Benvingudes al nostre blog!

"Ara que estem recuperant les nostres places, també podem proposar-nos el debat sobre els nostres espais a les cases, a la vida quotidiana, en la realitat del dia a dia. Debatre el lloc de la família, els rols que sosté, els autoritarismes que reprodueix, com a lloc d'afirmació del patriarcat. Imaginar noves formes de viure les nostres relacions, a casa, a la plaça, i també en les organitzacions populars que van naixent o es van transformant atravessades per aquest temps històric insurgent"
Claudia Korol, en Buenos Aires

martes, 31 de mayo de 2011

Avui dimarts 31, assemblea a les 19h i crida a la participació feminista

Avui assemblea de Feministes indignades a les 19h. Passeu-vos pel nostre espai, darrera de la cuina!

Hem reservat el centre de la plaça Catalunya per al dijous 2 de juny de 18.00 a 21.00 hores per fer una trobada d'organitzacions feministes de l'àgora. Volem que sigui una oportunitat per visibilitzar organitzacions feministes i de dones que normalment no tenen un espai central al feminisme: organitzacions de dones migrades, treballadores de la llar, organitzacions de dones musulmanes, treballadores sexuals... i en general organitzacions feministes que no hagin passat molt sovint per la plaça.

Avui hem quedar a l'espai feminista a les 18.00 hores per començar a preparar aquesta activitat. Passeu-vos! I sinó, ja sabeu, assemblea de feministes indignades a les 19h.

Intervenció de Feministes Indignades a l'Assemblea de diumenge 29 de maig

Desde la comisión de Feministas Indignadas queremos haceros partícipes de una reflexión que estamos teniendo en nuestro espacio.
Ha surgido del intento de desalojo del viernes por la mañana y el acoso por parte de los mossos de ayer (sábado) por la noche.
En nuestra comisión consideramos todo un ejercicio de inteligencia emocional el modo en que la plaza ha reaccionado en ambas situaciones.
Pero consideramos que ese análisis de la violencia tiene sus límites y que deberiamos reflexionarlo con más profundidad.
El viernes y ayer, se dieron situciones en que hubo compañeras y compañeros increpados desde la misma plaza (que es de todas) por no sentarse o alzar la voz (1), y desde Feministas Indignadas consideramos que aquí somos muchas y muchos muy diferentes, y pensamos que ser una voz conjunta no significa ser una voz única, y que aceptando, valorando y reconociendo el consenso sobre la resistencia activa no-violenta contra las personas, no podemos invisibilizar los diferentes sentires. Consideramos que profundizar en el tema nos ayuda a salir de discursos planos y simplistas y nos enriquece.
En ese sentido queremos haceros partícipes de que en nuestra plaza se están dando agresiones machistas y racistas, y desde la comisión os decimos que no toleraremos agresiones de este tipo y que responderemos desde la autodefensa feminista.
El viernes, una compañera fue increpada por gente de la plaza, por gritar a un fascista que agredía verbalmente a un compañero senegalés. Consideramos que un discurso no violento, no puede amparar estas agresiones, ni invisibilizarlas. No permitir la autodefensa nos hace más vulnerables.

Creemos que es importante definir de qué hablamos cuando hablamos de violencia y quién la ejerce, incluir la violencia física, la psicológica y la simbólica, y también el concepto de autodefensa en nuestros debates, intentando no repetir los dicursos del sistema, que sólo generan división entre nosotras.
Buenas noches


(1) Nota aclaratoria para quien no estuvo allí: Durante el acoso de los mossos del sábado por la noche tras el partido del Barça, se hicieron tapones de hasta 10 filas de personas sentadas en cada una de las entradas al círculo de la plaza, para impedir la entrada de los mossos.

lunes, 30 de mayo de 2011

Acta de l'assemblea del 30 de maig de 2011

FEMINISTES INDIGNADES. REUNIÓ 30 DE MAIG DE 2011


ORDRE DEL DIA

  1. Proposta de la Comissió d’Extensió
  2. Articulació amb la Comissió de Comunicació
  3. Demanda de la Comissió de Continguts
  4. Proposta de Diversitats Sexuals
  5. Continuïtat com a Feministes Indignades i en relació a l’Acampada
  6. Violències masclistes, racistes,…: visibilització i abordatge.
  7. Altres



DESENVOLUPAMENT DE LA SESSIÓ


1. Proposta de la Comissió d’Extensió

Ahir la Comissió d’extensió va fer una demanda a la Comissió F.I. per tal d’organitzar una trobada de “lluites sectorials feministes” per avui. La companya que va rebre aquesta la demanda els comenta que el termini que ens donen per a prepara-la és molt just però deixa el seu contacte per fer d’enllaç i possibilitar fer aquesta trobada en una altre moment.

Es comenta que les lluites feministes no son quelcom “sectorial”!

Hi ha diverses propostes de data, respecte els col·lectius que s’haurien de convocar i respecte el contingut de la trobada. S’acorda dur-la a terme el dijous 2 de juny 1 a les 18:00h al mig de la Plaça per tal que sigui una activitat oberta a totes les companyes i companys que s’hi vulguin apropar.

Es tractarà una temàtica concreta: “Les realitats feministes no visibilitzades” / “Feminismes per a totes les dones”, per tal de visibilitzar les organitzacions feministes i de dones que normalment no tenen un espai central al feminisme. S’acorda convidar a diversos col·lectius feministes de dones que pateixen una especial vulneració dels seus drets (migrades, dones musulmanes, treballadores sexuals, treballadores domèstiques, etc…).
El dimarts 31 de maig a les 18 hores algunes companyes es trobaran a l’espai de Feministes Indignades per tal de preparar la trobada. Una altra companya s’ofereix per comunicar-ho a la comissió d’extensió. Aquelles companyes que puguem contactar amb col·lectius feministes ho farem i enviarem els contactes als correus personals de les companyes encarregades de la dinamització de la trobada. També es proposa fer un petit text per fer-ne difusió.

Des d’Extensió també ens proposen deixar el nostre contacte a les assemblees de barris o d’altres localitats per tal que puguin contactar amb alguna de nosaltres per a fer xerrades/activitats feministes.


2. Articulació amb la Comissió de Comunicació

Es comenta que la llista de correus s’ha estat parlant de la correcció dels textos i els comunicats que emet l’Acampada. Aquests continuen utilitzant un llenguatge molt androcèntric. Sembla ser que algunes companyes s’ha ofert per a tractar aquest tema amb la Comissió de Comunicació. També es proposa que es podria plantejar aquesta qüestió a Intercomissions.

