Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

viernes, 2 de noviembre de 2012

Acta assemblea Feministes Indignades dimarts 30 d'octubre 2012

ACTA REUNIÓ FEMINISTES INDIGNADES 30/10/2012
ORDRE DEL DIA
  1. ORGANITZACIÓ DE FI
Aquest punt és molt més ampli, per avui es decideix només tractar dos temes:
  • Relació amb Ca la Dona
  • Dinamització de les assemblees.
    1. Relació amb Ca la Dona
Feministes Indignades està fent servir l’espai de Ca la Dona des de fa un temps, amb una molt bona relació entre les dues entitats. Es valora que podríem aportar d’alguna manera al funcionament de la casa, com a devolució per l’ús de l’espai.
També s’explica que la introducció de Feministes Indignades a Ca la Dona no ha anat per les vies habituals, que són demanar a la Comi de Ca la Dona l’ús de l’espai i passar a ser un grup de la casa, amb els drets i deures que això comporta.
Algunes maneres de col·laborar amb Ca la Dona serien:
  • Pagar quota de sòcies com a grup
  • Fer una xerrada o activitat a la casa
  • Preparar una activitat al no-bar que serveixi per recaptar fons
  • Ajudar a les tasques de neteja
  • Fer permanències a la casa
Es consensua que les maneres com podem aportar a CLD són:
  • Pagar del fons de FI una donació/quota de 30€ trimestral
  • Fer una xerrada, les temàtiques que es proposen són: precarietat, crear xarxes de suport mutu; nacionalisme; sexualitats
  • També proposem fer una trobada al nobar
Una companya s’encarrega de posar-se en contacte amb Ca la Dona per fer-los arribar les nostres propostes i per acordar quines dates serien les millors. A FI es valora desembre com el millor mes per fer les activitats.
Dues companyes s’apunten a preparar les activitats.
Un debat relacionat amb aquest punt és si volem continuar reunint-nos en Ca la Dona o fer les reunions itinerants. Això es parlarà a la sessió que es dedicarà a parlar amb més temps els temes d’organització i els objectius de FI.

