Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

miércoles, 25 de enero de 2012

Acta Feministes Indignades: diumenge 22 de gener 2012 (Espai Obert)

Ordre del dia:-roda emocional
-Fòrum Social Català
-Marea Violeta
-8 de març
-jornades 12 i 13 de febrer "Repensar el moment"
-valoració dinàmica assemblea
En aquesta assemblea un grup prèviament ha preparat l'ordre del dia i els rols de dinamització

FÒRUM SOCIAL CATALÀ
Primer es fa un resum de la info ja enviada a la llista sobre el Fscat.
Aquest és el 3r Fscat i es farà amb una metodologia diferent als anys anteriors.
Les adhesions són fins al 29 de gener, com que és autofinançat cada grup que participi ha de fer alguna aportació econòmica.
Si es vol presentar un projecte és fins el 29 de febrer
El 23 i 24 de març es fa una assemblea general de treball preparatori
Els eixos són: drets econòmics, ecològics, socials, culturals i cultura de pau
Decisions a prendre sobre si participar en:
- L'Àgora del 28 de febrer al matí (assemblea informativa on es debatran temes com per exemple el de l'autofinançament)
- Mani del 28 a la tarda sota el lema de "No a la dictadura financera, aturem les retallades"
- Participar en tot el procés del Fscat presentant un projecte com a FI (després tots els projectes presentats s'inclouran a tot el FScat)

Ens dividim en grups petits per debatre, després s'exposa a la resta:

Àgora del 28 al matí
Es valora que és important anar a aquesta assemblea independentment de si després ens adherim o presentem un projecte per tal de conèixer més el procés. També es veu positiu de participar-hi el fet d'aportar reflexions feministes i la visibilització de FI.
D'altra banda no es veu com algo prioritari i es recorda que sobre la participació amb altres grups es prioritzava la coordinació amb altres grups feministes.
Com hi participaríem? En funció de si presentem un projecte nostre o no ho faríem de forma més activa o com a observadores.

Mani del 28 a la tarda
Es veu important participar-hi pensant en aquest espai com un punt de partida i de confluència de molts moviments socials. Però d'altra banda també es considera l'escàs procés de reflexió i elaboració de continguts.
Com hi participaríem? Si es fa de manera col•lectiva coma FI es podria utilitzar el material que ja tenim (textos, lemes, pancartes) o bé aprofitar per a la creació de nous materials.

Tot el procés del FSCat i presentació d'un projecte nostre
Com arguments positius per a participar-hi es parla de la importància de presència feminista així com un projecte amb perspectiva feminista que proposi diferents alternatives feministes. També  l'agregació a moviments socials col•lectius, l'extensió amb altres grups feministes i un anàlisi feminista a la resta de projectes que es presentin. A nivell intern es veu una participació de "baix perfil" (per tenir en compte les nostres forces) i la necessitat de treballar-ho amb altres grups feministes.
Arguments que posen en dubte lo anterior serien: la falta de posicionament com a Fi en altres processos externs, les nostres forces i capacitat i com fer-ho de cara al nostre funcionament intern.

Passem al debat en grup gran, algunes idees que van sortint:
- proposta de treballar-ho amb un grup de treball
- a algunes no els queda clar quin tipus d'activistes hi ha darrera del FSCat, quines aliances i quin paper hi juga el 15M
- participació com a FI independentment de la relació amb el 15m sinó tenint en compte que els temes que es tractaran es subscriuen a les nostres vides
-importància de les alternatives feministes
- utilitzar la xarxa que ens possibilita el FScat per aportar tots els nostres temes
-proposta de fer una crida a altres grups feministes
- recordar que la metodologia d'aquest any pretén ser una construcció col•lectiva on es posin a debat tots els projectes que es presenten
-ocasió per pensar des de nosaltres i per a nosaltres
- si ens sumem, com ho treballem? quines disponibilitats i forces tenim?

Decisions preses:
- Anirem a la mani com a FI i a més a més s'escriurà una crida a altres grups feministes que cadascuna l'enviarà als seus contactes. De cara a la propera assemblea de dijous es decidirà si surt un grup per preparar materials o es reciclen els que ja tenim
-Sobre la participació a tot el proces del FScat ens inscriurem (el plaç és fins el 29 de gener i es fa en base a un qüestionari on posar les dades). Deixem per més endavant la decisió de si ens adherim i com hi participem i si presentem un projecte nostre o no (plaç fins el 29 de febrer).
- per tant, tenint en compte les decisions anterios sí que anirem a l'àgora del 28 al matí (també a la propera assemblea de dijous decidirem qui hi va i com)

S'han pres les decisions a través de consens visual (després de treballar en petits grups) hi ha algunes abstencions argumentades a partir de la poca reflexió, la limitació de forces i la possibilitat a que es repeteixin dinàmiques internes o sobre càrrega.

2ª parte de la asamblea Feministas Indignadas

LA MAREA VIOLETA
Varios colectivos feministas de Málaga han hecho una convocatoria estatal contra las decisiones sobre las Políticas de igualdad de los gobiernos conservadores: nos proponen firmar el manifiesto y hacer algún acto el 10 de febrero en nuestra ciudad.
http://www.ciudaddemujeres.com/?p=575
Feministas Indignadas cree que es una propuesta inspiradora, apoyará la convocatoria firmando el manifiesto pero no desarrollará nada para el 10 de febrero por falta de tiempo para preparar algo que sea visible. Se ha hablado de la posibilidad de hacer otra propuesta de “Marea violeta”, consensuando contenidos para más adelante, por ejemplo acciones estatales en el mes de marzo o encuentro feminista a nivel estatal en otoño.

8 DE MARZO
Primero se explican las convocatorias de otras entidades para el 8 de marzo:
•    FAVB. Reunión 2 de febrero a las 19h en la Associació de veins i veines de l'esquerra de l'Eixample. Av. Roma 139
•    La Revol: Se va a armar la gorda. Jornades d'acció Feminista. Coordina accions feministes aotònomes, como la marcha nocturna del año pasado. No mixa, ni partidos, ni sindicatos. Hay que hacer un cartel conjunto.
•    Comisión unitaria del 8 de marzo (vía Ca la Dona): acción unitaria conjunta, contra efecto de la crisis, recortes en las mujeres.
y luego se hace una ronda de lluvia de ideas de qué nos gustaría hacer como FI para ese día:
•    movilizaciones unitarias en espacio público que visibilicen crisis, recortes (FI no existía el año pasado para el 8 de marzo, unas reivindicaciones desde la base)
•    coordinar una acción estatal (nuestro espacio desde el 15M) hacer una red feminista, rescatando la idea de Marea Violeta
•    asistir a la manifestación: reivindicando nuestros contenidos feministas
•    actos no mixtos
•    marcha nocturna
•    acción directa
•    actuar en los barrios (nuestro espacio del 15M)
•    Marea Violeta: hacer camiseta violeta, nuestras ideas sobre el 8 de marzo
•    implicarnos con La Revol
•    repetir un mismo taller por diferentes barrios (y no como en 16 días... uno diferente en cada)
•    propuesta de video sobre FI que saldrá ese día en la web de www.100jours.org
•    tratar el tema trans (todo)

Este punto se acabará de concretar en la siguiente asamblea.

VALORACIÓN DE LA DINAMIZACIÓN DE LA ASAMBLEA DE HOY
Las chicas que han hecho los roles de dinamización explican cómo lo han vivido.

- Controladora del tiempo: cuesta respetar los tiempos establecidos, ha estado más atenta a la asamblea, ha costado seguir las instrucciones de los 3 grupos
- Dinamizadora: se ha sentido cómoda, está aprendiendo, propone que haya una fecha límite para que se envíen a la lista las informaciones que se pueden tratar en la asamblea (MARTES)
- Una FI: ha sido una asamblea más ordenada, menos caótica y más pausada. Positivo el sistema de debates en grupos pequeños, coincidían ideas, el control del tiempo debería ser más rígido, que las intervenciones fueran más sintéticas, hemos concretado decisiones.
- FI: Agradecida, felicidades.
- Guardiana del ambiente: el principio ha sido acelerado, hay que ir interiorizando la metodología, a veces se ha salido de su rol
- FI: Tranquila, recuerda que hay que ser respetuosas con la puntualidad
- Tomar palabra: comenta que le ha costado cortar a algunas para que hablen otras
FI: hemos tomado decisiones, probado maneras de dinamizar los diferentes puntos, sintetizar según van saliendo ideas, hemos hablado todas.

ORDEN DEL DÍA SIGUIENTE ASAMBLEA
- Punto breve: Manifestación 28E- tiene que salir un grupo para prepararla o se reutilizarán pancartas de otras manis
- Punto breve: traer ideas para tipo de proyecto que haremos en el Foro Social- que salga un grupo de trabajo
- Punto brevísimo: Femigra (Congreso feminismo y migración)- es caro, que sea un espacio inclusivo
- P. Largo: Concretar acciones 8 de marzo
- P. Largo: Jornades Reflexió 12 y 13 de febrer

DINAMIZACIÓN DE LA PRÓXIMA ASAMBLEA
Se cuestiona si los roles deben rotar. Las chicas que nos ayudan a dinamizar han decidido acompañarnos durante algunas asambleas más hasta que vayamos interiorizando la metodología (acompañadas de otras dos dinamizadoras).

Para la preparación del 8 de marzo: Enviar propuestas concretas antes del martes o llegar media hora antes a la asamblea.

Para cerrar la asamblea cada una decimos una palabra o una impresión de la asamblea de hoy.

No hay comentarios:

Publicar un comentario