Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

miércoles, 16 de noviembre de 2016

XII Fòrum contra les Violències de Gènere (del 17 al 19 de novembre de 2o16)

Us animem a participar del XII Fòrum contra les Violències de Gènere, que se celebrarà aquesta setmana a la Francesca Bonnemaison.

Sota el lema "Actuem contra els feminicidis", dedicaran aquesta edició a la lluita per la visibilització i l'eradicació dels feminicidis, els assassinats de dones pel fet de ser dones, que han segat més de 700 vides en una dècada a l'Estat Espanyol.





A més a més, en el marc de les concentracions unitàries contra les violències de gènere de cada tercer dilluns de mes, el dia 21 de novembre de 17:30 a 22h, hi haurà un homenatge-acció per les víctimes de Feminicidis, a la Plaça Sant Jaume. L'acció anirà acompanyada de la instal·lació artística "Sabates vermelles", dissenyada per Feminicidio.net i la il·lustradora Pnitas*, que exposarà un parell de sabates per cada feminicidi del darrer any a l'Estat Espanyol.
A més de convidar-vos a participar de l'acte, que serà una bona manera d'escalfar, totes juntes, els motors per a la manifestació del 25N, us traslladem la necessitat de recollir 112 parells de sabates per a dur a terme l'acció. L'ideal és que siguin sabates que no necessiteu però que estiguin en bones condicions per a ser exposades. Podeu deixar-les a la seu de la Plataforma (Rambla Santa Mònica, núm. 10, de Barcelona) i nosaltres les pintarem amb un equip de voluntàries!

La campanya-acció “Sabates Vermelles”, iniciada per l'artista feminista mexicana Elina Chauvet a Ciudad Juárez al 2009, arriba per primera vegada a Barcelona, recollint el testimoni de les nostres companyes de països com Mèxic, Argentina, Regne Unit, Itàlia o Equador i de ciutats com Bilbao, Màlaga, Càdis o Còrdoba. A través de les sabates, un objecte molt identificable i simbòlic, farem memòria col·lectiva per a treure al carrer un problema social que volen mantenir en l'àmbit privat i despertar consciències.

Contra els feminicidis, actuem!

No hay comentarios:

Publicar un comentario