coordinación; se recuerda que FI no es un colectivo en sí mismo, sino un encuentro de confluencia de diferentes feministas provenientes de diferentes colectivos y a título individual.
  • Se dará apoyo para la marcha del 25N pero sin ningún compromiso más puesto que se cuenta con una subvención del Ayuntamiento (aunque sea pequeño), y habrá otro tipo de diálogos como el tema tarima.
  • · Se comunica que como GT Violentas FI estamos trabajando para llevar a la asamblea de FI una propuesta en firme de acciones en los 16 días de activismo.

GT VIOLENCIAS:
Se prioriza medir nuestras fuerzas para ver si podemos proponer en firme a la asamblea acciones para los 16 días de activismo.

Acciones a divulgar, apoyar, participar:
Hay acciones que sí que vamos a proponer /apoyar/divulgar independientemente de nuestra capacidad para la realización de los 16 días. Estas son:
  • Marcha del 25N (Xarxa Feminista)
  • Encuentro La Junquera, denuncia Ley Omnibus (FAVB)
  • Movilizaciones 1 Diciembre (LGTBI)

Acciones a proponer, coordinar, organizar conjuntamente a otras fuerzas/colectivos, etc.

Por otro lado, vamos a realizar los contactos para ver la factibilidad de una serie de otras acciones:
  • Transfobia como violencia de género
  • Violencia entre adolescentes -interferencias
  • Violencia mujeres migrantes
  • Violencia de género y trabajadorxs sexuales
  • Taller de títeres
  • Taller micromachismos
  • Acciones otras organizaciones
  • Taller sexualidad -Comissió Salut Sants i GT avortament
  • Comissió Diversitat Moviment 15M

En paralelo, trabajamos en un “catálogo” propio de acciones

Hasta ahora surgen:
  • Teatro de las oprimidas en perspectiva de género
  • Taller teatro de las oprimidas en perspectiva de género
  • Taller feminismos (grupo FI que ha dado/organizado el taller en Cornella – a confirmar)
  • Charla/Debate Violencias (grupo FI libro – a confirmar)
  • Derechos de las Humanas

25-N: Putas´s Bloc

Para la Marcha del 25N vamos a conversar en la próxima reunión de coordinación de la Xarxa Feminista, para ver si no crea conflicto que FI participe en la Marcha como PUTAs BLOC, siguiendo la estrategia de las marchas de las putas que se han realizado en otros países. Si no crea conflicto, se propondrá en la asamblea de FI; otra opción es pensar de realizar una marcha de las putas en otra fecha, dentro de los 16 días de activismo.


En la asamblea FI también se va a solicitar con vistas a medir fuerzas:
  • Quién participa del GT Violencias? Compromiso/asiduidad/ideas/disponibilidad...
  • Oportunidades/contactos/conocimiento previo/presencia que tenemos en las asambleas de barrios para realizar las acciones. Los 16 días de activismo entendemos que tendría que ser lo más descentralizado posible. En este sentido, se ha ya pensado a la posibilidad de hacer un contacto con Cornellà (por el taller de feminismo realizado el sábado10.09) i Nou Barris (dentro de la programación periódica de la UI) para ver si están interesadas en taller to-con perspectiva género; se propone también revisar las peticiones de varios barrios que no hemos podido atender en pasado y proponer programación.
  • Fortalezas que tenemos dentro FI como colectivos e individualmente para realizar acciones dentro de los 16 días de activismo.
Queda pendiente conversar dentro del GT Violencias si vamos a proponer unirnos a la campaña internacional de los 16 días, o tan sólo, cogemos la idea pero no participamos en la campaña internacional.

