Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

viernes, 25 de noviembre de 2011

25N, Fem Bloc Marxa de les putes: Què és la marxa de les putes? (català i castellà)




Què es la MARXA de les PUTES?

El passat 24 de gener, el policia canadenc Michael Sanguinetti durant una conferència, a la Universitat de York, sobre seguretat civilva indicar que “les dones han d’evitar vestir-se com a putes per no ser víctimes de la violència sexual”. Indignades, les dones canadenques vestides amb talons, lligues, escots i minifaldilles varen manifestar-se pels carrers de Toronto, Canadà. A aquesta indignació s’hi va afegir tota la societat tant dones, com homes i nens/es.
El moviment ha crescut, i la marxa s’ha multiplicat per vàries ciutats del mon com Mèxic DF, Buenos Aires, i diferents capitals europees.

Què reinvidiquem?
Aquest moviment pretén dir-li a la societat civil, politica, religiosa, que no importa la vestimenta, el lloc, ni la companyia; res justifica la violació, l’abús o l’assetjament de tipus sexual.
La dona no provoca violència, ni agressió pel sol fet der ser responsable i lliure en exercir la seva personalitat, idees i principis.

Per què diem PUTES?
Històricament, el terme “puta” es troba carregat d’un significat pejoratiu; puta es una
dona promiscua, que té relacions sexuals per diners, però també la que ho fa per plaer, que vesteix de manera inapropiada, que no és una bona dona. El terme serveix com a forma d’insult a causa del comportament de dones que es troben fora d’allò que la societat considera adequat i acceptable. Sota aquets paranys i criteris, en qualsevol moment de les nostres vides les dones som considerades putes i com putes hem acceptar i callar que es despleguin comportaments sexuals sense el nostre
consentiment.
Amb aquesta marxa, ens reapropiem de la paraula “PUTA” per rebutjar qualsevol
tipus de violència exercida sobre nosaltres amb el pretext de la nostra aparença i
manifestem que ni les traballadores sexuals ni cap dona ha de ser violentada “perquè se la consideri puta”.

Què exigim?
Ja no ens assumim com a objectes d’ estereotips, prejudicis i discriminació.
STOP als vells i insegurs paradigmes, que generen DISCRIMINACIÓ.
Prou ACTES SEXUALS FORÇATS, quan les dones diem NO
Prou FALTES DE RESPECTE ni fora ni dins de qualsevol espai, des de qualsevol ámbito civil, fins a autoritats de qualsevol nivell.
Prou INSULTS a l’educació, per ignorància; no més IGNORÀNCIA per falta d’ educació.
Prou naturalització de la violència de gènere amb l’argument que és per culpa Nostra perquè semblem PUTES.
Com si ser treballadora sexual fos una justificació per poder ser violentada.

“No” només pot significar “No”!!

Us convidem a afegir-vos; no només les dones sinó totes les persones, de qualsevol expressió i orientació de gènere, professió, nivell educatiu, raça, ètnia, edat, capacitat, des de tots els punts de la ciutat, per a fer una declaració unificada sobre la violència sexual y el dret de las víctimes. Així com, per a exigir respecte per totes i tots.
Afegiu-vos a aquesta missió fent córrer la veu per a declarar que QUI PATEIX VIOLÈNCIA SEXUAL NO ÉS CULPABLE.

La cita només per a dones és el Divendres 25 de novembre, a les 18.30hs a la plaça 8 de març, per tal d’anar juntes cap a Canaletes i, allí, trobar la resta de persones i mainada que desitgi afegir-se a la manifestació

---------------

¿Qué es la MARCHA de las PUTAS?

El pasado 24 de enero, el policía canadiense Michael Sanguinetti ─durante una conferencia, en la Universidad de York, sobre seguridad civil─ indicó que “las mujeres deben evitar vestirse como putas para no ser víctimas de la violencia sexual”.
Indignadas, las mujeres canadienses salieron a caminar vestidas de tacones, ligueros, escotes y minifaldas, y tomaron las calles de Toronto, Canadá. A esta indignación se le unió toda la sociedad tanto mujeres, hombres y niñxs.
El movimiento ha crecido, y la marcha se ha replicado en muchas ciudades del mundo, en México DF, Buenos Aires, y varias capitales europeas.

