Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

martes, 4 de octubre de 2011

Acta de l'assemblea del 2/10/2011


Ens visiten la Comissió de Gènere de l’Assemblea de Sabadell, dones d’un grup d’autodefensa feminista de Roma i feministes participants a l’Assemblea d’Educació entre treballadores, professorat i alumnat, d’assemblea del barri del Clot i de Vigo. Aplaudiments i alegria. 

1. Sessió de formació interna en N-1: es farà al Centre de Cultura de la Dona Francesca Bonnemaison, proposen 19 i 26 d’octubre a les 18.30. Hi ha dues persones que faran la formació, la que gestiona web i xarxes socials de Feministes Indignades i  una altra. Proposem que es posin d’acord per quan els va millor i triin el dia.

2. Proposta de participació a Jornades Emakunde, 4 i 5 novembre:  la noia que va fer arribar la proposta a la comissió a Emakunde està preguntant si és posible que participem més d’una. Hi ha tres companyes que hi poden anar. Una d’elles contacta amb la noia i informarà l’assemblea.

3. Proposta de col·laboració amb el Fòrum de Cultura Lliure que monta la EXGAE:
Enguany el lema del FCF és “Què pot fer internet pel moviment 15-M i què podem fer nosaltres x ell”. Han enviat qüestionari a assemblees, comissions i grups del 15M per preguntar-nos sobre el nostre ús d’internet per organitzar-nos i funcionar, què ens falta…
Proposem dir-li a la companya que gestiona web, fb i twitter si vol respondre-ho amb una altra companya que li farà un cop de mà.  Hi ha una jornada sencera a la rambla del raval el dia 29, una altra feminista indignada pot passar a veure.

4. Proposta de suport a les companyes de SEAT Martorell: la secretaria de la dona de CGT ens ha fet arribar una convocatoria per donar suport a les companyes de Seat Martorell, on han passat de 20% de contractació a un 3% i ho gestiona una ETT. La reunió  està per concretar. Acordem informar-nos sobre el tema i veure si han contactat amb l’Assemblea de Treballadores Indignades. Ho miren dues companyes.

5. Convocatòries

Dia internacional per un Treball Decent, 7 d’octubre, manifestació convocada per la Confederació Europea de Sindicats.  Ens arriba la convocatoria, una companya proposa contribuir donant-li visió de gènere.  es proposa pasar el contacte a les dones del Sindicat de Treballadores Domèstiques.  Passaran la info a la web i se li passa el contacte del Sindicat.

Octubre Trans: Mani per la despatologització de la transexualitat. 8 d’octubre, 18h. Pça Universitat.  Vaga de gènere durant el mes d’octubre.  Parlem de secundar la convocatoria i decidim quedar el dissabte a les 17h. a Pça Universitat per fer una pancarta i bloc com a Feministes Indignades. Recollim diners per pagar les despeses.

6. Valoració acció 28 setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament.
Van participar-hi una vintena de dones que van posar pancartes al CAP, van repartir panflets i van visitar el PASSIR (Programa d’Assessorament en Salut Sexual i Reproductiva). Per convocar-ho es va fer difusió al twitter de Indignades x retallades a la Sanitat, Usuaris en LLuita, Acampada Bcn, Acampada Sants, Directa, que ho van difondre. També es van activar xarxes properes i internes des de Feministes Indignades.  Reflexionem sobre la importancia de centrar forces desde FI a temes que hem fixat com a prioritaris.
Un cop feta l’acció, volem difondre informació (octavetes, etc) als barris, així com articles sobre com s’està aplicant la llei.

7. Grups de treball:

-Grup de treball de violència: segueixen treballant amb la campanya dels 16 dies d’activisme contra la violència de gènere que ja van presentar a l’assemblea anterior (Veure acta). Ara proposen afegir una festa per treure fons per Feministes Indignades i un Taller sobre Micromasclisme (No sólo duelen los golpes).  Estan fent contactes amb assemblees de barri per veure si els interessa col·laborar en la campanya allotjant activitats: d’entrada han parlat amb l’Assemblea de Sants, Sant Andreu, Nou Barris, Raval, Sabadell, Clot, Eixample Dreta, Gràcia, Sant Antoni, Horta.  Si alguna té propostes pot passsar per l’assemblea o passar-ho al grup.
La propera reunió del grup és el divendres 7 a les 19h. al bar de la UB Montealegre davant el CCCB.