Próxima reunión GT Violencias: viernes 29 de septiembre a las 17:30 (lugar a confirmar)

Jornada de valoració de l'aplicació a Catalunya de la llei de salut sexual i reproductiva i d’interrupció voluntària de l’embaràs, 27 setembre

Dimarts, 27 de setembre, 18h
CENTRE DE CULTURA DE DONES Francesca Bonnemaison, a La Cuina (vestíbul)
Sant Pere més Baix 7, edifici Francesca Bonnemaison, 08003 Barcelona

TAULES RODONES

1. Valoració de l’aplicació de la Llei a Catalunya en l’àmbit sanitari 
  • Mètodes anticonceptius. Maria Ferrero presidenta l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (APFCIB)
  •  L’acollida per a la demanda d’IVE. Eva Vela, presidenta de l’Associació Catalana de Llevadores (ACLL)
  •  L’ IVE farmacològic i l’Objecció de consciència. Neus Prat, Responsable de Coordinació dels ASSIR. DAP Costa de Ponen
  •  La pràctica de l ‘IVE instrumental. Raquel Novo, ginecòloga, directora mèdica del Centre Casanova i membre d’ACAI i de l’APFCIB
2. L’ Impacte de la llei en l’àmbit educatiu
  • Aportacions en l’educació universitària. Maria Honrubia, Professora de l’Escola d’Infermeria de la UB i membre de la junta l’APFCIB
  • Presentació de la web d’Educació afectiva i sexual. Eines de treball. Montserrat Roset: Grup de mestres de la Campanya.
Organitza: Campanya pel Dret a l’avortament i Xarxa de Dones per la salut
Col·labora: CCDFB i Ca la Dona

miércoles, 21 de septiembre de 2011

Demà dijous 22, assemblea a les 18.30h i més convocatòries

Feministes Indignades a la mani del passat 18 de setembre

Després de l'èxit de la mani del 18S i de les trobades de la setmana, demà dijous 22 de setembre tenim assemblea de Feministes Indignades: a les 18:30h al Parc de la Ciutadella, davant de la mamuta. Animem a totes les dones, lesbianes i trans feministes a venir per conèixer-nos i organitzar-nos!

Avancem algunes convocatòries per al cap de setmana:

- Dissabte 24 de setembre, vermut de Ca la Dona a la plaça 8 de març (plaça de les dones), d'11 a 14h. S'inaugura una trobada mensual de Ca la Dona fins que no es pugui entrar a la nova casa de Ripoll, 25. Més informació: http://www.caladona.org/2011/09/caladona-amb-la-merce/

- Diumenge 25 de setembreconcentració contra l’ofensiva dels grups antiavortistes i ultracatòlics: 19h Hospital de Sant Pau, davant de la porta antiga (c/ sant Antoni Maria Claret amb Cartagena). (El 25 de cada mes els antiavortistes ultres es concentren davant de l'hospital). Més informació: http://www.caladona.org/termomix/archives/7886
Octavetes per descarregar:
revers CADA MES i critica_versio imprimir
anvers CADA MES i critica_versio imprimir
octaveta critica llei_versio internet
octaveta CADA MES_versio internet

- Diumenge 25 de setembre, manifestació “Pel dret a l’habitatge, la dació en pagament, stop desnonaments i l’alquiler social” a les 18h a Pl. Catalunya (Barcelona). Convoca la PAH. Més informació:  http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/mani-25s/. El video de la convocatòria és probablement el més eufòric que s'ha fet mai!






miércoles, 14 de septiembre de 2011

Fem Bloc per la manifestació 18S i properes convocatòries

La tardor calenta no para!
Aquestes són les properes convocatòries on participarem les Feministes Indignades: 
  • Reunió de preparació de la 3a trobada de treballadors i treballadores, organitzada per la comissió Treballadorxs Indignadxs. Avui DIMECRES 14 a les 18:30h, a  la facultat d’Història de la UB (davant CCCB), aula 210. Més informació: trabajadoresindignadosbcn.wordpress.com
  • III Trobada d'Assemblees de Barri de Barcelona, DISSABTE 17 a les 17h al parc de la  Sagrada Família. Més informació: http://acampadadebarcelona.org/
  •  Manifestació estatal en defensa dels serveis públics i contra la reforma constitucional, DIUMENGE 18. Les Feministes Indignades hi anirem juntes: Fem bloc feminista a les 18:30 al CAP de Drassanes (Av. de les Drassanes, 17-21). Ens trobarem amb les altres columnes a les 19h a la plaça Catalunya. Més informació: http://defensasanitatpublica.wordpress.com/