¿Qué reinvidicamos?
Este movimiento pretende decirle a la sociedad civil, política, religiosa, que no importa la vestimenta, el lugar, ni la compañía; nada justifica la violación, el abuso o el acoso de tipo sexual.
La mujer no provoca violencia, ni agresión por el sólo hecho de ser responsable y libre al ejercer su personalidad, ideas y principios.

¿Por qué decimos PUTAS?
Históricamente, el término “puta” se encuentra cargado de un significado peyorativo; puta es una mujer promiscua, que tiene relaciones sexuales por dinero, pero también a la que lo hace por placer, que viste de manera inapropiada, que no es una buena mujer. El término sirve como una forma de insulto hacia el comportamiento de mujeres que se encuentran fuera de lo que la sociedad considera adecuado y aceptable.
Bajo esos parámetros y criterios, en cualquier momento de nuestras vidas las mujeres somos consideradas putas y como putas debemos aceptar y callar que se desplieguen comportamientos sexuales sin nuestro consentimiento.
Con esta marcha, nos apropiamos de la palabra “PUTA” para rechazar cualquier tipo de violencia ejercida hacia nosotras con el pretexto de nuestra apariencia y manifestamos que ni las trabajadoras sexuales ni ninguna mujer debe ser violentada “porque se le considere puta”.

¿Qué exigimos?
Ya no nos asumimos más como objeto de estereotipos, prejuicios y discriminación.
ALTO a viejos e inseguros paradigmas, que generan DISCRIMINACIÓN.
Ya no más ACTOS SEXUALES FORZADOS.
Ya no más FALTA DE RESPETO ni fuera ni dentro de cualquier espacio, desde cualquier
ámbito civil, hasta autoridades de cualquier nivel.
Ya no más INSULTOS a la educación, por ignorancia; no más IGNORANCIA por falta de educación.
Ya no más naturalización de la violencia de género con el argumento de que es nuestra culpa porque parecemos PUTAS.
Como si ser trabajadora sexual fuera una justificación para ser violentada.
Invitamos a que se unan no sólo las mujeres sino todas las personas, de cualquier expresión y orientación de género, profesión, nivel educativo, raza, etnia, edad, capacidad, de todos los puntos de la ciudad, para hacer una declaración unificada sobre la violencia sexual y el derecho de las víctimas. Así como, para exigir respeto para todas y todos.
Únetenos en esta misión al correr la voz para declarar que quienes sufren violencia sexual no son culpables, sin excepción.

¡¡“No” sólo puede significar “No”!!

La cita para las mujeres, es el Viernes 25 de noviembre, a las 18.30 hs en plaza 8 de març, para ir hacia Canaletes y encontrarnos con el resto de personas que quieran manifestarse.

---



Descarga folletos y carteles en pdf:
Cartell Ni fácil ni difícil: no es no https://n-1.cc/mod/file/download.php?file_guid=977823

Boas, pelucas, ligueros, disfraces charleston, medias de red y todo complemento exótico serán bienvenidxs!!!

La cita només per a dones és el Divendres 25 de novembre, a les 18.30hs a la plaça 8 de març, per tal d’anar juntes cap a Canaletes i, allí, trobar la resta de persones i mainada que desitgi afegir-se a la manifestació

IMPORTANTE:
*Si te invade la creatividad y quieres sublimarla haciendo pancartas, la cita es a las 18.00hs.
*Si quieres participar del taller de estampado, la cita es a las 18:30 hs.
(trae un camiseta clara )

1 comentario:

  1. Apoyo sin condición esta iniciativa y, ya que estamos, espero que desde el 15M manifestemos también nuestro rechazo a la explotación de las mujeres que ejercen la prostitución y a la pasividad cómplice de las autoridades.
    ¡Ánimo y adelante!
    Víctor

    ResponderEliminar