Cal visibilitzar la Comissió de F.I. al blog de l’acampada. S’informa que s’ha creat un espai virtual (N-1.CC) on s’està abocant tota la informació de l’Acampada.

Una companya comenta que també caldria parlar amb Comunicació per tal de canviar el nom amb el que apareixem al blog de l’Acampada (ja que se’ns anomena com a “Dones Indignades”).

També es proposa identificar-nos com a Feministes Indignades (amb un adhesiu o similar), com fa la resta de comissions, alhora d’anar a les altres Comissions i també per tal de poder dinar al migdia.


3. Demanda de la Comissió de Continguts

Des de Continguts se’ns ha realitzat la següent demanda: abans del dimecres 1 de juny hauríem de fer arribar una demanda per tal que la incloguin al document de mínims.

Es comenta que tenim un manifest amb diverses propostes i que és incongruent escollir-ne nomes una.

També es parla de trasnversalitzar les nostres demandes a les Comissions competents en cadascun dels àmbits.

Un companya comenta que al manifest troba a faltar una referència explícita a la lluita antipatriarcal. També proposa fer cartells i difondre la idea que el patriarcat enforteix al sistema capitalista i que si no acabem amb ell tampoc podrem vèncer al capitalisme.

En relació a aquest punt, finalment s’acorda:

  • Traspassar a Continguts una proposta de “minim-máxim”, formulat de la següent manera "Qualsevol transformació del model socioeconòmic actual s'ha de fer amb perspectiva feminista i de gènere i ha d'anar orientada a eradicar l’opressió heteropatriarcal contra dones, lesbianes i persones transexuals, transgènere i intersexuals en la que se substenten el patriarcat i el capitalisme".

  • Fer una relació, de les demandes expressades al nostre manifest per àmbits d’actuació, i fer-les arribar (majoritàriament per correu electrònic, tot i que alguna companya s’ofereix de portar-les personalment a alguna de les comissions) a les comissions competents.

També es proposa fer un glossari de termes que acompanyi el nostre manifest per tal que sigui més entenedor. Dues companyes s’encarregaran d’elaborar-lo.

Una companya comenta que com a F.I cal incidir en tot allò que aportem al moviment; Sovint tendim a comunicar i fer èmfasi en les nostres demandes sense visibilitzar també les nostres aportacions.


4. Proposta de Diversitats Sexuals

S’informa que l’espai de Diversitat sexual està muntant un punt per tal de puguer recollir i comunicar a la Comissió Jurídica qualsevol tipus d’agressió. Es important treballar conjuntament aquest tema. S’acorda reprendre aquest punt a la reunió de demà.


5. Continuïtat com a Feministes Indignades i en relació a l’Acampada

S’informa que a l’Assemblea General del 29 de maig es va acordar que el dimarts es votaria què fer en relació a la continuïtat de l’Acampada.

Hi ha consens sobre la necessitat i els desitjos de continuació de la comissió de Feministes Indignades, no obstant s’ha de veure com es concreta aquesta continuïtat.

S’informa que aquest vespre, a l’Assamblea General, la veu de les comissions es restringirà al tema de la continuïtat de l’Acampada. Com a moviment es reflexiona al voltant de les següents idees:

  • La necessitat de no sobrecarregar-se per així poder continuar amb força.
  • Respecte la proposta de vaga general cal fer evident que aquesta és molt androcèntrica ja que no contempla a les moltes dones: les treballadores domèstiques, les dones que duen a terme treballs de cura no remunerat, etc… Cal pensar en una vaga on estiguem incloses les dones!

Tot i aquestes reflexions s’acorda no parlar a l’Assemblea General d’aquesta nit perquè no s’ha arribat a cap consens ferm i ens cal més temps per a madurar aquestes idees i aportacions. S’acorda continuar amb aquest debat a la reunió de demà.


6. Violències masclistes, racistes,…: visibilització i abordatge.


La intervenció d’ahir a l’Assemblea General va tenir una acollida molt bona (la companya que va fer la intervenció enviarà el text a la llista de correus).

Una companya comenta que ahir, després d¡aquesta intervenció a l’A.G. dues dones es va apropar a l’espai de F.I per tal de denunciar agressions que han tingut lloc aquests dies a Pl. Catalunya. També es va apropar una altra dona demanant informació sobre entitats que intervenen amb dones en situació de violència masclista. Algunes companyes també varen recollir comentaris d’algunes dones que deien que havien estat buscant la comissió de F.I. però que no la trobaven. En relació a això es fa una valoració molt positiva de la intervenció en l’A.G i de la necessitat de seguir intervenint i aportant en l’Assemblea General. Tanmateix, es decideix que es vol continuar parlant sobre com visibilizar i denunciar les violències.


7. Altres

A partir de la proposta realitzada per una companya, s’acorda dividir les reunions de F.I. en dos moments: un per al debat i la reflexió interna i un altre per tractar les relacions amb la resta de comissions. Es considera important dedicar temps a la reflexió interna perquè és a partir d’aquesta que sorgeixen temes com la reflexió sobre la violència que ahir es va traslladar a l’Assemblea General i que va tenir una acollida tant bona per part de tothom. Així doncs, s’acorda dividir el temps en dos, dedicant la primera meitat de l’assemblea a la reflexió interna per, posteriorment, parlar de la relació amb la resta de les comissions i tractar els temes urgents).

D’altra banda, una companya informa que des de Diversitats Sexuals estan preparant un debat entorn el treball sexual. Seria interessant coordinar-nos.




TEMES PENDENTS*:

  • Punt de denúncia de les agressions (Punt 4 de l’ordre del dia).
  • Com visibilitzem i abordem les violències? (Punt 6. Vinculat al punt 4)
  • Aportacions sobre la continuitat del movinment (punt 5).

* Recull de temes pendents realitzat per part de la persona encarregada de l’elaboració de l’acta.



1 En un primer moment es proposava fer l’activitat el divendres 3 de juny però una companya informa que aquest divendres i dissabte es durà a terme l’Escola Feminista d’Estiu.

Avui dilluns 30 de maig, assemblea de feministes indignades a les 19h


Aquesta tarda a les 19h ens trobem al nostre espai de Feministes indignades, darrera de la cuina. Fins ara!

domingo, 29 de mayo de 2011

Acta de l'assemblea del 28 de maig de 2011

Acta assemblea Feministes Indignades, dissabte 28 de maig

1.Posada al dia de la feina de les diferents tasques-comissions:
-Comunicació. No ha sortit cap dona per fer la tasca de forma fixa, però algunes han anat a proposar-los canviar llenguatge no incloent, etc. Surten dues dones que ho assumeixen. Els passaran els documents que hem anat enviant. Una altra dona està treballant amb la comissió de comunicació per refer l’arxiu de comunicació que es van endur els Mossos. Així doncs, s’ s’afegeix. Informa que va anar a Ràdio Contrabanda a parlar del nostre espai i ara és contacte diari amb elles.
-Continguts. Hi ha tres dones que hi van i han presentat la nostra comissió i el document.  (Proper plenari de continguts, diumenge a les 19h).
-Intercomissions. No hi ha cap de nosaltres anant-hi.  Es reuneixen normalment 1h abans de l’assamblea per preparar-ho.
-Assemblea: Es va anar a l’assemblea de dijous nit a presentar la comissió  i es va proposar el senyal  visual contra el llenguatge sexista. Debatim si anar-hi avui a seguir informant de les nostres tasques i activitats, surt una dona que va i transmet la programació d’avui diumenge (11h, taller d’educació trencant mites; 15h. programa de ràdio, 18h. taller de gènere-feminisme; 19h. assemblea).
-Informació d’activitats, horaris de reunió resta de comissions: surt una dona per fer-ho. (més info d’horaris de reunions i etc a acta assemblea general adjunta i a continuació)
2. Valoració de l’intent de desallotjament del divendres.  (síntesi del parlat)
Reacció col.lectiva positiva, tranquila, exemple d’intel·ligència col·lectiva capacitat d’autoregeneració de la  plaça, bon funcionament atenció en salut. Es va trencar l’estereotip d’antisistema davant la gent tan diversa  que va resistir actuació policial.  La brutalitat policial és una constant, aquesta situació il·lustra com actua la policia en moltes manifestacions. Hem d’aprofitar la situació per denunciar l’ús de les pilotes de goma, el kubotan i altre armes de repressió policial, recordem que hi ha campanyes en contra i hem de sumar-nos. Es planteja intervenir com a grup a la demanda judicial per l’actuació.
L’actuació policial d’ahir demostra qui té el monopoli de la força, és l’estat, no hem de caure en la divissió pacifistes-antisistema. La decissió de com actuar ahir la va prendre la gent col.lectivament . Hi ha gent que actua així sempre i altra puntualment, hem de seguir dialogant.
Reflexió feminista sobre l’actuació policial és important, la repressió s’aplica de forma diferencial a dones, homes, trans...
No volem ser màrtirs, hem de cuidar-nos i estar bé, no tothom vol assumir el ser violentada.
3. Valoració del tema Barça:
Importancia de transmetre crítica feminista al futbol d’èlit: sous milionaris, discriminació de les dones, ambient hipermasculinitzat…no critiquem afició o futbol popular, però som critiques amb el Barça. No volem que des de l’acampada hi hagi enaltiment. El que aquí passa és més important.
Importància de construir una noció de seguretat i protecció col·lectiva amb perspectiva feminista, totes som la nostra protecció. Vigilar provocadors.
Importància de tenir un lloc de trobada o identificar-nos amb distintius (ex. xapes feministes) en moments violents (celebració del Barça o altres). Aquesta complicitat és una mesura de protecció davant agressions sexistes i també ens apodera: soles i aïllades, tenim més por i no tenim un rol tan actiu.


4 . Continuïtat de l’espai de feministes indignades
Es plantegen diverses formes de continuïtat (compatibles):
- Com a espai feminista, independentment de la relació amb l’acampada bcn i les assemblees dels barris. Diverses dones valoren molt positivament el que les ha aportat l’espai feminista i expressen el desig de continuar en relació amb feministes tan diverses, que no coneixien (com que moltes no ens coneixem, comencem a apuntar els postres noms en unes cartolines que ens pengem al coll). Caldria definir com fer-lo compatible amb la participació d’algunes de nosaltres a altres espais feministes. Es planteja que no hi ha una assemblea feminista de Barcelona.
- En vinculació amb les comissions existents a acampada bcn, com la de salut. Es planteja que hi ha comissions que han mostrat interès, per treballar temes concrets des d’un punt de vista feminista, com educació o relacions laborals, i es poden fer aliances. En altres casos ha estat difícil col·laborar (menysteniment de la importància de fer servir un llenguatge no sexista, s’ignora la violència contra les dones com a forma específica d’agressió, etc.)
- Dins les assemblees de barri:
- Una companya valora positivament l’experiència a Argentina als barris (virtual i també real) per al treball transversal de gènere: és un espai més petit, on pot ser més fàcil col·locar temes feministes a l’agenda de l’assemblea. D’aquesta forma, una reivindicació feminista que podria ser vetada adquireix força perquè l’assemblea l’assumeix com a pròpia i es decideix conjuntament.
- Es planteja debatre sobre participació als barris quan se sàpiga com funcionarà l’assemblea general i les de cada barri. De moment se sap que a Gràcia, per ex., es treballaran temes concrets de barri. Una possibilitat seria fer una xarxa de suport entre nosaltres i que no hi hagi una dona sola a cada barri.
En qualsevol cas, es planteja reflexionar sobre la temporalitat (no reunir-se cada dia, sinó per ex. Un cop per setmana), per la sostenibilitat del grup.
PROPERA ASSEMBLEA: diumenge a les 19h
ACTA ASSEMBLEA GENERAL ACAMPADA BCN
1.      Important:  PUNTS A DEBATRE A LA COMISSIÓ
 l’assemblea de diumenge hem de decidir col·lectivament si marxem de la plaça o no i quins objectius tenim a curt i mig termini. Per tant, hem de discutir a cada comissió (també a Feministes):
a.      Quan i com volem marxar
b.     Propostes de continuïtat del moviment
2.      Com. Feministes Indignades: traspassem informació de convocatòries i activitats, bloc i valoració de la resposta col·lectiva a l’actuació policial. No podem transmetre valoració barça perquè s’ha discutit a un altre espai i les comissions no poden pronunciar-se. Bona reacció de la gent.
3.      Comissió salut:
A partir d’ara s’habilitaran 2 punts de primers auxilis: un, davant de Catalana Occidente (cantonada Passeig de Gràcia); l’altre, a la Farmàcia cantonada amb Rambla Catalunya. 
Important: Han penjat un document a la web que es diu “Trauma para activistas responsables”, sobre com gestionar la recuperació de la repressió  policial i les situacions límit. 
4.      Comissió extensió: Les assemblees i acampades no paren de crèixer i més des de divendres. La comissió treballa amb dos línies: una, anar a barris i pobles a informar; dos, convocar a que la gent vingui aquí.  És molt important portar lluites de tot tipus a la plaçaLa tarda de dissabte van convidar col.lectius dimmigrants.
5.      Vaga general:
Aquesta comissió surgeix per gestionar propostes de mobilitzacions sorgides i plantejades a l’assemblea. Tenen tres eixos d’acció: el punt d’informació laboral, on es dóna assessoria a tothom que ho demana, però no només jurídica, sinó també com organitzar-se per combatre els abusos; dos, extensió als centres de treball; tres, organitzar la manifestació de convocatòria estatal pel dia 19 de juny, i la proposta de fer un cordó al voltant del Parlament abans de l’aprovació de les retallades.
6.      Comissió de continguts:
Avui diumenge a les 19h hi ha plenari: Es votaran punts importants:
a.      Document del consens de mínims, està penjat a n-1.cc.
b.     Petició de crida a la humanitat
c.      Propostes de mesures urgents.
La comissió de formació dins de continguts demana que se li segueixin enviant documents. 
7.      Comissió mediambient: Transmeten agraïment i satisfacció perquè la gent ha aportat molt a la reconstrucció de la infraestructura i la plaça, que no va quedar precisament neta després de l’intervenció policial.  Crida a tota la gent a seguir fent un cop de mà, s’ha perdut molta infraestructura.
8.      Comissió educació: activitats a la plaça al llarg de tot el dissabte.  Ales 11, xerrades sobre model educatiu anglès, xarxa educación lliure, educació a casa. Després, debat obert.  A les 18h, reunió de subcomissions i a les 19h, reunió comissió.
Tasca a mig termini: difusió de la manifestació del dia 19 a nivel de centres educatius, professorat. Han fet una fitxa per apuntar-se i censar a quines zones es fa difusió.
9.      Comissió jurídica:
El telèfon que s’ha difos és només per a gent detinguda, gent que vegi detencions o gent ferida, no col·lapsar-lo. La gent que va rebre cops al desallotjament, que vaig al metge i faci constar que es una agressió policial. .  La comissió té models de denúncies per lesions. Quedar-se sempre els documents originals quan es fa denúnica.

10.   Comissió audiovisual: han fet una llista per demanar devolució portàtils robats: cal posar, nom, tfon i referencia. Comencen a recollir info a partir de les 22h. del dissabte.
11.   Activitats: Tornem a la normalitat, les activitats es posen en plafons informatius.
12.   Comissió internacional: Recolzament massiu. Información a n-1.cc, akbcn/int.net, i takethesquare.net

-L’assemblea finalitza debatent i votant si quedar-se o no davant la cel.lebració del Barça. Massivament la gent decideix romandre a la plaça i que les comissions es posin a les entrades a informar.
PROPERA ASSEMBLEA: DIUMENGE 21.30.
Nota: la comissió de facilitació es trova 3h abans de cada assemblea al carreró del Hard Rock Café (és a dir, diumenge a les 18h). Caldria anar-hi.

sábado, 28 de mayo de 2011

Activitats del cap de setmana

  • Programa radio bronka diumenge de 15 a 17h en directe des de la plaça
  • Taller sobre feminisme bàsic: serà diumenge hora concretar.
  • Taller educació: diumenge a les 11h hi ha un taller “Trencant mites” organitzat des de la comissió d'educació.

Propera assemblea de la comissió feminista

Avui, 28 ens veiem a l'espai feminista a les 17 hores!!!!

viernes, 27 de mayo de 2011

Acta de l'assemblea del 26 de maig de 2011

FEMINISTES INDIGNADES

ACTA DIJOUS 26 MAIG 2011

ACCIONS:

  • Xerrada Mataró: per la proposta que se'ns ha fet des de l'acampada de Mataró per anar a fer una xerrada s'ofereixen dues dones. És dissabte a la tarda, hora a concretar.
  • Programa radio bronka diumenge de 15 a 17h en directe des d ella plaça, de moment només ha sortit una dona, estaria bé si altres s'animen a anar a parlar
  • Taller sobre feminisme bàsic: serà diumnege hora concretar. Per prepara-lo s'ha quedat demà divendres a les 19h a l'espai de Feministes Indignades, de moment hi ha 3 dones per prepara-lo però està obert i quantes més siguem millor per si diumenge vingués molts gent poder dividr-nos en grupets. Es parla sobre si el taller ha de ser mixte o no mixte. Es decideix que demà el grup que es trobi per preparar-ho ho decidirà en funció de les ganes. Ningú s'oposa a que el taller sigui mixte o sigui no mixte.
  • Taller educació: diumenge a les 11h hi ha un taller “Trencant mites” organitzat des de la comissió d'educació.
  • Unes noies llencen la proposta de fer uns plafons sobre “què és feminisme i que no és feminisme” prenent la idea de Madrid. Es consensua que sí i ja es pengen uns cartells a l'espai.
  • Manifestació salud i educació: es queda a les 16:30 a l'espai de Feministes Indignades per sortir en bloc. Es diu de portar pancartes relacionades amb el tema de l'abort. Es portarà alguna pancarta de ca la Dona però a més a més hi ha una convocatòria a les 14h per fer pancartes a l'espai de feministes indignades.
  • També surt la proposta de fer diferents cartells amb cadascun dels punts del nostre manifest i portar-los a les diferents comissions de l'acampada
    MANIFEST
  • surt la porposta de fer una comissió manifest per acabar de completar certs temes que han quedat una mica breus i incomplets. Una dona s'ofereix i quan estigui més treballat es portarà la proposta a l'assemblea.

ASSEMBLEA GENERAL
Es considera interessant d'intervenir a l'assemblea general d'aquesta nit. S0oferix una dona fer-hi i els temes que es consensuen que es diran a l'assemblea general són:
  • Qui som
  • On estem
  • Què treballem
  • Com treballem (al nostre espai i la idea de transverssalitzar el feminisme a les diferents comissions)
  • Punts que es volen consensuar a l'assemblea general són: incorporar una persepectiva de gènere a tota l'acampada / l'ús d'un llenguatge no discriminatori on ens sentim totes incloses /proposta d'un nou signe visual de cara les assembles cada cop que s'utilitzi llenguatge sexista o racista (un puny)
    ALTRES:
  • Demà divendres a les 18h torna a reunir-se la comissió de continguts i encara que ens haguem definit com una comissió a part és important que hi anem. ja surt una dona per anar-hi.
- Es parla sobre el tema del dissabte i el futbol: tenim una proposta com a feministes indignades? Demà es seguirà xerrant d'això, si volem prendre alguna postura al respecte i també és un tema que es parlarà avui a l'assemblea general.
Propera assemblea de feministes indignades: demà a les 19h després de la manifestació.