  
I la setmana que ve:
  • Trobada del grup de treball sobre avortament: DILLUNS 19 a les 19:30 a la Mamuta, parc Ciutadella
  • Trobada per redactar el text col·lectiu de Feministes Indignades per al llibre sobre feminismes i 15M: DIMARTS 20, de 18 a 22h. Al final el lloc és el Casal de La Resposta (plaça de Fort Pienc, carrer Ribes).Tindrem una sala sense soroll per a poder gravar. Temes que es tractaran (per si els voleu pensarreflexionar abans):
    * Así empezamos
    * Los temas, el proceso
    * Lemas y consignas
    * ¿Y ahora qué?
  • Taller sobre la xarxa social N-1 (http://n-1.cc) i altres eines virtuals de Feministes Indignades. En principi, DIMECRES 21, però ho confirmem en els propers dies...
  • Propera assemblea Feministes Indignades: DIJOUS 22  a les 18:30 a la Mamuta del Parc de la Ciutadella (S’ha intentat mantenir el què s’havia dit sobre fer una quedada entre setmana i una en cap de setmana, però tenint en compte que el cap de setmana del 24/25 són les festes de la mercè al Parc serà difícil reunir-nos i s’ha decidit deixar la següent al dijous.)


Ens trobem per aquí i per allà! 
Feministes Indignades a parcs, places i carrers!

Acta de l'assemblea del 13 de setembre de 2011

Assemblea 13/9/2011, mamuta parc de la Ciutadella

Ordre del dia
  1. Trobada de barris
  2. Actualització grups de treball
  3. Properes mobilitzacions
  4. Espai per a Feministes Indignades
  5. Metodologia de les assemblees
  6. Sessió N-1
  7. Demandes d’altres col·lectius o organitzacions
------------------------------------------
1. Trobada de barris
Debat sobre l’espai de Feministes Indignades. Quin paper hauria de tenir dins del 15M ? Des d’alguns barris no es contempla que FI participi amb veu i vot dins les trobades de barris. Per tal de preparar la nostra intervenció per a la trobada de barris del dissabte 17 a les 17h a la Plaça Sagrada Família fem una ronda:

Sobre el sentit del nostre espai:
  • FI és un punt de trobada aglutinador que no exclou que als barris es creïn comissions feministes
  • Que l’espai de FI es dissolgués restaria forces i a més a més s’ha de veure quina força feminista hi ha als barris o quines resistències per tal de tenir veu i vot, amb igualtat de condicions que la resta de comissions.
  • Sentit del nostre espai per tal de seguir generant eines teòriques i pràctiques tal i com hi hem fet fins ara
  • Seguir “al servei dels barris” per a possibles demandes
  • Que pugui ser un espai de coordinació entre diferents comissions feministes dels barris. Aquí cal tenir en compte les possibles diferències amb altres comissions feministes o de gènere (per exemple, si és mixta)
  • No hi ha legitimitat per part de ningú per excloure comissions creades al 15M a la vegada que també és important fer un esforç per estar als barris (tenint en compte l’energia que implica!)
  • Aprofitar els tallers i activitats que es fan als barris des de FI per animar a més dones, lesbianes i trans a participar de l’espai
  • El nostre és un espai actiu respecte als barris
  • El feminisme és qualssevol tema i es nodreix d ela reflexió col·lectiva
  • La revolució serà feminista o no serà!
Sobre les propostes de coordinació del moviment (basant-nos amb les propostes de Sants, Raval i Guinardó):
  • La proposta del Raval descarta la participació de les comissions no territorials a la coordinació. Creiem que aquestes comissions donem globalitat al moviment ja que el 15M no és només una lluita localista
  • La coordinació ha de ser flexible i operativa, sobre la proposta de Sants el tema de revisar el mètodes de coordinació cada 6 mesos es podria rebaixar a revisar-ho de cara al desembre
  • També es diu de fer una proposta pròpia de coordinació
  • Que la coordinació no sigui decisòria
  • Diem assemblea de barris però en realitat ara mateix funciona com a assemblea general ja que és on es discuteix l’estructura i continuïtat del 15M (per això hi volem tenir veu i vot)
Ja hi ha un grup creat que es reuneixen divendres per preparar la intervenció, ho intentaran enviar a la llista abans del dissabte tarda per si es creu que s’ha d’afegir alguna cosa important.