    1. Facilitació de les assemblees
Es veu que últimament no està funcionant la rotació de la facilitació i dinamització de les assemblees. Costa que surti gent voluntària per dinamitzar i prendre la decisió per mail com ha passat les últimes vegades sembla que no funciona.
Es planteja que potser sense un calendari a llarg termini de reunions sigui més complicat apuntar-se per fer la facilitació.
Es planteja que estem en un moment baix com a grup i costa portar la dinàmica de funcionament i construcció a què estàvem acostumades.
S’hauria de fer una crida a la gent que normalment no dinamitza les reunions per que s’animi a fer-ho. Però hem de fer-ho d’una manera motivadora.
Es planteja que les assemblees logístiques aborreixen i es perd gent pel camí, s’hauria de reservar temps de les reunions per a fer formació i debats. Ja s’ha dit vàries vegades que els nostres ordres del dia són molt pesats.
Es planteja que això té molt a veure amb la facilitació: si les assemblees es preparen bé no es fan tan pesades. Si no estan preparades sí que es com repassar la llista de la compra.
Es decideix:
  • Fer un calendari de reunions a llarg termini, intentant tenir en compte la freqüència quinzenal de reunions
  • Fer un seguiment de per què no ve la gent a les assemblees. Es farà un pad perquè tothom pugui dir la seva
  • Canviar el format d’assemblees, hi ha una proposta de dividir-les en dues parts, una de debat i altra d’acció
  • Fer una crida perquè la gent s’apunti a dinamitzar
Aquest és un tema important per tractar a l’assemblea que dedicarem a temes d’organització.
Les properes assemblees queden fixades de la següent manera:
  • Diumenge 11 de novembre: Mitja part per parlar d’organització i l’altra mitja per parlar de la Vaga General del 14N
  • Diumenge 18 de novembre: Debat sobre context electoral, autodeterminació, independència i procés constituent.
  1. DEBAT SOBRE INDEPENDÈNCIA
Es valora si fer un debat intern o convidar gent experta o implicada en el tema. Finalment es decideix que ens reunim per parlar entre nosaltres, però que s’ha d’anar una mica preparades a la reunió, havent llegit articles o estan al dia del que està passant.
Es farà un pad que s’enviarà a la llista on poder posar links a articles, fonts, dades d’interès per al debat.
  1. RELACIÓ 15M I BARRIS
Aquesta part dels objectius de FI per aquest curs faltava per ser debatuda, era un punt llarg per a l’assemblea, però com en el punt 1 hem dedicat molt de temps, es decideix que aquest tema s’incorporarà a la reunió del Diumenge 11 sobre organització, que serà preparada per dues companyes de FI.
  1. VAGA GENERAL
Es veu la necessitat de coordinar les accions feministes per a la vaga amb altres grups feministes. Ja hi ha una convocatòria llançada per la llista de FI de reunir-nos el 8 de novembre a les 19.30h a Ca la Dona. La reunió està convocada per dones de la CGT i estan convocades FI, Gata Maula, Ca la Dona i nosaltres passarem la convocatòria a Mamberas y Kafetes Feministes. Vàries companyes aniran a la reunió del dia 8.
Es fa una roda per parlar sobre què volem dir en aquesta reunió. Es fa una crida a portar una reflexió a la reunió sobre lliçons apreses de la passada vaga, sobre el tema de la seguretat de les dones que vinguin a la nostra convocatòria i com organitzar un equip que s’encarregui de guiar a les dones que no vulguin posar-se en perill.
Es donen diferents idees per a accions i activitats feministes el dia de la vaga.
També es valora que actualment no tenim gaire força com per a tirar del carro, i millor esperar a veure que surt de la reunió de coordinació.
Es vol visibilitzar el tema de la cura i el treball reproductiu mitjançant materials i accions de comunicació.
  1. JORNADES DONOSTI
Es parla sobre la invitació d’anar a parlar sobre FI a Donosti, juntament amb les de Feminismos Sol.
Una companya està encarregada de preparar un guió per a la xerrada. També es comenta que hi ha un pad voltant per la llista per posar idees para la xerrada, però que cap ha aportat encara res. S’acorda rellançar el pad.
La companya informa sobre la seva idea per a la xerrada, tot dient que ara que ja ha passat més d’un any de treball per a FI, no es tracta tant de dir el que fem, com de valorar el que hem fet. Ella proposa el següent esquema:
  • Què hem fet dins el 15M i valoració
  • Què hem fet dins el Moviment Feminista i valoració
  • Com es troba el grup actualment a nivell intern.
Aquest esquema s’introduirà al pad.
A més a més, es vol fer una recollida de fotos i vídeos de les nostres activitats per presentar simultàniament a la xerrada.
  1. JORNADES MALOKA INTERCANVI DE SABERS OBSERVATORI DE L’AUTONOMIA I ELS DRETS DELS POBLES INDÍGENES
Maloka ens ha convidat a unes jornades d’intercanvi amb pobles indígenes per parlar de l’experiència de FI. Participarem a una taula que serà el 23 de novembre a la UB.
Volen que els donem un nom perquè surti al cartell. Es decideix qui hi anirà.
Es parla de la participació en xerrades i què fem quan aquestes són remunerades. Aquest debat es traslladarà al dia que parlem d’organització.
  1. 25N
Una companya que no té temps de quedar-se informa que ha anat a la reunió de coordinació del 25N i que ens passarà l’acta de la reunió per la llista amb la data de la propera reunió.
Les Gata Maula ens conviden a sortir en un vídeo que volen fer per al 25N amb el lema “no ens callaran” criticant la coincidència de les eleccions catalanes amb el Dia Internacional contra la violència masclista. Enviaran més info per la llista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario