Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

viernes, 17 de febrero de 2012

Fembloc al Bloc Crític de la Manifestació del 19F a Barcelona. Contra la reforma laboral i l'ofensiva patriarcal...vaga global!

Diumenge 19 de febrer, 11:30 Av. Diagonal amb Enric Granados
 
La reforma laboral recentment aprovada ens confirma que, com a la resta d'Europa, el Govern espanyol utilitza l'excusa de sortir de la crisi per destruir les conquestes socials que han costat segles de lluita i avançar cap a un règim de seudoesclavisme en el mercat de treball: dinamitar els convenis, abaratir l'acomiadament, facilitar l'acomiadament lliure (incloent raons d'un clar darwinisme social com haver estat de baixa un 20% dels dies hàbils durant dos mesos, com si les malalties es podessin programar), generalitzar la por en el lloc de feina com a via per mantenir- la població en estat de xoc i sense capacitat de reacció.
A més,  confirma també que l'altra via per sortir de les crisis serà carregar els seus efectes a les espatlles de les dones, forçant-nos a tornar al rol tradicional de treballadores a la llar sense reconeixement i per amor. L'anterior reforma laboral ja eliminà les bonificacions a les contractacions de les dones; la de la negociació col·lectiva permet a les empreses despenjar-se dels convenis col·lectius sectorials que obligaven a fer convenis d'igualtat a les empreses; la de les pensions segueix promocionant que les casades es quedin fora del mercat de treball per fer de cuidadores a la llar i que les dones siguem les úniques responsables de la cura dels fills, possibilitant que només nosaltres cotitzem fins a dos anys per la criança de fills i filles. I aquesta nova reforma laboral afegeix encara més dificultats a la nostra situació al mercat de treball, en eliminar les bonificacions a les empreses per contractar dones després de la baixa de maternitat. A més, incorpora la possibilitat d'imposar hores extres a les persones que treballen a temps parcial (un 16% de les quals són dones), dificultant encara més la conciliació de la vida laboral, familiar i personal de totes les persones.    Tot això, en un context de retallades generalitzades als serveis públics, al transports, a  la sanitat i l'educació públiques, als pressupostos d'ajut a les famílies... el que suposa més càrrega de treball reproductiu , domèstic i de cura, que recauen majorment en les dones, i enmig d'una ofensiva patriarcal contra el dret a decidir sobre els nostres cossos que amenaça amb dificultar encara més el nostre accés a educació sexual, anticonceptius gratuïts i a l'avortament lliure i gratuït com a prestació sanitària normalitzada en la sanitat pública. A més de fer pagar a tota la població la crisi econòmica que uns pocs han creat amb polítiques d'ajust de tall neoliberal, volen que les dones carreguem amb els seus efectes a  “casa i amb la pota trencada”. 

Les cúpules sindicals també són patriarcals
Aquest diumenge 19 de febrer serem a la manifestació que convoquen els sindicats majoritaris a Barcelona per fer visible que no estem d'acord amb les seves polítiques pactistes i amb la inacció davant un atac sense precedents als drets dels i les treballadores assalariades.  Perquè sabem que a la base dels sindicats majoritaris hi ha milers de persones descontentes amb els seus dirigents, tant per les seves decisions com pels privilegis dels que gaudeixen. Per animar-los a sumar-se a una marea que aixequi no només una vaga general, sinó total. Una vaga global de les treballadores assalariades, però també de les que no poden fer vaga: les persones precàries, les migrades, les que treballen en l'economia submergida, les domèstiques internes que no poden manifestar-se, les mares, avies, filles...les cuidadores invisibles, les prostitutes, les estudiants, les becàries... Una vaga en l'àmbit del treball assalariat però també en l'àmbit del treball de cura.  Una vaga contra el capitalisme i el patriarcat, l'aliança criminal que cada dia devasta milions de vides i despulla el planeta. Serem a la manifestació per recordar que, igual que no són els polítics ni els banquers qui decideixen sobre les nostres vides, no són les cúpules sindicals qui determinen una vaga,. Som les persones les que sostenim cada dia aquest sistema i podem aturar-lo si ho decidim. Juntes podem!

Perquè les dones no sostindrem les seves crisis
vaga global contra el capitalisme i el patriarcat!

No hay comentarios:

Publicar un comentario