2. Actualització grups de treball
  • Llibre: per fer el text col·lectiu es queda el proper dimarts dia 20 a les 18h a la Mamuta (ara no estic segura si he anotat bé el lloc, corregiu-me si no és així!
  • Grup 25Novembre: no s’ha pogut reunir però demà hi ha una reunió
  • Avortament: surt una proposta per a fer a algun equipament de la sanitat pública el dia 28 al matí per diferenciar la diferència entre lo legal i lo real. Falta veure la disponibilitat que hi ha al matí. La propera trobada del grup avortament és el dilluns 19 a les 19:30 a la Mamuta, igualment quedem que enviaran un mail més detallat sobre l’acció.
3. Properes mobilitzacions
Manifestació contra les retallades socials diumenge 18 a les 19h. Fem bloc feminista a les 18:30 al Cap de Drassanes

4. Espai per a FI
Aquest temps no ens dóna temps de tractar-lo a fons, però s’afegeix la proposta d’un Espai Jove Okupat a prop del Fort Pienc.

5. Metodologia de les assemblees
Degut precisament al tema de la metodologia se’ns han allargat altres temes i hem anat canviant les prioritats de l’ordre del dia i aquest punt no s’ha tractat

6. Sessió N-1

A l’anterior assemblea va sortir la proposta de fer una sessió per tal de poder aprendre a fer servir l’eina N-1, es va quedar pel dia dimecres 21, faltaria confirmar lloc i hora i si les que ho van proposar encara els hi va bé fer-ho aquell dia.

7. Demandes externes
  • Una companya ha estat convidada a Bilbao a un congrés de (?) que ja s’havia comentat l’assemblea anterior. Es parla d’aprofitar el què s’està treballant per al llibre.
  • Treballadores Indignades: demà dimecres 14 a les 18:30 es farà la 3a trobada de TI a la facultat d’Història de la UB (davant CCCB). Estan convocats sindicats d’esquerra i alternatius i empreses. Se’ns convida a anar-hi per tal d’aportar una visió feminista en l’àmbit del treball. De les presents durant l’assemblea només hi pot anar la companya que ha vingut a proposar-ho, ens comprometem a enviar-li alguns materials o un llistat de temes sobre feminisme en l’àmbit del treball.
  • Fondo de Mujeres del Mediterráneo. La proposta és trobar-nos 16 o 17 amb elles. Una companya es posarà en contacte amb qui ha fet arribar la proposta.
  • Taula rodona de l’Àrea de Dones de la Fundació Pere Ardiaca. Se’ns demana que confirmem si hi volem participar o no, de moment també està convocada la Plataforma contra la violència de gènere i l’associació Tamaia.
  • La dona que ‘havia ofert a participar ho pensava a través de fer un grup de treball.
  • Es pregunta si tenim més informació sobre aquesta fundació i una companya planteja un conflicte amb certes persones que formen part d’aquesta associació. Arrel d’això es debat com participar o decidir de participar de les propostes externes ( i que tot i que dins del 15M també es puguin donar algunes contradiccions s’afronta amb altres estratègies perquè nosaltres formem part d’aquest moviment). Finalment es decideix de dir que de moment no hi participarem i de trobar un espai per parlar sobre els protocols de participació amb organitzacions alienes.
  • Revista Dones: ja havia enviat un mail prèviament a la llista. Aquest proper número anirà sobre Ecofeminisme i dels diferents feminismes dins dels moviments socials. Passarà 3 preguntes per mail i unes quantes les debatran, hi ha un termini d’uns 10 dies.
PROPERA ASSEMBLEA FI:
DIJOUS 22 a les 18:30 a la Mamuta del Parc de la Ciutadella
S’ha intentat mantenir el què s’havia dit sobre fer una quedada entre setmana i una en cap de setmana però tenint en compte que el cap de setmana del 24/25 són les festes de la mercè al Parc serà difícil reunir-nos i s’ha decidit deixar la següent al dijous.

jueves, 8 de septiembre de 2011

Xerrada de Feministes Indignades a la Universitat Indignada d'Estiu a Cornellà, dissabte 10, 17:30h


L'assemblea de Cornellà ens ha convidat a una xerrada dins la programació de la Universitat Indignada 15M, edició d'estiu.

El títol de la xerrada que farem les Feministes Indignades és "la Revolució més llarga: la lluita per la igualtat de gènere".

Serà aquest dissabte 10, a les 17:30h, a la plaça Catalunya de Cornellà. Ens veiem allà!

Podeu consultar la resta de la programació de la Universitat Indignada aquí: http://universitatindignada15m.wordpress.com/

lunes, 5 de septiembre de 2011

Acta de l'assemblea del 4 de setembre de 2011

Orden del día:

1-Campaña por el Derecho al Aborto.
2-Preparación del 25 N
3-Encuentro de Barrios.
4-Actividades de agosto en las que hemos participado.
5-Articulación con los Barrios.
6-Metodología. Espacio.
7-Calendario.
8-Prioridades para el nuevo curso.

1-Con respecto a la Campaña, antes del verano se había hablado la posibilidad de realizar actividades/talleres/charlas en los barrios, de caràcter mixto, sobre Salud Sexual y reproductiva y Sexualidad.
Una compañera lo ha propuesto en la Asamblea de Sants, siendo bien recibida la propuesta. Se podría cordinar con mujeres  de la comisión de Salud y preparar un taller.

Se propone crear grupo de trabajo sobre Derechos Sexuales y Reproductivos, trabajando sobre la difusión de la campaña, sexualidad placentera, mapeo de la situación de no aplicación de la ley en Cataluña y además recoger información en los barrios.
Seis compañeras se apuntan al grupo.

Se propone encuentro para el 12/09 a las 19 hs en la mamuta.(llevar propuestas!!)
El 27/09 habrá un acto en la Bonnemaison por el día de la lucha por la despenalización.
Una compañera propone que para este día se pueden hacer pintadas, graffitis y spots de radio.

2-Compañeras del grupo de trabajo sobre Violencia han ido participando de las reuniones que realiza la Xarxa de Dones contre la violencia. La próxima reunión es el Miércoles 14/09 a las 19.00hs (lugar a confirmar).
Para el 25 N, se está organizando una manifestación.
Así mismo, comentan que en el marco de una campaña internacional que se llama 16 días de activismo contra la violencia (desde el 25/11 al 10/12), durante estos días se hará teatro foro, marionetas.
Unx compañerx propone trabajar también la Transfobia.

3- La Trobada de Barris será el próximo Sábado 17/09. Se había propuesto una Coordinadora con 2 personas representantes de cada comisión/asamblea, de caràcter rotatorio, que funcionen como portavoces.
Los temas a debate son sobre la permanencia de las comisiones, nuestra participación en la Coordinadora, perspectiva de lucha para el 15/10.
Se desconoce todavía el orden del día.
Se propone llevar al Encuentro, cuestionamientos, reflexiones, propuestas.
Se podría reflexionar sobre los ritmos del 15M, y comunicar a nivel de lo que se está haciendo en nuestra comisión, las actividades relacionadas con
-Campanya
-Violencia y el 25N. Relación de la violencia de género con la crisis y los desahucios.
-Que las compañeras que han empezado a trabajar el tema de Mujeres y  Migración comenten sus propuestas. También hablar sobre la creación del sindicato de mujeres trabajadoras del hogar, etc.
-Proponer la utilización de lenguaje inclusivo.
-La importancia de que exista una comisión de feministas en el 15M.
-Transparencia en las comisiones.
-Que cada comisión hable por sí misma y no en nombre de todo el 15M.
 El 17/09 asistiremos las del grupo de trabajo de Mujer y Migración y otras compañeras más.
Tres compañeras escribirán un pequeño comunicado y lo enviarán a la lista para colaborar con la intervención del día 17/09.
Quedamos que como tarea todas leeríamos sobre las propuestas del Raval y Sants así las debatimos la próxima asamblea.

4-Libro de Icaria: Durante el verano un grupo de compañeras se han estado juntando, para dar forma a la propuesta de esta editorial, de realizar un libro sobre los feminismos en el 15 M, se están trabajando como ejes Las violencias, la Huelga General, Futuro del 15 M desde una perspectiva feminista, etc.
Además se está articulando con las comisiones feministas de otras ciudades (Feministas de Sol, Setas Feministas, etc), las primeras estan trabajando textos generales, un manifiesto y el tema ciudadanía y derechos, Pacto del Euro y Articulación entre feminismo y 15M.
El plazo para envío de los textos es en octubre, ya que la idea es que el libro salga para el 25N.
La compañera que lo está coordinando ya ha escrito la introducción e irá enviando periódicamente las actualizaciones.
Una compañera propuso una aportación sobre la trasfobia como violencia de género.
También se habló de una idea de realizar un Encuentro de Comisiones Feministas 15M en Madrid para fin de año (noviembre aproximadamente).
Las compañeras del grupo de trabajo sobre violencia acordaron enviar una colaboración a los textos del libro.
Algunas compañeras proponen que se dedique una asamblea de feministas en su totalidad para reflexionar  sobre el feminismo en el 15N y su significado.
Finalmente proponen reunión del grupo de trabajo para el libro para el día Viernes 09/09 a las 19.00hs (en principio en radio Contrabanda), y de ahi sugerirán fecha para esta Asamblea Extraordinaria de reflexión.
Otra compañera propone que no sea una Asamblea completa pero que sí se le de espacio a esta reflexión.
Las compañeras que viajaron a Génova proponen también utilizar para el libro y para esta reflexión, el texto que ellas elaboraron.


5-Articulación con los Barrios: Además de las actividades del grupo de Derechos Sexuales y reproductivos,  desde Cornellá surgió la invitación para el próximo fin de semana, en el marco de la Universitat Indignada d´estiu, de hacer una participación sobre la pertinencia del Feminismo en el 15M. Cuatro compañeras pueden colaborar en el tema y otras dos se ofrecen para enviar información.

6-Con respecto al espacio, una compañera propone el Casal Jove que funciona donde el Forat de la Vergonya (se desestima propuesta.).
Otra compañera propone un Ateneo en Gracia
Se concluye que en las sucesivas asambleas, se irán reuniendo todos los contactos de posibles lugares donde podremos reunirnos y evaluaremos cada propuesta.

Estrategias de comunicación: Está pendiente actualizar nuestro perfil de N-1 (es importante que vayamos pasando textos, fotos, audios, etc).
Unxs compañerxs se ofrecen para que el Miercoles 21/09 nos den una clase de cómo utilizar este medio. (Pendiente confirmar lugar)

7-Calendario:Manifestación contra la Reforma Constitucional el 06/09 a las 18.30 desde Urquinaona(Quedamos en el Workcenter)

Como cierre, hicimos ronda de intervenciones, surgen algunas propuestas para trabajar a lo largo del año;
-Violencia de Estado
-Metodología y Autocuidados.
-Pensarnos como espacio de confluencia de otros espacios/colectivas (mujeres migrantes, trabajadoras, trans, etc)
-Mejorar la repartición del trabajo y la asignación de tareas.
-Organizar orden del día y tiempos.
-Que haya reflexión, acción y pedagogía.
-Creatividad
-Calidad de escucha y participación.
-Reflexionar sobre nuevas sexualidades.

PRÓXIMA ASAMBLEA FEMINISTAS INDIGNADAS: martes 13/09 a las 18.30 en la Mamuta, parc Ciutadella

Demà Feministes Indignades a la mani del 6 de setembre

Com vam dir ahir a l'assemblea, les Feministes Indignades quedem a les 18.30h davant el Workcenter de plaça Urquinaona (Ausiàs Marc, cantonada Roger de Llúria) per anar a la manifestació contra la reforma constitucional.

La manifestació "Contra la reforma, jo vull votar" la convoca la Plataforma Prou Retallades. Organitzacions adherides i més informació: http://www.caladona.org/termomix/archives/7372