- Grup de treball migrades: es van reunir divendres, van a ritme tranqui per fer  procés de reflexió i anar a poc a poc.

-Grup de treball del llibre sobre Feminismes al 15M:
-Coordinació: s’han de tancar les col.laboracions, plaços d’entrega i espais, una companya que ho està coordinant es troba dilluns amb Icària.
- Text coral sobre les comissions: ho estan transcrivint. Ara han de llegir i extreure els temes més importants. Han quedat dimarts 4 a les 21.30 a casa d’una de nosaltres.

8. Assemblea general per preparar 15-o, dissabte 1 a Pça Catalunya:
 - Un grup de nosaltres va participar a l’assemblea preparatòria, divendres 30,  i algunes van dinamitzar i prendre acta a l’assemblea.   Tot i valorar l’esforç que va fer el grup preparatori, plantegen crítiques a la metodologia assembleària i necessitat de treballar perquè no es monopolitzi l’espai, el poder i certa batalla dialèctica. 
-L’assemblea general va anar molt bé, dinàmica, participativa, amb veu i vot de tothom. Hi ha `propostes de convocatòries unitàries per convocar la manifestació del 15-O:
  • 12 octubre, talls de trànsit intermitents. Ho convoca la Coordinadora del Vallès.
  • 14 d’octubre, flashmobs a les entitats bancàries per convocar el 15-O.
  • 14 al 15 d’octubre, ocupació dels CAP, ho proposa gent de barris i pobles (Alguns, com Badia i Viladecavalls, han estat 87 i 60 dies i escaig)
  • Enganxines unitàries per convocar la mani i enganxar als senyals de STOP i prohibit amb el lema Stop....Fem pluja d’idees per recollir lemes amb perspectiva de gènere.
    • Stop retallar les llars d'infants
    • Stop reforma laboral
    • stop reforma seguretat social
    • Stop patologització de la transexualitat (per allò que vam dir de fer servir llenguatge entenedor es podria dir Stop tractar tractar la transexualitat com una malaltia)
Remarquem la necessitat de millorar la nostra coordinació amb l’espai de l’assemblea general, les reunions preparatòries són importants però també intenses i poden cremar. Ens hem de repartir la feina i alternar-nos.
La propera assemblea preparatòria del 15-O serà el divendres 7 d’octubre a les 19h a Avda Mistral amb Calàbria. Hi van dues companyes.
Propera assemblea general del 15M serà el 23 d’octubre a les 17h a Pça Catalunya.

9. La nostra participació al 15-O:

Fem pluja d’idees: es proposa fer una flahmob sumant-se a la convocatoria unitària del Vallès i una acció durant la manifestació; plantegem una columna de dones, lesbianes, feministes i trans; ocupació d’espai; accions on es visibilitzi un subjecte feminista.
S’acorda: Anirem en Columna/Femblock feminista
Es proposa adoptar el lema unitari amb perspectiva de gènere:  LES NOSTRES VIDES, ELS NOSTRES COSSOS, ELS NOSTRES TREBALLS. NO ALS SEUS BENEFICIS NI PRIVILEGIS.  Ni oprimides ni explotades.
Es proposa treballar aquesta línia concretant en COM AFECTEN LES RETALLADES A LES DONES I DES DE LA PERSPECTIVA DE GÈNERE. NO A LES RETALLADES A LES NOSTRES VIDES, ALS NOSTRES COSSOS I ALS NOSTRES TREBALLS. Hi ha un document sobre les retallades que es pot actualitzar.
Acordem alguns punts de recorregut, propostes de punts ‘calents’ i es forma un grup de treball per fer la convocatoria de difusió i anar treballant continguts. Dimarts 4, 19h. Casal La Resposta Fort Pienc. 

10. Nosaltres: lloc, dia, hora de reunió, treball intern.

Queda pendent treballar-ho més a fons per la propera assemblea, però per ara hi ha com a opcions de lloc: La resposta, Ateneu Roig, Can Batlló.
Es proposa buscar algú que dinamitzi la nostra sessió de debat intern sobre metodología, organització, futurs… Hi ha alguna proposta.  També , de fer una sortida per fer tot plegat més a gust.

PROPERA ASSEMBLEA. Dimecres a les 18.30h a  La Resposta
Començarem pels punts de lloc de reunió i data de sortida interna i festa per treure diners.

No hay comentarios:

Publicar un comentario