Dessallotjament. Totes a la plaça

Ja us sabeu LA POLICIA ESTÀ DESALLOTJANT PLAÇA CATALUNYA. TOT S’HA INICIAT A LES 7 MATÍ.Helicòpters…
a hores d’ara (passades les 11h…) les companyes que estan per a la plaça ens diuen que ha hagut gent ferida, cap els hospìtals…Fem crida per anar a donar suport a la gent que està a la plaça i perque segueixi sent una acampada pacifica. La gent s’apropa amb galetes i aigua…. retransmitit per Montse Pineda. Creación positiva)

l’Almudena, ens ha anunciat que no ha pogur salvar res (pancartes i materials) de l’espai Feministes Indignades. Caldrà reconstruir-ho tot!

miércoles, 25 de mayo de 2011

Propera assemblea de la comissió feminista

Hem tornat a quedar demà a les 19 hores a l'espai feminista!!!!

Estamos con vosotr@s desde Camboya

 

Manifestación de l@s español@s en Phnom Penh, Camboya. Nos sumamos a la lucha de nuestr@s herman@s revolucionari@s en España.

Gracias a la colaboración de organización, imagenes y montaje:

-Maria gallar
-Diego Fernández
-Melisa Fernández
-Ramón Sanchez
-Héctor Bermejo
-Javier Sola
Y a tod@s l@s participantes por hacer esto posible!

martes, 24 de mayo de 2011

LA SALUT DE LES DONES EN TEMPS DE CRISI

26 de MAIG ACTE AL CCDF BONNEMAISON A LES 18.30

La Xarxa de Dones per la Salut formada per associacions i grups de dones Feministes que treballen per la millora de la Salut amb perspectiva de gènere, volem expressar una sèrie d’inquietuds que tenim: Partint de que la defensa dels serveis públics de salut amb qualitat és una premissa necessària per a garantir l’equitat entre les persones i específicament entre dones, creiem que el nostre país necessita unes polítiques de salut adequades a les expectatives dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i al context social actual en el que els serveis de salut han assolit una gran qualitat que ens ha permès a tots i a totes les persones gaudir d’un bon nivell de benestar i seguretat en salut.
Per això estem en contra de totes les retallades pressupostàries que s’estan donant amb l’excusa de la crisi, però què tenen a veure amb el model de salut, les quals afecten a les dones com a usuàries i com a curadores, també afecten com a treballadores, donat que molts llocs de treball són coberts majoritàriament per dones. No obstant volem fer algunes propostes en la línea millorar l’atenció de les dones respectant els desitjos i els processos naturals (embaràs, part, lactància, menopausa ), reduint l’excessiva medicalització i tecnificació.
Pensem que:
· S’hauria d’aplicar una moratòria respecte a la vacuna contra el virus del papil·loma humà i retirar-la del calendari vacunal ja que no és una intervenció prioritària en termes de cost/benefici, i destinar els recursos a un programa de cribatge citològic poblacional que és una intervenció sobre la que hi ha sobrada evidència de la seva efectivitat preventiva.
· Cal incrementar la presència de professionals de la psicologia als CAPS d’atenció primària, per facilitar la derivació dels altres professionals, fer atenció individual i grups de terapèutics, la qual cosa reduiria la prescripció de psicofàrmacs, que representen un dels capítols més grans de la despesa farmacèutica i es destinen sobre tot a les dones.
· És urgent reduir el número de cesàries i, en general, l’aplicació a tots els hospitals de Catalunya de l’Estratègia d’Atenció al Part Normal.
· Cal prendre les mesures oportunes (formació als professionals d’atenció primària, etc.) per l’aplicació del Protocol per l’Abordatge de la Violència Masclista en l’Àmbit de la Salut a Catalunya.
· Per altra banda, respecte al desplegament i desenvolupament de la llei Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció de l’Embaràs, considerem que:
· Cal que es decideixi quin és el sistema global pel qual les dones podran accedir a una IVE a Catalunya tal i com marca la llei: accessible, gratuïta i amb totes les garanties de seguretat, qualitat i confidencialitat. Les dones Han de rebre una informació adequada i imparcial tant de l’avortament quirúrgic com del farmacològic perquè puguin decidir quin és el que els resulta més convenient.
· Cal que es faci públic el mapa de centres acreditats i que practicaran IVEs a tot el territori català, siguin ASSIRs, hospitals o clíniques privades regulant, alhora, l’objecció de consciència de tal manera que no afecti a les necessitats de les dones i que es posi en funcionament una formació especialitzada i de qualitat adreçada a professionals sociosanitaris en matèria d’IVE .
· Cal fer la planificació per a la inclusió dels mètodes anticonceptius (especialment dels preservatius) a la cartera de serveis de la xarxa pública com marca la llei.
· Cal planificar el programa d’educació afectivosexual dins de l’ensenyament obligatori, tal i com es desenvolupa a la llei.
Per últim, Considerem que cal avançar en la incorporació de la perspectiva de gènere a la salut tant a través de la formació dels professionals com donant suport a les associacions de dones, que treballen per la salut de les dones des de diverses vessants i incorporar les seves propostes a les polítiques de salut.
PER AIXÒ US CRIDEM A TOTES a PARTICIPAR CONTRA LES RETALLADES SOCIALS EL DIA 26 DE MAIG a les 18.30
al debat que organitzem la Xarxa de Dones per la Salut sobre “La Salut de les Dones en temps de Crisi”
“La sostenibilitat de la vida i l’estat ¿del “benestar”?
Cristina Carrasco Bengoa, Economista feminista, Ca la Dona.
TAULA RODONA
Imaginant I realitzant alternatives des dels grups de dones
A càrrec dels grups de la Xarxa de Dones per la Salut.
Al CCDF BONNEMAISON A LES 18.30 (Sant Pere més baix, 7) de Barcelona
Ens podeu escriure a :
xarxadonessalut@pangea.org
Barcelona, Maig 2011

Acta de l'assemblea del 23 de maig de 2011

Acta assemblea 23/05/11

-        Es fa una presentació de qui som i que hem fet fins ara per a les persones noves.

-        Comissió cura (Inés present): intranquil·litat que crea la comunicació amb la resta de la plaça.

-        Comissió comunicació: (Alba present)
-S’acorda la creació d’un plafó informatiu.
-S’estableix que a cada assemblea sigui una persona diferent la que prengui acta i que serà aquesta mateixa la que penjarà l’acta en el plafó informatiu del nostre espai a la plaça i en el blog.
-La Dolo participarà en el blog juntament amb l’Alba.
-S’exposa la comunicació que hi ha establerta amb Madrid (hi ha el contacte en el blog) i València. Bones notícies des de València on després d’un inici de rebuig cap al grup de feministes indignades es va cantar en l’assemblea general per totes i tots “la revolució serà feminista o no serà”.
-Comunicació amb altres comissions:
La comissió art ha establert un taller feminista el dia 1 de juny a les 19’00h.
Es proposa de fer una crida a la resta de comissions per a que totes les dones que hi participen vinguin.


- Comissió continguts: (Ho sento, no he apuntat els noms de les que estàveu presents)
Les companyes que van indagar ahir en la comissió continguts ens expliquen el que els va succeir.  

-                A la recerca de comissió mínims en vista que la de metodologia no existeix. Montse torna amb notícies. Les/els ha localitzat (estan entre el BBVA i hàbitat, això és babilònia)  i s’estan replantejant la seva manera de treballar ja que en comptes de recollir mínims, estan sent màxims. Es plantegen de adherir-se a la manera de funcionar de Madrid, que s’estan basant en els següents punts:
Especulació i corrupció
Bancs
Democràcia participativa,ja.
-        Es crea la comissió sensibilització que la formen de moment la Sara i la Montse
Es planteja que se’ns fa carregós haver d’explicar tan sovint el perquè de l’exclusivitat de dones en el nostre grup però que és una tasca necessària donat al rebuig que crea de per sí el tema del feminisme.
S’aprova la creació d’un plafó informatiu en el que s’expliqui el perquè de l’exclusivitat al que poder remetre totes les persones que intervenen aportant aquest punt de vista quan passen per l’assemblea.
Es proposa que es decideixi una de nosaltres informi la gent que ve amb dubtes mentre estiguem en assemblea.

-        Assemblea gral.
Es comenta que en la redacció de mínims no se’ns ha tingut en compte. Queda pendent la feina d’afegir en cada punt del document la perspectiva feminista.

- Es planteja la pregunta: i ara què passa amb el manifest?

-        Propostes d’acció:

-        Es proposa de penjar a la xarxa virtual de la plaça els nostres mínims.
-        La Bàrbara proposa fer un vídeo cada dia amb el recull dels moments més significatius de l’assemblea per a enviar-ho a audiovisuals per que ho pengin a la pàgina web.
-        Es proposa de participar en l’aportació de documents imprescindibles per a la plaça (documentals, escrits...)

·       Participació col·lectiva de totes en la manifestació que es farà demà 24 de Maig i de no fer assemblea com està acordat que farem cada dia a les 19h.
S’ha aprovat la proposta
·       Contestar el llenguatge sexista dels escrits a internet de la comissió de comunicació. Aprovada.
·       Penjar una llibre d’estil de llenguatge no sexista en el blog. Aprovada
·       Bárbara s’ofereix per a traslladar la proposta de tenir un espai en el noticier diari.
·       Participació col·lectiva en la manifestació per sanitat i educació. Es proposa fer una octavilla de com afecta la situació en particular a les dones. Aprovada. No se sap qui podrà fer la octavilla.
·       Es convoca una quedada demà 24/5 a l’espai feminista a les 17’00 d’un grup creatiu per a “tenyir la plaça de feminisme”.  

-        Finalment es debat durant molta estona de quina manera volem estar representades en el mapa general de la plaça i si volem estar-hi. Sorgeixen diverses opcions que responen a una simbologia de la participació en la dinàmica (o les dinàmiques) de la plaça:
No estar en el mapa
Ser una fletxa que recorre tots els espais
Ser un cercle enorme que ho engloba tot
Aquest mateix cercle de lila
Ser una bola (comissió independent)
Ser una subcomissió de continguts
(disculpeu si me’n deixo alguna)




Propera assemblea de la comissió feminista

Hem quedat dimecres 25 de maig a les 19 hores a l'espai feminista, darrera de la cuina

lunes, 23 de mayo de 2011

Cercavila antimilitarista i feminista 24 DE MAIG

24 de maig de 2011
Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament

CERCAVILA ANTIMILITARISTA I FEMINISTA

a les 19.00 a Passeig de Gràcia/Consell de Cent fins la Plaça Catalunya (espai feministes indignades al sud de la plaça)

NI UN EURO PER LA GUERRA ¡DESARMA ELS TEUS IMPOSTOS!

VOLEM LA BANCA NETA. No als bancs que financien  ARMES AMB ELS NOSTRES DINERS

PRESSUPOSTOS MILITARS PER  DESPESES SOCIALS! NO AL COMERÇ D’ARMES!!

SOLIDARITAT AMB LES DONES I ELS POBLES QUE ACTUEN CONTRA LA GUERRA I PER LA LLIBERTAT ARREU DEL MÓN!!!

A la Plaça Catalunya guarnirem l’espai  amb símbols antimilitaristes. Porteu pòsters, pancartes, banderoles, espelmes,cançons. Plegades farem un espai de llibertat i solidaritat amb les dones d’arreu del món

NI GUERRA QUE ENS DESTRUEIXI NI PAU QUE ENS OPRIMEIXI

domingo, 22 de mayo de 2011

Manifest en el que estem treballant

Aquest manifest és el resultat del treball d'aquests dies que parteix del que van consensuar les feministes indignades de la Puerta del Sol a Madrid i el manifest del 8 de març d'enguany:
Versió 22 de maig del 2011

LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ

Estem a la plaça perquè:
-La societat capitalista i patriarcal ens oprimeix. Volem una societat en la que el centre siguin les persones i no els mercats. Per això reivindiquem: serveis públics gratuïts i vitals com l’educació, la salut, l’atenció i cura a la infància i de promoció per a l’autonomia personal, enfront de les retallades socials i la reforma laboral i de les pensions.
-Volem el compromís de totes i tots per a la construcció d’una societat on no tinguin cabuda les violències masclistes en totes les seves expressions: econòmica, estètica, laboral, física, psicològica, sexual, institucional, religiosa, racista, en forma de trata amb fins d’explotació laboral i sexual…
-Volem decidir lliurement sobre el nostre cos, gaudir i relacionar-nos amb ell i amb qui ens doni la gana.
-Volem avortament lliure i gratuït.
-Volem una societat diversa on es respectin les múltiples formes de viure el sexe i la sexualitat (lesbianes, gais, intersexuals, bisexuals, transexuals, transgèneres, persones amb diversitat funcional…) i es reconegui el dret a la sexualitat a totes les etapes de la vida. Exigim la despatologització de les identitats trans.
-Exigim que l’estat, l’església i el mercat deixin d’interferir les nostres vides.
-Volem una transformació del model (capitalista) de desenvolupament econòmic i social actual,  cap a un que estigui al servei de les persones i el planeta. En aquesta transformació és imprescindible incorporar un enfocament feminista de cara a afrontar les crisis: ecològica, alimentària, energètica, econòmica, social i del treball de cura i apostar per processos socials de sostenibilitat d'un nou model de ciutat i gestió del territori que garantís processos de construcció de la sobirania alimentaria, que prioritzi les energies renovables front les centrals nuclears, i promogui models de desenvolupament d'economia social i solidària.
-Per a fer un canvi real a la societat cal que les dones, feministes, lesbianes, transexuals i transgèneres hi participin de forma decisiva. El sistema democràtic actual és patriarcal i no ens representa. Volem organitzar la societat en espais de decisió i gestió política horitzontals.
-Els temes que afecten les dones, lesbianes i trans afecten tota la societat i volem que estiguin al cor de la política, l’economia i la societat.
- Exigim que les treballadores domèstiques i empleades de la llar estiguem incloses en el règim general de la seguretat social i tinguin dret a negociació col·lectiva.
- Exigim que es comptabilitzi el treball domèstic, reproductiu i de cura com a part de la riquesa dels països.
-Exigim el reconeixement de les tasques de cura de les persones, les llars, la vida i la seva socialització completa: també, el dret a decidir lliurement si volem o no cuidar, el dret a rebre la cura i decidir per qui i com som cuidades i cuidats i el dret a l’autocura. En resum, el dret a la cuidadania, un dret que ha estat proposat i reivindicat des del feminisme.
-Exigim el dret a l’autonomia personal i a la vida independent. Davant el concepte de dependència proposem el d’interdependència. Totes les persones, en algun o altre moment de les nostres vides, som diverses funcionals.
- Exigim el dret a la figura de l’assistent personal com a mitjà per garantir l’emancipació de les dones, lesbianes i trans i per a eradicar les desigualtats que pateixen les persones amb diversitat funcional i les dones tradicionalment encarregades de la cura (treballadores de la llar i dones familiars de persones amb diversitat funcional).
- Exigim el repartiment dels treballs i la riquesa. Treballar menys per a treballar tothom. Condicions laborals I professionals dignes. Repartiment igualitari del treball productiu i reproductiu, igual remuneració i reconeixement per les feines entre dones i homes. I que la riquesa estigui al servei de les classes populars.
-Exigim el reconeixement dels drets de les treballadores sexuals i que es respectin les seves demandes i les formes d’organització i gestió que elles decideixin. Rebutgem que se les persegueixi legal i policialment.
- Rebutgem la trata amb finalitats d’explotació laboral i/o sexual.
-Exigim que es reconegui la ciutadania de les persones sense condicions legals ni normatives, l’eliminació de la llei d’estrangeria i dels Centres d’Internament d’Estrangers. Exigim que es reconeguin els drets de les migrades sense barreres de cap tipus.
-Exigim l’ús d’un llenguatge que anomeni a totes les persones i estigui lliure d’homofòbia,lesbofòbia, transfòbia, masclisme, classisme, racisme i minusvaludisme.
-Reivindiquem que es valori i reconegui els sabers i coneixements de les dones, lesbianes i trans i la seva funció primordial com a transmissores de cultura.
-Volem una escola pública, laica, gratuïta i coeducativa, que ofereixi a l’alumnat  la possibilitat de desenvolupar un projecte de vida propi en un context lliure de prejudicis de gènere i d’actituds sexistes, lesbofòbiques, transfòbiques, homofòbiques i xenofìbiques. Demanem la superació de l’actual model de coneixement androcèntric i que es doni valor al protagonisme i les aportacions que les dones han fet en la creació de saber i en els processos de canvi històric i social. Volem un model únic d’escola i l’eliminació de centres d’educació especial.
- Exigim la inclusió de l’educació afectivo-sexual dins del currículum escolar que fomenti unes relacions igualitàries, satisfactòries, lliures i no heteronormatives, tot superant els estereotips, les dependències afectives i totes les violències.
- Volem una societat on tingui cabuda tot tipus de famílies, grups i formes de convivència, on es respecti la singularitat i no siguin regides per relacions de poder. On no es releguin a les persones ambdiversitatfuncionalenresidències.                                                                                                                          
-Rebutgem la heteronormativitat i feminitat obligatòria.
-Estem contra les guerres capitalistes i els exercits, rebutgem l’ús del cos de les dones com a arma de guerra, concretament la violació de dones. Totes les intervencions militars generen més violència i no construeixen la pau. No a la militarització de les societats, a la producció i al comerç d’armes. Convidem a fer objecció fiscal. Fora les tropes d’Afganistan.
- Denunciem la violència exercida pels cossos policials i les institucions de control com presons, centres d’internament d’immigrants, psiquiàtrics, centres de menors, etc. I la seva violència específica amb les dones, lesbianes i trans pel fet de ser-ho.
- Reivindiquem la solidaritat transnacional feminista com a eina per a canviar el món. A totes les places hi ha dones, lesbianes i trans feministes indignades, ens sumem a les seves reivindicacions i els donem tot el nostre suport.
SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIÓ!
LA REVOLUCIÓ SERÀ FEMINISTA O NO SERÀ!



Versión castellana del manifiesto


LA REVOLUCIÓN SERÁ FEMINISTA O NO SERÁ,   Estamos en la plaza porque: (versión  22-05-2011)
-la sociedad capitalista y patriarcal nos oprime. Queremos una sociedad en la que el centro sean las personas y no los mercados. Por eso reivindicamos: servicios públicos gratuitos y vitales como la educación, la salud, la atención y cuidado a la infancia y de promoción para la autonomía personal, frente a los recortes sociales y a la reforma laboral y de las pensiones.
-queremos el compromiso de todas y todos para la construcción de una sociedad donde no quepan las violencias machistas en todas sus expresiones: económica, estética, laboral, física, psicológica, sexual, institucional, religiosa, racista, en forma de trata con fines de explotación laboral y sexual…
-queremos decidir libremente sobre nuestro cuerpo, gozar y relacionarnos con él y con quien nos de la gana.
-queremos aborto libre y gratuito.
-queremos una sociedad diversa donde se respeten las múltiples formas de vivir el sexo y la sexualidad (lesbianas, gays, intersexuales, bisexuales, transexuales, transgéneros, personas con diversidad funcional…) y se reconozca el derecho a la sexualidad en todas las etapas de la vida. Exigimos la despatologización de las identidades trans.
-exigimos que el estado, la iglesia y el mercado dejen de interferir en nuestras vidas.
-queremos una transformación del modelo (capitalista) de desarrollo económico y social actual hacia uno que esté al servicio de las personas y del planeta. En esta transformación es imprescindible incorporar un enfoque feminista de cara a afrontar las crisis: ecológica, alimentaria, energética, económica, social y del trabajo de cuidado y apostar por procesos sociales de sostenibilidad de un nuevo modelo de ciudad y gestión del territorio que garantice procesos de construcción de la soberanía  alimentaria, que priorice las energías renovables frente a las centrales nucleares,  y  promueva modelos de desarrollo de economía social y solidaria.
-para hacer un cambio real en la sociedad es necesario que las mujeres, feministas, lesbianas, transexuales y transgéneros participen de forma decisiva. El sistema democrático actual es patriarcal y no nos representa. Queremos organizar la sociedad en espacios de decisión y gestión política horizontales.
-los temas que afectan  a les mujeres, lesbianas y trans afectan a toda la sociedad  y queremos que estén en el corazón de la  política, la economía y la sociedad.
- exigimos que las trabajadoras domésticas y empleadas del hogar estemos incluidas en el régimen general de la seguridad social y tengamos derecho a la negociación colectiva.
-exigimos que se contabilice el trabajo doméstico, reproductivo y de cuidado como parte de la riqueza de los países.
-exigimos el reconocimiento de las tareas de cuidado de las personas, los hogares, la vida y su socialización completa: también, el derecho a  decidir libremente si queremos o no cuidar, el derecho a recibir el cuidado y decidir por quién y cómo somos cuidadas y cuidados y el derecho al autocuidado. En resumen, el derecho a la ciudadanía, un derecho que ha sido propuesto y reivindicado desde el feminismo.
-exigimos el derecho a la autonomía personal y a la vida independiente. Frente al concepto de dependencia proponemos el de interdependencia. Todas las personas, en algún momento u otro de nuestras vidas, somos diversas funcionales.
-exigimos el derecho a la figura de asistente personal como un medio para garantizar la emancipación de las mujeres, lesbianas y trans y para erradicar las desigualdades que sufren las personas con diversidad funcional y las mujeres tradicionalmente encargadas del cuidado (trabajadoras del hogar y mujeres familiares de personas con diversidad funcional).
-exigimos el reparto de los trabajos y la riqueza. Trabajar menos para trabajar todo el mundo.  Condiciones laborales y profesionales dignas. Reparto igualitario del trabajo productivo y reproductivo, igual remuneración y reconocimiento por los trabajos entre mujeres y hombres. Y que la riqueza esté al servicio de las clases populares.
-exigimos el reconocimiento de los derechos de las trabajadoras sexuales y que se respeten sus demandas y las formas de organización y gestión que ellas decidan. Rechazamos que se las persiga legal y policialmente.
-rechazamos la  trata con fines de explotación laboral y/o sexual.
-exigimos que se reconozca la ciudadanía de las personas sin condiciones legales ni normativas, la eliminación de la ley de extranjería y de los Centros de Internamiento de Extranjeros. Exigimos que se reconozcan los derechos de las migradas sin barreras de ningún tipo.
-exigimos el uso de un lenguaje que nombre a todas las personas y esté libre de  homofobia, lesbofobia, transfobia, machismo, clasismo, racismo y minusvaludismo.
-reivindicamos que se valore y reconozca los saberes y conocimientos de las mujeres,  lesbianas y trans y su función primordial como transmisoras de cultura.
-queremos una escuela pública, laica, gratuita y coeducativa, que ofrezca al alumnado la posibilidad de desarrollar un proyecto de vida propio en un contexto libre de prejuicios de género y de actitudes sexistas, lesbofóbicas, transfóbicas, homofóbicas y xenofóbicas. Pedimos la superación del actual modelo de conocimiento androcéntrico y que se de valor al protagonismo y las aportaciones que las mujeres han hecho en la creación de saber y en los procesos de cambio histórico y social. Queremos un modelo único de escuela y la eliminación de centros de educación especial.
-exigimos la inclusión de la educación afectivo-sexual en el currículum escolar que fomente unas relaciones igualitarias, satisfactorias, libres y no heteronormativas, superando los estereotipos, las dependencias afectivas y todas las violencias.
-queremos una sociedad donde tengan cabida todo tipo de familias, grupos y formas de convivencia, en las que se respete la singularidad y no se rijan por relaciones de poder. En las que no se relegue a las personas con diversidad funcional a residencias.             
-rechazamos la heteronormatividad y feminidad obligatoria.
-estamos contra las guerras capitalistas y los ejércitos, rechazamos el uso del cuerpo de las mujeres como arma de guerra, concretamente la violación de las mujeres. Todas las intervenciones militares generan más violencia y no construyen la paz. No a la militarización de las sociedades, a la producción y al comercio de armas. Invitamos a hacer objeción fiscal. Fuera las tropas de Afganistán.
-denunciamos la violencia ejercida por los cuerpos policiales y las instituciones de control como prisiones, centros de internamiento de inmigrantes, psiquiátricos, centros de menores, etc. I su violencia específica con las mujeres, lesbianas y trans por el hecho de serlo.
-reivindicamos la solidaridad transnacional feminista como herramienta para cambiar el mundo. En todas las plazas hay mujeres, lesbianas y trans feministas indignadas, nos sumamos a sus reivindicaciones y les damos todo nuestro apoyo.
SIN LAS MUJERES NO HAY REVOLUCIÓN!      LA REVOLUCIÓN SERÁ FEMINISTA O NO SERÁ!